Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1262729313275

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @BenNevis Já si za to ale můžu sama ze dvou důvodů:
    1) jezdím na vodě a břehy a pod mostama jsou celkem frekventovaná místa pro různá individua
    2) v noci chodím sama domů (čti jsem kráva blbá)
  • Aj mna to raz davno postihlo. Niekto si ma vytipoval a volaval zasadne v noci alebo ked som citala nejaku zaujimavu knihu :). Nik sa po zdvihnuti neohlasil.
    Odpisala som sms, ze ked sa este raz bude obtazovat, nahlasim to na policiu a prislo mi spat, ze ved nahlas plus par peknych vulgarizmov. Isla som k operatorovi, ktory mi oznamil, ze sice mi nemoze povedat, kto to vola, ale za cca 10 eur mi zablokuje to cislo. Ak sa mi nepaci, mozem ist na policiu. Nepacilo sa mi, ale na policiu som ani nestihla ist, lebo nastastie to za tyzden ustalo.
  • @Krisa kúp si slzný plyn. Moja ex sa tomu smiala kúpil som jej ho na narodeniny a už 2x jej to pomohlo. Tiež sa bála sama chodiť domov, a teraz s tým problém nemá, samozrejme nebezpečné situácie nevyhľadáva ale cíti sa oveľa bezpečnejšie.
    @JoeGyry To je právě ono, já se chodit sama domů nebojím - a to je můj hlavní problém :).
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Krisa Na tebe si ovšem jentak někdo netroufne :)
    @flanker.27 Tím snad chceš naznačit, že nejsem dostatečně křehká květinka?
    Náhodou, už jsem měla nabídku od jednoho mladého muže, který se rád obnažuje před ženami, jestli bych se nechtěla dívat (klidně s kamarádkou, abych se necítila tolik ohrožená) :D
  • @Krisa A to je nabídka která se neodmítá =D Vážně, jen si vezmi kolikrát v životě se v takové situaci ocitneš. :D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Nabídnul aspoň karamelky?
    @Everett_Young Věř, že jsem s díky odmítla

@Thorar Ne, ale popřál mi dobrou noc :D
  • @Krisa No jo, poděkovat je slušnost, jinak by si to pan exhibicionista mohl špatně vyložit =D
    @Everett_Young Přece nezapomenu na slušné vychování :) Řekla jsem mu, že je to lákaván nabídka, moc mi to lichotí a že děkuju,a le budu muset odmítnout. Pak jsme si ještě chvilku povídali, poradila jsem mu, kde je nejbližší hospoda a bar, popřáli si dobrou noc a oba šli vlastní cestou.
  • upraveno 18. března 2013
    Mezi dohledáváním informací v příspěvcích někde na fóru a jejich vykopírováním z profilu sociální sítě je zásadní rozdíl. Klíčovým faktorem je míra automatizace těchto úkonů. Textové informace nezabírají až tolik místa, aby se nevyplatilo je "skladovat" pro případ, že by se prokázaly jako cenné. A když k nim můžete přijít pouhým spuštěním skriptu..

Co se týče cíleného sběru informací o konkrétní osobě, i ten někde začíná. Anonymní obtěžování je nejčastěji důsledkem přemíry exhibicionismu, protože i "obtěžovači" si podle něčeho vybírají.

@Branislav_Gepeto: podobné konspirační teorie jsou obvykle snůškou výmyslů. Realita bývá jiná než špionážní romány - což ještě nutně neznamená méně zajímavá. Identifikace "rizikových" osob je poměrně aktuální téma, neb ochrana před terorismem a bůhvíčím dalším je poslední roky v módě. Jeden můj kolega zvažoval, že něco takového vypíše - šlo o mix teorie grafů a práce s nepřesnými daty - ale mám dojem, že už má studentů i témat dostatek :D
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 18. března 2013
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Branislav_Gepeto Tady nejde o to, že by se policie nezajímala, ale oni mají na práci daleko důležitější/závažnější věci, než otravné SMS a volání. Zvlášť když nejde ani o stalking, protože netuším kdo to je a co mu/jí jde. Až mi budou chodit SMS s výhružkami, tak to samozřejmě budu víc řešit, ale tohle fakt není pro policii.

V tom trolejbusu nám bylo asi 7 - a někdo mi tu peněženku vytáhl z otevřené sportovní tašky, když jsem vyndávala lístek na skřípnutí. Ta celá jízda stála za velký kulový - bylo pozdě večer a přejela jsem zastávku, protože si pan řidič nevšiml, že jsem přišla ke dveřím a já byla tak v šoku, že odjíždím od domova, že jsem ani nepoprosila, aby mi otevřel/nezmáčkla čudlík "stop" :)
    upraveno 18. března 2013
    @Branislav_Gepeto Aha, tak to mně žádné peníze nezmizely, takže to by mě taky poslali do háje :)
    @Krisa ale o tu peněženku se zajimát měli, měla jsi tam občanku, to s tebou přece museli něco sepsat.
    @Thorar Ne, řekli mi, ať si dojdu na úřad pro novou. Zajímalo mě, co budu dělat, až na moji občanku někdo něco provede, ale to mi řekli, že až si na úřadě požádám o novou, tak ta stará přestane platit. Před asi 5 lety mi volal pán, že u nich v baráku našel moji občanku (bydlí tam sociálně slabší a nepřizpůsobiví), byla opálená a pořezaná, ale zatím mě nikdo nezavřel, ani na mě nepřišel exekutor, tak snad dobrý.
    @BenNevis Já neplatila nic - ale bylo mi asi 16/17, takže se nade mnou paní možná smilovala :)
    @Krisa Tak to hrubě zanedbali svoje povinnosti a měla jsi jim flusnout do ksichtů a s výkřikem ACAB jim prohodit odpadkový koš předním sklem jejich služebního vozidla.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 19. března 2013
    @Thorar Když já si asi neumím dostatečně dupnout - já se spíš omlouvám, že otravuji a ruším od důležitější práce. Páč mi zatím vždycky přišlo, že ten můj problém je úplná prkotina oproti něčemu vážnějšímu :)
    @Krisa njn, ty bys byla skvělá oběť. Kudy že to chodíš v noci domů?
    @Thorar To asi ani nemůžu napsat - ono to slovně vypadá hůř, než to ve skutečnosti je :)
    Ale na přepadení zas tak dobrá oběť nejsem - zatím jsem se vždycky vykecala. Ale jednou jsem měla fakt dost nahnáno - v noci přes park a ještě kousek za ním mě pronásledovala skupina kluků/pánů - bylo jich asi tak 7-8 a bylo jim odhadem od 15 do 30 let. Šli za mnou tak 5 kroků, stejnou rychlostí jako já - zkoušela jsem měnit tempo.
    Já se spíš omlouvám, když mám pocit, že se mnou někdo musí zabývat a mohl by dělat něco důležitějšího - např. když pro mě přijela záchranka, tak jsem se záchranářům celou cestu omlouvala, že mě mrzí, že je otravuju a že kvůli mě nemají čas na něco závažnějšího a kdyby se teď někomu něco stalo, tak za jeho neošetření budu moci já :D
  • @Krisa: Krádež dokladů není prkotina a jsem si téměř jistý, že máš ze zákona povinnost ji nahlásit. Mimo jiné se tím zajišťuješ právě pro případ, že by tvé doklady posléze někdo zneužil.

Tohle nemá nic společného s nějakým "dupáním", je potřeba to v klidu oznámit jejich nadřízeným. Chápu, žes z toho byla nejspíš dost vyplesklá, ale tímhle se prostě zabývat musí.
    @Ugla Já to hlásila. Ale musíte vzít v úvahu to, že mi bylo 16, druhý den jsem měla jet na lyžák, neměla jsem nic zbaleno (klasika), jela jsem z tréninku, byla jsem unavená, zoufalá a nevěděla jsem, co mám dělat.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.