Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1124125127129130581

Komentáře

• @flanker.27 ok, opraveno :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • Krisa: no, podle mě, s ohledem na to, že je duchovní, moc konzerva neni.. (jak jsem už psal - záleží, s kým ho porovnáváš) :-)
    no, já uznávám reg.partnerství (jako, že ofiko vztah)- ale sňatek, tzn. svatbu, např. v kostele - to jsem taky proti. takže za mě ok
    :-)
    mj. to s tim Františkem je geniální
    :-D
    @Stark z hor Nesrovnávám s niký konkrétním, ale samozřejmě je to ovlivněno mým vlastním přesvědčením.
    S tím registrované partnerství ANO X svatba NE se setkávám dost často. Zajímalo by mne proč? Nevadí mi, že se to jmenuje jinak (a myslím, že ani regostrovaným to nevadí), ale vždyť by RP mělo být v podstatě to samé, co svatba, jen se to jinak jmenuje. Vždyť svatba už dávno není uzavírána z důvodu plození dětí. (To nerejpu do tebe, ani do věřících, jen mě to zajímá)
  • Krisa: no, když to budu brát čistě podle sebe, tak svatba je něco pro muže a ženu x reg.partnerství je pro páry, kteřá tenhle poměr nevyznávají, ale chtějí být ofiko patneři...
    Něco jako rozdíl mezi volbama a studentskýma volbama na středních školách... - dáme vám tu možnost, ale doopravdy ne, tam už jsou nějak daný pravidla, který by se neměly rušit :-)
  • Tak to vůbec nezní pokrytecky... :-D
    @Stark z hor Ale vždyť registrované partnerství je doopravdy a jsou v něm pravidla :). Já to nechci měnit, ale zaujalo mne, kolik lidí odmítá připustit, že je to v podstatě to samé (pomiňme právní věci, které myslím nejsou úplně totožné).
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Stark z hor Ne že by ten směr "nevyznávali". Sexuální orientaci si nevybíráš. I homosexualita je v podstatě sexuální deviace, stejně jako například pedofílie, ale je společensky tolerovaná, prostě proto, že jeden Homosexuál se vyřádí na druhém a oba jsou happy, kdežto nekrofil si nenajde jiného nekrofila.
  • Michele: no, já to tak beru - že svatba je pro pár v klasickém slova smyslu... Reg.partnerství je je něco jako demo verze pro ty, co na plnou verzi nemaj hardware(dost místa na disku) ;)

BG - hm, to je věc morálky... - když mi někdo nabídne úplatek, tak objektivně by pro mě z pohledu dnešní konzumní společnosti bylo lepší to vzít a netrhat partu - subjektivně to neudělám, ptž to považuju za špatný... - takže asi tak ;)

EY - ad nekrofil - no, třeba najde, ale ten druhej už o tom asi nebude vědět... - aneb nikdy nevíš, čí hrobku zrovna otevřeš
    :-D

Krisa - no, to je fakt, je to deviace(mrkni na definici deviace). Pedofil, nekrofil, atp. to mají taky v sobě daný - že se odlišují od většinové sex.orientace - jen homosexualita je v dnešní době tolerovaná, ptž tím nikomu fyzicky neubližují a nedělají to proti vůli sex. partnera, narozdíl od jiných... - co je na tom nejasné? :-)
    @Stark z hor Já vím, co to je deviace celkem dobře ;). A její definicí není jenom ta "matematická" dle poměru a počtu!
  • upraveno 14. března 2013
    Souhlasím s tím, že homosexualita je odchylka či úchylka od normálu, ale deviací bych to nenazýval. Ne snad proto, že by to neodpovídalo definici, ale spíše z toho důvodu, že vyraz deviace je většinou lidí chápan jako značně pejorativní. Asi proto se Krisa tak zhrozila:-)
    V podstatě mi nevadí žádný svazek blížící se nebo přímo kopírující sňatek dvou homosexuálů. Samozřejmě se všemi důsledky. Bavíme se pochopitelně o občanském sňatku. Ten církevní je (z tradice a učení) vyloučený.
    Původně jsem byl proti tomu, aby si homosexuálové adoptovali děti, ale pak jsem to po několika dokumentech o dětských domovech a výpovědích lidí, kteří si jimi prošli, přehodnotil. Pokud se nebudeme bavit o nějakém zneužívání (toho se může dopustit homo i hetero), tak je asi všechno lepší než dětský domov. Mimo jiné i proto že svazek náhradní rodič - adoptované dítě trvá celý život, kdežto z dětského domova vás v osmnácti vykopnou s pár tisícovka a jste v té chvíli na všechno úplně sami.
    Nový papež mi je určitě zatím mnohem sympatičtější než J. Ratzinger. Jen si říkám, to nemaj nikoho vhodného pod sedmdesát? Ono to je stejně jedno. Myslím, že katolická církev v Evropě je jen relikt z minulých století odsouzený k pomalému ale jistému vymření.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Já bych právě byl proti tomu, aby se v rámci politické korektnosti neustále musely významy posouvat. Zavání mi to newspeakem. Aby něco náhodou neuráželo, tak to zakážeme, i když to původně s pejorativností nemělo nic společnýho. Výsledek je ten, že ty negativní emoce nezmizej při přejmenování, jen se spojej s tím novým výrazem, takže za čas se musí hledat další. Negr, černoch, afroameričan, ligvistické posuny řeší tak leda kulové.
  • S tím souhlasím. Ale jak se společnost vyvíjí posouvají se i významy slov. Myslím, že se to týká i té deviace. Určitě jsi někdy, minimálně v duchu, někoho nazval kreténem či debilem. Jistě jsi v té chvíli ale nemyslel, že trpí poruchou štítné žlázy nebo má snížené IQ:-)
    Pro mě za mě si ale klidně nazývej homosexuály devianty. Já osobně s tím v podstatě žádný problém nemám:-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Chmur Kdybych si myslel, že je to vývoj, neřeknu ani popel. Tohle asi takový "vývoj", jako říkat zrní cereálie, syrovátkům actimel a útoku preventivní obrana...
  • @Krisa Ok, řekněme tedy že je to sexuální porucha, protože se odchyluje od přírodou zavedené normy sameček + samička. Pokud teď napíšeš WTF tak si dost nadbíháš :D
    upraveno 14. března 2013
  • upraveno 14. března 2013
    @Branislav_Gepeto Homosexuální chování se dá najít i u zvířátek.
    A homosexualita vzniklá izolací je "sekundární/vynucená" homosexualita - např. ve vězeních a vzniká z potřeby/nutnosti a po konci izolace "zaniká".

@Everett_Young Homosexualita není nemoc, není to porucha, není to deviace (v současné společnosti) - odchylka/úchylka od normy se nepojímá jen podle počtu (heterosexuálů je nejvíc = norma, homosexuálů je míň = úchylka. Existuje i pojem společenská norma, která říká, že "normální" je všechno, co daná společnost považuje za normální.
  • @Branislav_Gepeto Každý se nějakým způsobem odchyluje od normy. Můžeš s tím nesouhlasit ale je to tak. Ale ne každý stejně. U někoho to může být třeba jen taková drobnost jako fixace na určitou barvu vlasů, pleti, očí... A u někoho to prostě dojde dál, třeba až právě k homosexualitě nebo jiným "závažnějším" poruchám. Je to dáno genově a hodně se spekuluje o tom zda může být sexuální orientace dědičná či ne. Podle psychologů do toho zasahují i tvoje prožitky z dětství. Tomu se mi ale nechce moc věřit. Upřímně teorie že si každý hledá "někoho" z vlastní rodiny (např. někoho podobného tvojí matce, tetě, jiném,u oblíbenému členu rodiny) mi přijde jako totálně padlá na hlavu a naprosto neprokazatelná. Když se na to podívám mi to přijde tak až každý příbuzný vypadá jinak a když někdo bude chtít hledat tak tam vždycky najde nějaké společné znaky s někým z vlastní rodiny. Ale abych nebyl tolik OT tak to co píšeš o Církvy (píšu velké C protože při malém mi to hlídač pravopisu podtrhává jako chybu) je celkem blbost. Je pravda že se u kněží projevilo dočasné přeorientování na chlapečky z důvodu nedostatku přirozených sexuálních objektů, ovšem většina z těch lidí jsou normální heterosexuálové.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 14. března 2013
    @Krisa Ozval se student humanitních věd. :twisted: Prostě podle biologických pravidel to odchylka je věř si tomu nebo ne. Je to orientace která znemožňuje (nebo alespoň říve znemožňovala) další rozmnožování. Tím pádem vzniká problém a je to prostě jakási vada i když takhle to asi vyznívá hůř než to myslím. Neříkám to jako nic mířeného proti homosexuálům, jenom říkám strohý fakt jak to prostě je. A když to budeš nazývat jiným jménem tak nic nezměníš. Aneb jak řekl Flanker, negr zůstane černý i když mu budeš říkat afro-američan.

EDIT: Je zajímavé jak jsme oba automaticky Brandonovi odpověděli přednáškou o sekundární homosexualitě :D
  • @Branislav_Gepeto ok, tak obecně, prostě ten co byl moc dlouho bez sexu a už mu z toho přeskakovalo.
  • @Everett_Young Zalezi v skej rodine clovek vyrasta. Ak malo dievca otca, ku ktoremu vzhliadalo, predstavoval pre nu bezpecie, utocisko a ochranu, z evolucneho hladiska ho podvedomie bude nutit vybrat si nieco podobne. To iste plati aj pre chlapcov. Takisto su aj ine patterny. Napriklad moja znama mala otca, ktory sa bohvieako o nich nestaral, podvadzal manzelku takze teraz si podvedome hlada chlapov podobnych otcovi, ktoreho nikdy nemala - minimalne o 20 rokov starsich a zenatych.
  • @Hildegarda Já jsem taková černá ovce naší rodiny takže u mě nic takového nehrozí =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.