Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
no, já uznávám reg.partnerství (jako, že ofiko vztah)- ale sňatek, tzn. svatbu, např. v kostele - to jsem taky proti. takže za mě ok
:-)
mj. to s tim Františkem je geniální
:-D
S tím registrované partnerství ANO X svatba NE se setkávám dost často. Zajímalo by mne proč? Nevadí mi, že se to jmenuje jinak (a myslím, že ani regostrovaným to nevadí), ale vždyť by RP mělo být v podstatě to samé, co svatba, jen se to jinak jmenuje. Vždyť svatba už dávno není uzavírána z důvodu plození dětí. (To nerejpu do tebe, ani do věřících, jen mě to zajímá)
Něco jako rozdíl mezi volbama a studentskýma volbama na středních školách... - dáme vám tu možnost, ale doopravdy ne, tam už jsou nějak daný pravidla, který by se neměly rušit :-)
BG - hm, to je věc morálky... - když mi někdo nabídne úplatek, tak objektivně by pro mě z pohledu dnešní konzumní společnosti bylo lepší to vzít a netrhat partu - subjektivně to neudělám, ptž to považuju za špatný... - takže asi tak ;)
EY - ad nekrofil - no, třeba najde, ale ten druhej už o tom asi nebude vědět... - aneb nikdy nevíš, čí hrobku zrovna otevřeš
:-D
Krisa - no, to je fakt, je to deviace(mrkni na definici deviace). Pedofil, nekrofil, atp. to mají taky v sobě daný - že se odlišují od většinové sex.orientace - jen homosexualita je v dnešní době tolerovaná, ptž tím nikomu fyzicky neubližují a nedělají to proti vůli sex. partnera, narozdíl od jiných... - co je na tom nejasné? :-)
V podstatě mi nevadí žádný svazek blížící se nebo přímo kopírující sňatek dvou homosexuálů. Samozřejmě se všemi důsledky. Bavíme se pochopitelně o občanském sňatku. Ten církevní je (z tradice a učení) vyloučený.
Původně jsem byl proti tomu, aby si homosexuálové adoptovali děti, ale pak jsem to po několika dokumentech o dětských domovech a výpovědích lidí, kteří si jimi prošli, přehodnotil. Pokud se nebudeme bavit o nějakém zneužívání (toho se může dopustit homo i hetero), tak je asi všechno lepší než dětský domov. Mimo jiné i proto že svazek náhradní rodič - adoptované dítě trvá celý život, kdežto z dětského domova vás v osmnácti vykopnou s pár tisícovka a jste v té chvíli na všechno úplně sami.
Nový papež mi je určitě zatím mnohem sympatičtější než J. Ratzinger. Jen si říkám, to nemaj nikoho vhodného pod sedmdesát? Ono to je stejně jedno. Myslím, že katolická církev v Evropě je jen relikt z minulých století odsouzený k pomalému ale jistému vymření.
Pro mě za mě si ale klidně nazývej homosexuály devianty. Já osobně s tím v podstatě žádný problém nemám:-)
A homosexualita vzniklá izolací je "sekundární/vynucená" homosexualita - např. ve vězeních a vzniká z potřeby/nutnosti a po konci izolace "zaniká".
@Everett_Young Homosexualita není nemoc, není to porucha, není to deviace (v současné společnosti) - odchylka/úchylka od normy se nepojímá jen podle počtu (heterosexuálů je nejvíc = norma, homosexuálů je míň = úchylka. Existuje i pojem společenská norma, která říká, že "normální" je všechno, co daná společnost považuje za normální.
EDIT: Je zajímavé jak jsme oba automaticky Brandonovi odpověděli přednáškou o sekundární homosexualitě :D