Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1252628303175

Komentáře

• @Everett_Young Tak to si asi svetla vynimka. Ale ako pisala aj Krisa, mne sa to este nestalo.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 13. března 2013
  • @brbr Urcite si hladala first moment do Talianska ;)
    Na mna asi tiez nieco take bude vyskakovat, chystame sa do Duna Verde, Veneto
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 13. března 2013
  • @Branislav_Gepeto Ja nespochybnujem, ze taky zakon existuje, len ze sa akosi malo uvadza do praxe.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 13. března 2013
    @Branislav_Gepeto Ale to se netýká jenom škol - já třeba pádluju, dřív jsem závodila a na každých závodech je spousta lidí, co nafláká fotky s kýmkoli a pak je dá na internet (rajče a podobná alba). Ne, že bych chtěla aby, mě někdo mazal, je mi absolutně jedno, že jsem někde vyfocená na vodě, ale takhle se taky spousta fotek dostane na internet.
    Ochrana osobnosti

§ 11

Fyzická osoba má právo na ochranu své osobnosti, zejména života a zdraví, občanské cti a lidské důstojnosti, jakož i soukromí, svého jména a projevů osobní povahy.

§ 12

(1) Písemnosti osobní povahy, podobizny, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkající se fyzické osoby nebo jejích projevů osobní povahy smějí být pořízeny nebo použity jen s jejím svolením.

(2) Svolení není třeba, použijí-li se písemnosti osobní povahy, podobizny, obrazové snímky nebo obrazové a zvukové záznamy k účelům úředním na základě zákona.

(3) Podobizny, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy se mohou bez svolení fyzické osoby pořídit nebo použít přiměřeným způsobem též pro vědecké a umělecké účely a pro tiskové, filmové, rozhlasové a televizní zpravodajství. Ani takové použití však nesmí být v rozporu s oprávněnými zájmy fyzické osoby.

§ 13

(1) Fyzická osoba má právo se zejména domáhat, aby bylo upuštěno od neoprávněných zásahů do práva na ochranu její osobnosti, aby byly odstraněny následky těchto zásahů a aby jí bylo dáno přiměřené zadostiučinění.

(2) Pokud by se nejevilo postačujícím zadostiučinění podle odstavce 1 zejména proto, že byla ve značné míře snížena důstojnost fyzické osoby nebo její vážnost ve společnosti, má fyzická osoba též právo na náhradu nemajetkové újmy v penězích.

(3) Výši náhrady podle odstavce 2 určí soud s přihlédnutím k závažnosti vzniklé újmy a k okolnostem, za nichž k porušení práva došlo.

§ 14
    zrušen

§ 15

Po smrti fyzické osoby přísluší uplatňovat právo na ochranu její osobnosti manželu nebo partnerovi1a) a dětem, a není-li jich, jejím rodičům.

§ 16

Kdo neoprávněným zásahem do práva na ochranu osobnosti způsobí škodu, odpovídá za ni podle ustanovení tohoto zákona o odpovědnosti za škodu.
  • @Hildegarda Právě, že s Itálii nic. Nevím, kde na to chytráci přišli. Leda by byli dopředu a vlastně mě do té Itálie natlačí sami.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 13. března 2013
    Ještě si pomatuju, když se mi do ruky dostal první počítač -- byl tam jakýsi windows, který byl zabezpečený tak, že pokud člověk neznal heslo, přihlásil se kliknutím na "zavřít" v přihlašovacím menu. Skvěle zabezpečený systém, díky kterému se do společnosti rozšířil pojem "virus". Tehdy se řešilo, jestli má člověk antivirus, aby nepřišel o data. Skončilo to tak, že dodnes Microsoft krmí antivirové společnosti (i když už v mnohem menším měřítku). Nyní je potřeba zabývat se ochranou citlivých informací, když už je většina populace připojena k Internetu. Zajímalo by mě co se bude řešit v budoucnu -- až budou všechny naše osobní informace někde v Google, FB databázi :)
    Netušíte někdo zda a jak se dá blokovat telefonní číslo? Dneska mě několikrát volalo neznámé číslo (české) a když jsem to zvedla, tak jsem slyšela jen svoji ozvěnu. Když jsem to zadala do kdovolal.cz, zjistila jsem, že je to to samé číslo, které mi nedávno posílalo prázdné SMS a nikdo k němu nic nepřipsal. Asi mám fakt osobního stalkera. Jde to zablokovat vlastní silou nebo musím na operátora? Mám Vodafone, telefon Nokia C5-05. Dík
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 17. března 2013
    Já si takový čásla ukládám pod názvem "Nezvedat" (1, 2...)
    upraveno 17. března 2013
    @Thorar Našla jsem jenom blokování všech hovorů :(. Asi budu muset najít někoho zručnějšího, aby mi to nastavil :oops:

@flanker.27 Já to číslo mám uložené jako "Nebrat!!!", ale ty prázdné SMSky mě taky štvou.

Fakt by mě zajímalo kdo/co to je, protože pochybuji, že jsem tak neodolatelná, aby mě někdo telefonicky pronásledoval :)

Tak jsem našla na stránkách T-Mobile toto: "Dobrý den, telefon Nokia C5-03 nepodporuje přímé blokování anebo automatické odmítání konkrétního telefonního čísla, v menu takovou službu není možné nastavit." Takže asi nic :(
    upraveno 17. března 2013
    @Krisa V tom případě jak jsem psal, musíš nainstalovat nějakou z těch Symbian aplikací.

Psala jsi nám sem to číslo?
    @Thorar Aha, tohle mi musíš psát jak pro blba - já to nepochopila :oops:
    To číslo je: 723 759 557 (A vtipy "jé, to je moje číslo" neberu)
  • upraveno 17. března 2013
    @Krisa To mě jednu dobu chodily prázdný smsky a míval jsem zbytečný hovory, když si babička nechala mobil v kabelce a když se sehnula, odeslala zprávu. Asi nemáš nějaké vzdálené postarší příbuzenstvo, které by mělo nový mobil a nedalo ti číslo? :-)
    upraveno 17. března 2013
    upraveno 17. března 2013
    @Krisa no moje není, jen mě zajímalo jestli nenajdu něco víc. Nenašel :-)

Zkus v sobě vyšťourat trošku Tvého technicky založeného já a prohledej Symbian fora pro nějakou tu blacklist aplikaci :-)

Handy blacklist
    Best blacklist

najdi, stáhni, nainstaluj :-) máš Symbian OS v9.4, Series 60
  • Nevím, jestli by se tím policie zabývala :-(
  • @Michelle Jak nezabývala? Alespoň by si měli po večerech s kým posílat smsky. :)
    Obávám se, že by se mi policie vysmála - když jsem jim volala, že mi v MHD ukradli peněženku s občankou, tak mě poslali do háje, že je to nezajímá. Takže pochybuju, že nějaký prázdný SMS či hovory by je zajímaly.

@Norvos97 To asi nemám a kdyby, tak by neměli moje číslo.

@Thorar Zítra to zkusím, ale vzhledem k tomu, že věci opravuji tesou nebo úderem pěstí, nedávám si moc nadějí :D
  • @Everett_Young Celí žhaví :-) Prostě a jednoduše, moc se nehrnou ho řešení takovýchto věcí, co vím.
    @BenNevis Jenže já už na to odepsala, že mi posílá prázdné SMS, tak jestli je náhodou neposílá omylem a nic - chodily stále. Teď jsem to jednou zvedla, abych zjistila, jestli to fakt není nějakej člověk a slyšela jsem jen svoji ozvěnu (dost nahlas, takže jsem si nejdřív myslela, že to někdo mluví :D ).
  • @Krisa Manželovou babičku taky někdo takto obtěžoval, ale na pevné lince. Když to zvedla, akorát tam někdo dýchal. :-)
    Musela změnit číslo. Aneb jsme zase u českého/evropského práva - potrestaná je oběť.
    @BenNevis Fu, tak dýchání do telefonu už je docela síla. Já se s obtěžováním po telefonu zatím ještě nesetkala (kromě tohohle, ale to je spíš jen otravné), ale párkrát naživo už se mi poštěstilo :spike:
  • Na divné lidi a úchyláky mám taky štěstí. A jiné ženské to taky říkají, což znamená, že jich běhá po městě plno. Lidi jezdící autem nepochopí. :onfire:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.