Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
16465676970144

Komentáře

• @Everett_Young Tuším, že jsem v tom nevinně. :D
  • @MissUtahraptor Tak to byla jiná křehká dívčí duše z tohoto fóra, každopádně některá z vás ti povídala že má všechny tyto úchylky nastudované a pak povídala něco o čemsi japonským s chobotnicemi.
  • @Everett_Young tak potom to urcite bola Krisa. Inu krehku dievcensku dusu nepoznam :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Hildegarda Já čekala kdo mě práskne :D
    No ještěže tak, já to nemohla vydržet - tohle ve mne probouzí Pinkie Pie část
  • Trošku mimo mísu, o zrůdných japonských úchylkách nic moc nevím, ale zato můžu doporučit skvělou četbu :) Knížka na kterou jsem narazila náhodou, ale jsem za to ráda. Léky smutných se to jmenuje a je to skvostné :) O tom, kam až může vést fantazácký únik před realitou....Dva krátké večery mi na to stačily http://www.cbdb.cz/kniha-75054-leky-smutnych-
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Rozečetla jsem Špinavou práci od Ch. Moorea. Mám za sebou zatím jen 7 %, ale výborně se u toho bavím. Miluju černý humor.

A dočetla jsem druhý příběh Jacka Reachera. V reálu bych s takovým machem asi měla problém, ale na papíře je neskonale úžasný :)
  • @Ben_Nevis Přechod je prostě boží :) Už se strašně těším na The Twelve, ale počkám si na překlad, abych si to víc užila, když už jsem četla i Přechod česky :) Svědectví jsem dostala asi před 2 lety k Vánocům a pořád se mi válí v knihovně a ještě jsem se k tomu nedostala :D Tak když jsem hltala Přechod, tak předpokládám, že bych se do toho měla pustit co nejdřív :)
  • @Melindaaaa A nezabudni na ten Mobil ;)
  • upraveno 5. března 2013
    Cital niekto Merleho? Odporucate?
  • @Hildegarda Pravda, pravda. Kingovské resty se musí dohánět :D Měla bych si radši udělat seznam, protože co si nenapíšu, to nevím :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Hildegarda Zatím jen Víkend na Zuydcote, což mohu plně doporučit.
  • @BenNevis ja mam radsej starsie Kingovky, napr Carrie alebo Christine
  • @Hildegarda U mě vedou taky ty starší. To, Svědectví, Nezbytné věci. Nedávno jsem viděla film s Maxem von Sydow.
  • @BenNevis A prave tie tri som este necitala :)
    A este Langolieri su fajn
  • I klasikové dokáží ohromit.
    A ten pocit, který jsi se pokusila vyjádřit, to je asi to úplně nejvíc, co může kniha dát čtenáři. Když udeří na jakési skryté struny hluboko v nás, o kterých ani nevíme. To je to, proč čteme. To je to, proč se knihy píšou.
    Člověk se v průběhu života nezvratně mění a dobré knihy tento proces urychlují. :idea:
  • Čtu teď Krakena. Je to zajímavé a docela čtivé. Ale ten překlad (či korektury?). Nejsem žádný velký češtinář, ale tohle je děs i na mě. Věty jsou poskládané tak, že chvílemi musím přemýšlet, co je vlastně jejich obsahem. Navíc se tam nestále opakuje jedna hrubka - místo kdybychom píšou kdybysme apod.
    Jinak Mieville možná není nejlepší spisovatel, ale co se týká fantasie, nemá rovného (možná kromě Eriksona).
  • Jsem mírně za půlkou Cizího dítěte od Hollinghursta. Je to poměrné tlusté, už jen proto hodnotím kladně ;-) Dobře se to čte a celkem mě to chytlo, takže si pořídím i Linie krásy. Dokonce jsem si zvykla na fakt, že z pohledných mladých mužů, je homosexuální mnohem víc než 4 procenta. Vlastně mám pocit, že jsou homosexuálové všichni, kterým je věnován víc než jeden odstavec :-k
  • Moje nejoblíbenější Kingovky jsou Řbitov zvířátek (první, co jsem od něj četla) a pak nejpůsobivější je Osvícení a TO....chystám se na Pod kupolí (už asi dva roky:D a na Svědectví) Temnou věž jsem ještě nezkoušela :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @brbr Díky za upozornění, co nemám číst =D
  • @Melindaaaa Svědectví jsem si dnes koupila, jen jsem to trochu nedomyslela, než jsem se dostala domů, tak jsem myslela, že mi upadne rameno, je to těžká váha :)
  • @Dreamer Je to macek no :D A já si se čtečkou úplně odvykla tahat takový bichle :D
  • upraveno 7. března 2013
    @Melindaaaa Temná věž je hóóóóóóóód(or)ně zajímavá.Sice jsem ji nepřečet celou, jenom Pistolníka,Tři vyvolení,Pustiny a nakous jsem snad ještě jednu(už nevim jakou).Je to hodně zamotaná fantasy např. Pistolník v některých částech nedává smysl.Hlavní hrdina Roland Deschain z Gileadu má za sebou zajímavou minulost.

Docela mě zžíra zvědavost, že jsem to nedočet.

Jinak jsem první od kinga čet povídky a pak romány Running Man, Puls, Řbitov zvířátek, Nezbytné věci, To jsem nakous a nedočet
  • @flanker.27 Jo, já jsem se toho hodně bála, proto jsem si Linii krásy nekoupila, když vyšla, ale teď jsem tomu z nedostatku čtiva dala šanci a příjmeně mě to překvapilo. Ovšem ze začátku jsem dost kulila oči, když jsem si říkala "Ten taky? I brácha?" :-)
  • @M1on Nezbytné věci mě mám pocit moc nechytly. Temnou věž určitě zkusím :) S blížící se hrozbou zápočtových testů začínám číst víc než obvykle :D
  • @chmur, z krakena som mal na úvod radosť, taká temno-mystická variácia na kráľa krysu, v strede mi to prišlo trochu zdĺhavé, ale inak fajn. china má úžasnú fantáziu o tom, niet pochýb. len keby trochu pribrzdil svoje popisy, občas mi pripomína victra hugo.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.