@MissUtahraptor Tak to byla jiná křehká dívčí duše z tohoto fóra, každopádně některá z vás ti povídala že má všechny tyto úchylky nastudované a pak povídala něco o čemsi japonským s chobotnicemi.
Trošku mimo mísu, o zrůdných japonských úchylkách nic moc nevím, ale zato můžu doporučit skvělou četbu :) Knížka na kterou jsem narazila náhodou, ale jsem za to ráda. Léky smutných se to jmenuje a je to skvostné :) O tom, kam až může vést fantazácký únik před realitou....Dva krátké večery mi na to stačily http://www.cbdb.cz/kniha-75054-leky-smutnych-
@Ben_Nevis Přechod je prostě boží :) Už se strašně těším na The Twelve, ale počkám si na překlad, abych si to víc užila, když už jsem četla i Přechod česky :) Svědectví jsem dostala asi před 2 lety k Vánocům a pořád se mi válí v knihovně a ještě jsem se k tomu nedostala :D Tak když jsem hltala Přechod, tak předpokládám, že bych se do toho měla pustit co nejdřív :)
I klasikové dokáží ohromit. A ten pocit, který jsi se pokusila vyjádřit, to je asi to úplně nejvíc, co může kniha dát čtenáři. Když udeří na jakési skryté struny hluboko v nás, o kterých ani nevíme. To je to, proč čteme. To je to, proč se knihy píšou. Člověk se v průběhu života nezvratně mění a dobré knihy tento proces urychlují. :idea:
Čtu teď Krakena. Je to zajímavé a docela čtivé. Ale ten překlad (či korektury?). Nejsem žádný velký češtinář, ale tohle je děs i na mě. Věty jsou poskládané tak, že chvílemi musím přemýšlet, co je vlastně jejich obsahem. Navíc se tam nestále opakuje jedna hrubka - místo kdybychom píšou kdybysme apod. Jinak Mieville možná není nejlepší spisovatel, ale co se týká fantasie, nemá rovného (možná kromě Eriksona).
Jsem mírně za půlkou Cizího dítěte od Hollinghursta. Je to poměrné tlusté, už jen proto hodnotím kladně ;-) Dobře se to čte a celkem mě to chytlo, takže si pořídím i Linie krásy. Dokonce jsem si zvykla na fakt, že z pohledných mladých mužů, je homosexuální mnohem víc než 4 procenta. Vlastně mám pocit, že jsou homosexuálové všichni, kterým je věnován víc než jeden odstavec :-k
Moje nejoblíbenější Kingovky jsou Řbitov zvířátek (první, co jsem od něj četla) a pak nejpůsobivější je Osvícení a TO....chystám se na Pod kupolí (už asi dva roky:D a na Svědectví) Temnou věž jsem ještě nezkoušela :)
@Melindaaaa Svědectví jsem si dnes koupila, jen jsem to trochu nedomyslela, než jsem se dostala domů, tak jsem myslela, že mi upadne rameno, je to těžká váha :)
@Melindaaaa Temná věž je hóóóóóóóód(or)ně zajímavá.Sice jsem ji nepřečet celou, jenom Pistolníka,Tři vyvolení,Pustiny a nakous jsem snad ještě jednu(už nevim jakou).Je to hodně zamotaná fantasy např. Pistolník v některých částech nedává smysl.Hlavní hrdina Roland Deschain z Gileadu má za sebou zajímavou minulost.
Docela mě zžíra zvědavost, že jsem to nedočet.
Jinak jsem první od kinga čet povídky a pak romány Running Man, Puls, Řbitov zvířátek, Nezbytné věci, To jsem nakous a nedočet
@flanker.27 Jo, já jsem se toho hodně bála, proto jsem si Linii krásy nekoupila, když vyšla, ale teď jsem tomu z nedostatku čtiva dala šanci a příjmeně mě to překvapilo. Ovšem ze začátku jsem dost kulila oči, když jsem si říkala "Ten taky? I brácha?" :-)
@chmur, z krakena som mal na úvod radosť, taká temno-mystická variácia na kráľa krysu, v strede mi to prišlo trochu zdĺhavé, ale inak fajn. china má úžasnú fantáziu o tom, niet pochýb. len keby trochu pribrzdil svoje popisy, občas mi pripomína victra hugo.
Komentáře
No ještěže tak, já to nemohla vydržet - tohle ve mne probouzí Pinkie Pie část
A dočetla jsem druhý příběh Jacka Reachera. V reálu bych s takovým machem asi měla problém, ale na papíře je neskonale úžasný :)
A este Langolieri su fajn
A ten pocit, který jsi se pokusila vyjádřit, to je asi to úplně nejvíc, co může kniha dát čtenáři. Když udeří na jakési skryté struny hluboko v nás, o kterých ani nevíme. To je to, proč čteme. To je to, proč se knihy píšou.
Člověk se v průběhu života nezvratně mění a dobré knihy tento proces urychlují. :idea:
Jinak Mieville možná není nejlepší spisovatel, ale co se týká fantasie, nemá rovného (možná kromě Eriksona).
Docela mě zžíra zvědavost, že jsem to nedočet.
Jinak jsem první od kinga čet povídky a pak romány Running Man, Puls, Řbitov zvířátek, Nezbytné věci, To jsem nakous a nedočet