Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1202123252675

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • @Lady Sansa Sem na rovnaké levelu jako ty, i když opačnyho pohlaví.. prostě strach... Bez helmy na to nejdu.. důležite chraniČe maš zapĚsti(doporučuji rukavice s výstuží) a helmu.. ale jinak to moc zmysl nema i dle dvou instruktorek
  • Jakýsi destičky do rukavic jsem jednu dobu mívala, protože si na jarácích se skautem polovina oddílu posedala na ruce, ale ty mě začaly tlačit, tak jsem se na to vykašlala. Takže páteřák nemá cenu? Když to říká paní instruktorka, to musí být pravda... (Omlouvám se, že jsem hnusná, ale já mám proti těmhle instruktorům hroznou averzi. Přestala jsem jezdit na lyžích právě proto, že na mi táta dělal osobního instruktora typu "Co ty ruce? Jak to jezdíš? Jaktože nejseš na hranách?")
    Tak ale nevadí, aspoň uštřím :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @flanker.27
    Nj, jsem trubka. Vždyť o nich byla řeč, když Daenerys vypsala odměnu na dopadení Synů harpyje...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 17. února 2013
    @Lady Sansa Pátéřák má rozhodně cenu! Já teda na snowboardu nejezdím a vlastně už ani na lyžích (bojím se spadnout - vykloubený loket, dlouhá historie :) ). Ale bratr jezdí na obojím a bez helmy a pátéřáku by nevyrazil. Studuje VŠ se sportovním zaměřením a tam by ho bez toho ani nepustili na lyžák, který má povinný. Nevím jak moc dobře jezdí, ale má z obého splněné zápočty i zkoušky a na lyžích mí instruktorskou licenci. A už říkal, že mu pátéřák nejednou pomohl (nechci říci zachránil, protože páteř by si snad nejspíš nezlomil, ale hodně by se potloukl). Ono stačí se rozflákat na sjezdovce, kdy za tebou jede další na snowboardu a ten ti napálí do zad (nevím, jak moc zkoušíš ptákoviny jako zábradlí apod., kde je to pro normální smrtelníky nutnost).

Pokud jde o cenu, tak se zkus podívat do bazarů lyží, na aukro apod., kde by mohly být levnější (použité i nové) nebo ve výprodejích se dají občas pořídit levnější sportovní věci.

Podle mě ani nejde tolik o to JAK jezdíš, ale KDE a KDO tam bude jezdit s tebou. Když tě sejme nějakej blbštajn, tak to, že jezdíš jako pánbů, opatrně, pomalu... ti moc nepomůže.
  • A jak je to tedy v knize přeloženo? Zlaté honory? :-)
    „Kolik zlata jsme nabídli za informace týkající se Synů Harpyje?“ zeptala se Dany.
    „Jedno sto honorů, nechť se zlíbí Její Zářivosti.“
    „Tisíc honorů by nás potěšil víc. Postarej se o to.“

“One hundred honors, if it please Your Radiance.”
    “One thousand honors would please us more. Make it so.”
  • Ano, přesně tuto informaci jsem potřeboval zjistit!
    Tisíceré díky Její Zářivosti Nevadě. ;-)
    *plesk*
  • Vaše Radiace! :D
    Tak si říkám, že si konečně budu muset Tanec přečíst česky :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tuší ktosi nejaký dobrý program na konvertáciu .TGA na .BLP okrem WarCraft III Image Extraktor II?

Skúsil som premeniť .GIF súbor na .TGA súbor cez dva rôzne internetové konvertory, cez program určený na konertáciu a cez GIMP a zakaždým mi ten priondený program vyhodil, že súbor bol prekonvertovaný nepodporovane. A evidentne to potrebujem zmeniť na .BLP, pretože ten .TGA súbor to nevezme ako pozadie načítavacej obrazovky pre kampaň, ktorú tvorím cez World Editor.

Chcel som totiž skúsiť spraviť kampaň za trollov z obdobia datadisku Cataclysm o tom, ako dobýjajú Echo Isles spod nadvlády Zandalaryho, ale akosi som sa zastavil na tomto bode.
    To se těžko formuluje česky :)

Co takhle (nečiní si to nárok na správnost):

A quantitive research survey in the form of questionnaire is used for practical part of the thesis.
    Nu, ja by som to dal ako:
    "Practical part is performed through quantitative research saving/sparing (sparing je skôr len ako prídavné meno, ale nie som si istý) in the form of questionnaire/inquiry"
    Lenže ja ledva rozumiem už českej forme, takže je to len taký malý tip...
    Já právě vůbec nevím - já mám: "The practical part is performed through quantitative research survey in the form of questionnaire". A už jsem z toho tak znechucená, vyřízená, zoufalá, že na to nemám nervy. A to ještě dneska musím dodělat takový ty pitominky, jako je obsah, číslování až od určité stránky apod. :(

Asi se na to vybodnu, nechám to tak a budu doufat, že to opravdu nikdo nikdy číst nebude :D
    Každopádně díky - vaše návrhy se tam moc neliši od toho mého, takže jsem díky tomu zjistila, že nejsem tak strašnej tragéd, jak jsem si myslela.

Dúfam, že sa dostanem na tú školu, kde chcem ísť a diplomovku nikdy písať nebudem pretože toto by ma asi zabilo :D Akurát som si spomenul, že do zajtra máme odovzdať čitateľský so šiestimi novými dielami a tak rýchlo zbehávam a píšem obsahy diel Statky-zmätky, Keď báčik z Chochoľova umrie, Dobrodružstvo na obžinkoch, Antigona (tú už som aspoň čítal), Hamlet (toho sme pozerali ako film) a Lakomec. Zase na poslednú chvíľu. Diplomovku by som ani nezvládal.
    @Branislav_Gepeto Ono až by ti teklo do bot, tak bys to vysmahl ani nevíš jak :D
    Ale musím říci, že psaní práce je věc, která mne docel odrazuje od pokusu o pokračování ve studiu, protože mě to psaní tááák nebaví (nejde, nechávám to na poslední chvíli).
    @Branislav_Gepeto Já bych pokračovala ve studiu pedagogiky, nad čímž taky trochu váhám...
  • paulczpaulcz zima se blíží
    Já jsem se psaním BP ještě ani nezačal a asi ani nezačnu do konce března. Doufám, že to za dva měsíce stihnu napsat :). Zatím dělám praktickou část -- no a když narazím na něco co hned nevím jak vyřešit, nebo neznám "pěkné" řešení, tak připíšu komentář "TODO: ...". Později to snad projdu, případně budu doufat, že si toho nikdo nevšimne :).
    Já si nepamatuju, jak se v open office (eriteru) dá udělat, abych měla číslování až od 8. stránky (plačící smajlík s tryskajícíma slzičkama) - nepamatujete si to náhodou někdo? Jsem zoufalá - vím, že se ten soubor musel rozdělit na sekce, ale nemůžu najít, jak se to dělá :(
    Ja Open Office nepoužívam, ale keď sme pri tom - je možné Open Office produkty používať aj na Windowse a nie len Linuxe? Pretože mám pocit, že ide o Linuxovskú sadu programov, ale nie som si istý.
    @Krisa Pokud to nemá "začít od", tak bych udělal dva soubory, jeden 1-7 druhej na zbytek s prvníma 7 stránkama prázdnejma :)
    upraveno 3. března 2013
    @flanker.27 To já bych ráda, ale já to musím nahrát v elektronické podobě do systému v PDF, což znamená, že to musím mít v jednom souboru, abych to do PDF mohla převést :(
    To už mě napadaj takový věci jako naskenovat to z tištěný verze...
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 3. března 2013
    @Branislav_Gepeto Na to ti odpovím otázkou - myslíš si, že když neumím udělat číslování až od 8. stránky, ovládám Linuxy: :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.