@Krisa takže detaily sa dozviem v štvrtej knihe ok :) viac už nepotrebujem vedieť... ale aj tak si myslím že spomínanú postavu mali radšej nechať mrtvu...
@Branislav_Gepeto Myslím, že už ti to někdo říkal 1 + 1 jsou dva :D Myslím, že bohatě by stačilo, kdyby se tento "most rozpadl" a tato praktika už se nikdy neopakovala :)
@Branislav_Gepeto Myslím, že tím Berica urážíš :) Tohle je už hraní se slovy prostě dva lidi jsou dva lidi a ne jeden a půl, ať se na to díváš jakýmkoli měřítkem ;)
@Branislav_Gepeto Tak pozor s tím nesouhlasím. Bavíme se o oživených, kteří mluví a "žijí" normálním způsobem. Ti, kteří napadli Noční hlídku se s nimi dají těžko srovnávat. Kdyby tam byl Beric jenom od toho, tak velice pochybuju, že by se tato postava vyskytovala v příbehu tak často jako Beric.
V nejnovější živé historii je článek o předobrazech postav z písně ve válce Růží. Nevím jestli to tady už nebylo. Já to nedokážu moc posoudit ( ve válce růží se moc nevyznám příjde mě zajímavější třeba stoletá válka). Jsou tam zmíněny tyto předobrazy. Yorkové - Starkové ( dbají na čest a vojenské umění), Lancastrové - Lannisterové Eddard Stark - Richard z Yorku ( poctivý válečník hající čest krále) Robb Stark- Edward IV ( v mládí vyhrál spoustu bitev a tajně se oženil). Cersei Lannister - Markéta z Anjou, Tywin L. - Edmund Beaufort, Malíček - Richard Neville hrabě z Warwicku Ať jsou předobrazy trefný nebo nejsou, celkem zajímavý že i časopis čistě o historii zmiňuje Píseň ledu a ohně, což podle mě svědčí o její čím dál větší popularitě a všeobecnější známosti.
Richard III je postava poplivaná nějakým Shakespearem, který možná ani nebyl Shakespear. Celkem dobrý panovník na svou dobu. Mimochodem Stannis by na jeho místo nezapadal.
Komentáře
Už mi táto otázka bola zodpovedaná na konci tretej knihy v poslednej kapitole Sansy :)
takže detaily sa dozviem v štvrtej knihe ok :) viac už nepotrebujem vedieť... ale aj tak si myslím že spomínanú postavu mali radšej nechať mrtvu...
Yorkové - Starkové ( dbají na čest a vojenské umění), Lancastrové - Lannisterové
Eddard Stark - Richard z Yorku ( poctivý válečník hající čest krále) Robb Stark- Edward IV ( v mládí vyhrál spoustu bitev a tajně se oženil). Cersei Lannister - Markéta z Anjou, Tywin L. - Edmund Beaufort, Malíček - Richard Neville hrabě z Warwicku
Ať jsou předobrazy trefný nebo nejsou, celkem zajímavý že i časopis čistě o historii zmiňuje Píseň ledu a ohně, což podle mě svědčí o její čím dál větší popularitě a všeobecnější známosti.