Zlato v hrdle

upraveno 26. února 2013 v Film a televize
Spousta z nás sleduje filmy a seriály (Hru o trůny nevyjímaje) v originále. Jaký je váš oblíbený herec nebo herečka čistě podle zabarvení hlasu? Působí na vás někdo tak, že se vám zježí chloupky na zátylku a padáte do mdlob? Kdo má podle vás nejvíc sexy/charismatický hlas? Nebo prostě jen zajímavý, který se vám líbí a neumíte přesně popsat proč?
Pokuste se o to a podělte se o své oblíbené hlasy z obrazovky.
A dejte šanci i Čechům. :-)
«1

Komentáře

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
  • Co se týká GoT, tak mám jasno :-D

Má super přízvuk :-)
  • Zlato v hrdle? Jednoznačně Viseris :D Jinak za GoT asi Sean Bean. Parádní hlas má Christopher Lee to je fakt bomba - třeba když zpívá s Rhapsody of Fire tak běhá mráz po zádech.
  • @Thorar Oni ti naši mají vždycky přiřazené "svoje" herce. Koho daboval Dlouhý? Gibsona?
  • @Blackfish Ne nadarmo hrál Sarumana. ;-)
  • @heavy_head Ygritte am podla mna neskutocne sexi chraplak :)
    upraveno 26. února 2013
    @heavy_head popravdě řečeno nevím, ale myslím že ano. Já mám rád jeho role, hlavně jeho hlas spojený s jeho projevem, nejen dabing :-)
  • Z českých je dost zajímavý Alfréd Strejček (daboval dokumenty BBC). Jinak Maisie Williams má zajímavý hlas (v druhé sérii se nějak změnil) a zajímavý hlas má i Mark Sheppard (Crowley v supernaturalu). Z dalších hereček pak jednoznačně vede Helena Bonham Carter.
  • @Thorar Já ho mám pořád zafixovaného jako Petra z Arabely. Takový nervózní projev. 8-)
  • @Hildegarda Předveď. :twisted:
    upraveno 26. února 2013
    @heavy_head musel vyzrát :-)

Svůj výborný hlas uplatnil i v rozhlase („Duch Děvky“, „Hrabě Drákula“ či „Sammy“) a dabingu (ZELENÁ MÍLE, SUPERMAN, VYKOUPENÍ Z VĚZNICE SHAWSHANK, TANEC S VLKY, APOLLO 13, FORREST GUMP, TROSEČNÍK, ŠIFRA MISTRA LEONARDA aj.) – často namlouval př. Toma Hankse, Kevina Costnera, Mela Gibsona a další.
  • @Thorar Jj, na Toma Hankse jsem zapomněl.
  • Ian Glen a.k.a. Jorah Mormont má rozhodně velmi příjemný hlas :)

Z mladých českých talentů má zajímavý hlas třeba Igor Orozovič. Navíc je hudebně nadán a skvěle zpívá. :) Zaujal mě, ještě když hrál v absolventských hrách na DAMU. Momentálně k vidění/poslechu v ostravském divadle nebo v Cabaretu Calembour v Praze, v televizi moc není.
  • Dávejte hned i ukázky. :idea:
    Ať můžeme posoudit. :-)
  • upraveno 26. února 2013
    Z českých se mi vždycky líbil dabing Vladislava Beneše (dabuje Richarda Gera), ale momentálně je můj favorit Igor Chmela :-)

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Ukázky? Sakra, já hledala obrázky - no tak jdu hledat dál :)
  • Dokonalý hlas má jen jeden...
    A Liam má taky super hlas :-)

A můj nejoblíbenější z Monty Python - Palin :-)
  • Alfréd Strejček:

Mark Sheppard (ten chlápek v saku kterého chtějí zabít):
  • @Kolikokoli Jo, Hyde se poslouchal dobře. :D
    A ještě Ethan Peck
  • Eduard Cupák, Jiří Adamíra, Otakar Brousek, Michal Dlouhý a mnozí další
    Alexej Pyško - nikdo nemá tak "brůsovilisovskej" hlas jako on (ani Bruce Willis).
    A ten, kdo daboval Byrona Sullyho :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • Z GoT rozhodně souhlasím s trojicí Madden/Glen/Coster-Waldau. Miluju hlas Alana Rickmana a Jeremyho Ironse. Ukázku Rickmana asi dávat nemusím, ale tady je Irons.

Ze českých luhů a hájů musím zmínit hlasy Jiřího Dvořáka (je až škoda, že je slyšet skoro všude) a Vladimíra Dlouhého.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.