Jídlo a pití

upraveno 26. června 2011 v Rozličný pokec
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....

1141517192024

Komentáře

• @Branislav_Gepeto normálne by som asi skonŠtatoval niečo ako "debil" a čiel ďalej ale toto ma dorazilo
  • @Branislav_Gepeto Raz za cas si slahnem tuhy cierny caj s mliekom a medom. Taka nostalgia ma potom chyta
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • Prave sa mi pecie ryzovy nakyp a u edomila som si, ze som tam zabudla dat vajcia a skoricovy cukor. To bude ale brecka :-?
    Ospravedlnuje ma akurat pokrocila hodina. Neznasam, ked nejaku surovinu zabudnem
  • upraveno 19. února 2013
    @Montezuma3 Mně teda ne, pač ten obrázek je dokonalej = ty lívance nejsou z těsta, ale udělaný z gumy a med je nějaký lepidlo nebo to prolezlo photoshopem než to přišlo na talíř.
  • upraveno 19. února 2013
    upraveno 19. února 2013
    @Suva
    Javorový syrup je řidší.

vložení obrázku:
    1) napíš text
    2) označ jej
    3) klikni na tlačítko "Url"
    4) Do okna které vyskočilo vlož link
  • ačkoli zapomněla jsem zvážit kvalitu a stáří, pak je konzistence - stejně jak u medu - různá :-k takže photoshop nebo med/syrup/sirup těsně před zcukernatěním
  • @Montezuma3 Díky, jsem zvyklá jen na jednoduché příkazy, toto je wau! eště jednodušší :-D
    Hmm, Golden syrup. Ten neznám. To musím někde sehnat. Ještě bych rád ochutnal Březový. Ale ten asi jen tak neseženu :-?
  • Dnes som prvýkrát v živote jedol guacamole. Jednoduchá, lacná, výborná pomazánka, určite si to na intráku budem robiť častejšie. :-)
  • @Arutha2321 Hej, my to robime casto, ked pride navsteva. Len treba ziskat zo zaciatku odhad, ktore avokado je nezrele alebo uz prezrete.

Ale davaj pozor, vacsine ludom pride zle, ak neodhadnu dostatocne svoje sily.
  • @Hildegarda No ja som vôbec nevedel, aké má avokádo byť, vybral som také, čo bolo asi podobne mäkké ako zrelá hruška, a myslím, že sa podarilo. Čo myslíš tým, neodhadnú svoje sily?
  • @Arutha2321 Ak toho zje clovek viac a hlavne nalacno nastane celkom pekny bruchabol. Casom zistis, ci to plati aj na Teba ;)
  • @Hildegarda Aha tak, som sa zľakol, že sa dá niečo pokaziť, a potom je človeku zle. Prežratiu sa hádam vyhnem. :)
    Taková skrytá reklama na Guinness
  • nechcem robit reklamu, ale prave idem z jedneho podniku, kde
    -vari jeden z najlepsich kucharov v SR a osobne sa prisiel spytat, ci sa v niecom potrebuje zlepsit (sic!)
    -je to objekt stareho mlyna so zachavanym interierom
    - kazdy tyzden obmienaju jedalnicek, ktory tvoria 2 predjedla, 3 polievky, 6 hlavnych jedal, 3 mucniky
    - varia vylucne z lokalnych surovin (domace cestoviny, domaci chlieb, maslo... hmmmm)
    - prepitne sa konecne da hradit aj kartou
    - a jedlo neskutocne lahodne

Clovek ma pocit, ze to s restauracnymi sluzbami nejde len dole vodou.
    Chvalabohu, ze maju otvorene iba 3 tyzdne, in ak by sme tak lahko nemali volny stol
  • @Hildegarda To by mohlo fungovat.. sloni maju hrozne travenie(co sa tyka nestravenych zbytkov) hm pripomenula si mi vilet do madarska.. jedna taka inu zastrcena restauracia... podobny vyber ako si opisala ty len suroviny celosvetove drahe jak fras a dobreeeee....
    Gardien: Výlet do madagaskaru? Jáj to ako ťa tam vymenovali za kráľa a mi sa to teraz učíme na dejáku? =D Odteraz ťa volám Beňovský (ak sa nemýlim)

Hildy: Nie je to reklama, keď si neprezradila čo je to za reštiku (to je výzva aby sme sa rozumeli :) )
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.