IF sága

upraveno 15. ledna 2011 v Píseň ledu a ohně
Prosím vás, tuto ságu neznám, ale docla mě zaujala, tak bych se chtěla zeptat, kolik má dílů, kde knížky sháníte a kolik stojí? Moc díky:-)
24

Komentáře

• upraveno 19. dubna 2008
    Žamboch je jako akční film a Martin jako politický thriller, to je jak srovnávat hrušky s jablky. Ale obojí mám rád.
    Dovolím si připomenout, že Martyn Řeka je nejmanželským synem lorda Freye. :-) Chápu, jaké to je, když čtenáře nechytne něco, co skoro všichni ostatní chválí. Mně se to stalo u Eriksona. Je to sice hezky napsané, ale musel jsem se ke čtení nutit a žádná z postav ve mě nevzbudila žádné emoce, ať už pozitivní či negativní. Což je naopak to, co oceňuji na GRRM, jeho postavy jsou životné, z masa a kostí, ne jenom nějací umakartoví paňáci postavení doprostřed děje... jak tomu je u mnoha jiných autorů. :-)
  • upraveno 20. dubna 2008
    Mně se to stalo u Josefa Kajetána Tyla! Jeho texty jsou nic moc. ;-)
  • upraveno 22. dubna 2008
  • MIlMIl
    upraveno 22. dubna 2008
    To rytíř: Tak doporuč nejlepší fantasy akci cos četl.
    BTW: Úplně technická, ale co takhle vymyslet tomuhle tématu lepší název než "dotaz", za prvé proto, že to nevystihuje obsah diskuse a za druhé proto, že diskuse s názvem "dotaz" jsou na d20.cz už přinejmenším tři a další určitě přibudou.
    Povidky od GRM mam jeste radsi nez treba IF.
    Ale - proste nekdo ma rad vdolky, jinej kluky ;-)
  • upraveno 23. dubna 2008
  • upraveno 23. dubna 2008
  • upraveno 4. května 2008
    Taky jsem rád, že se ti to líbilo Maxi. Tak směle na další díly... :)
  • upraveno 6. května 2008
    Ještě bych měl na Maxe otázku, jak se dívá na teorii Jonova původu. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. května 2008
  • upraveno 4. června 2008
    Jinak teda Králokat mi přišel jako ztělesnění lva. Slabší zabijí, se silnějšíma svede boj a pokud vyhrají, tak je začně respektovat ... teda až do chvíle kdy projevěj slabost. Pokud má něco ulovit, tak se klidně i trochu plíží, ale od hyeny je to daleko.
    Jinak se mi líbila hláška táty když sem přišel dolů. Zvihl od knížky hlavu "Ten chlap je šílenej, von je tam snad pozabijí uplě všechny." a zas četl dál :)
    To je jedna z Martinových specialit - nikomu nenadržuje. Netrpí sentimentem mnoha jiných autorů ke svým postavám, které si tak pracně vypiplali. To na něm obdivuju. Nikdo nemá jisté, že se dožije konce celé Ságy.
    Já si právě myslím, že to neví ani sám Martin. Že překvapuje sám sebe. Prostě jen s otevřenou pusou zírá na to, jakým směrem to dál pokračuje.
    Tomu nevěřim...myslim, že tu hlavní linii, Starky, Lannistery apod., má promyšlenou velmi. Samo, trochu se mu to rozrůstá o další vedlejší linky, tak tam tomožná žije vlastním životem...
    Neslyšel jsi, jak to říkal o té cestě do Chicaga, či jak? Jasně, že ví, jak to skončí, ale neví, kdo všechno při tom zařve. Alespoň ne hned od začátku.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.