Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
15960626465144

Komentáře

• Dočetl jsem Strach moudrého muže a hodnotím to jako lehce nadprůměrnou záležitost. Některé kapitoly bavily, ale některé byly k uzívání. Musím říct, že Kvothe rozhodně není můj oblíbený fantasy hrdina. Aspoň zatím. Celý ten proces jak se z mladého hrdiny stal báječný milenec a velmi dobrý bojovník mi přijde mimořádně trapný. K tomu přidejme talent pro řemesla, magii, jazyky, hudbu a herectví a máme tu za chvíli pana dokonalého. Jediné co mě přitáhne k dalšímu dílu, bude zájem dozvědět se něco víc o Čandrínech a Amyrech.
  • Nebola kedysi Kronika Kráľovraha prezentovaná ako trilógia? Pretože minule mal Rothfuss AMA na Reddite a prezradil že 3 kniha bude kratšia ako Strach múdreho muža, tak neviem kedy to všetko chce dotiahnuť dokonca.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 11. února 2013
    @Dreamer No ale pokud dopíšu tu hrůzu, tak nejít ke státnicím kvůli pitomý praxi je trochu trapas a lůzrárna. Já mám na sebe v tomhle ohledu celkem vysoký nároky a zatím jsem magisterským procházela jako nechutnej šprťák, takže nejít na řádnej termín z vlastní debility je selhání = zítra mi držte pěsti, ať paní ukručím, aby mě vzala a dovolila mi chodit na praxi i o víkendech :)

@Chmur Proč mimořádně trapný? Byli to nejlepší učitelé, o kterých všichni věděli a jemu se podařilo se k nim dostat. Talent na tolik věcí mě nepřijde divný - oni už Kvothovi rodiče byli šikovní a i celé Edémští Ruhové jsou popisování dost božsky.

@JoeGyry BUde to trilogie a doufám, že poslední díl vyjde brzy.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @flanker.27 OK. Krisa se vzpamatuje z amoku, dočte Atlas mraků a začne kopat.
  • @Krisa Král krysa je kniha o chlapech a pro chlapy. Nevím, jestli to ženské vůbec mají šanci nějak pochopit. =D
    @Chmur To se prostě lidem, co jsou boží tak náhodou stává naprosto běžně :)

@heavy_head No při nejhorším to nepochopím, nic horšího se mi stát nemůže, takže to stejně zkusím. A už jsem byla označena, že nejsem ženská, ale Krisa, takže třeba to půjde, uvidím.
    upraveno 11. února 2013
  • Mi se Král Krysa taky líbil a to jsem ženská. :-) Sice bych ho neřadila do Top 10, ale četlo se to dobře.
  • @heavy_head Tak pravil zarytý anti-feminista.
  • Čtu Laskavé Bohyně Jonathana Littela. Znechucující a přitom fascinující,tisícistránková historie holocaustu v beletrii.
    Strašně se mi líbí(jestli to o takové jde vůbec říct).Ale spousta lidí s ní asi bude mít problém.
  • @heavy_head Teď sis vykoledoval žádost o vysvětlení, o čem Král krysa byl, jestli jsme to my ženské pochopily. :-)

Zajímalo by mne, jak by dopadl takový tábor plný ženských. Asi by se chovaly trošku jinak, předpokládám, že by tam bylo víc řevnivosti a pomluv. Četla jsem sice nějaké věci z koncetráků, kde měly ženy zvlášť, ale tam to nebylo tak volné jako v Čangi.
  • @BenNevis Chlapské záležitosti. Přátelství, odvaha, čest... atd. :-)
  • @brbr Top 10 zcela určitě. Jedna z nejlepších knih, jaké jsem kdy četl.
  • @Krisa Taky málo válčíte. :-) Z toho samého důvodu se zeptej nějakého chlapa (ne chlapce) ve svém okolí, jestli zná Pahorek od Raye Rigbyho. Řekne ti, že ano. Ženská neví, o co jde. Vás tyhle témata zkrátka příliš nezajímají. Na tom ale není nic závadného. Tak to prostě je.
    @heavy_head Vždyť já neodporovala, ale souhlasila :D
  • @heavy_head Já to vím, prosím, já to vím! Žlutý přebal, doma v knihovně vpravo uprostřed. A hrál tam Connery! Ale nečetla jsem, ani neviděla.
  • Tak to jo. Přátelství, čest a odvahu ženské neřeší, protože to berou jako samozřejmost. =D

Ale vážně. To, že mě nějaké téma nezajímá, ještě neznamená, že mu nejsem schopná porozumět. (na tom funguje studium na VŠ, kde 80% předmětů je nezáživný balast) Většina chlapů se taky dívá raději na válku z bezpečí gauče. :-)
    @heavy_head To jsem jenom viděl. Ale mohl bych přidat Most přes řeku Kwai, tam mám splněno obé :)
  • @brbr Takže nevíš. :-)
  • @BenNevis Porozumět ještě neznamená dostatečně ocenit. ;-)
  • Ja som citala iba Zelene pahorky africke, ale predpokladam, ze nie je pahorek ako pahorek :)
  • @flanker.27 Já zase neviděl film (i když o něm otec básnil). :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.