Je to něco jako Twilight. S tím rozdílem, že Stmívání se mi četlo podstatně lépe, literárně mi :!: přišlo na vyšší úrovni a byly tam mnohem živější a oblíbitelné vedlejší postavy. :)
Já mám Vincentku taky ráda, ale za posledních pět let stihla vymizet z mého života, takže ji zase tak ráda nemá a jsem ráda, že umím psát hezké stylistické smysluplné věty. Jinak pokračujte ve své debatě o knihách a ekologii.
Dočetla jsem ten Atlas mraků. Není to taková bomba, jak by se mohlo zdát z ohlasů, ale četlo se to dobře, i když do děje mě to vtáhlo až u scifi části. Autor experimentuje s různými styly a žánry, ale víc mi to připomíná sbírku povídek než ucelený román.
Trošku mě zmátlo stejné znaménko, co mají někteří na sobě. Autor to nikde nevysvětluje. U filmu někde psali, že je to reinkarnace stejné duše, já myslela ze začátku, že jsou ti lidé nějak geneticky spříznění (protože jsou tam odkazy na zneužívání genetiky). Nejvíce se kloním k názoru, že jsou tak označení hýbatele lidských dějin. Ale proč zrovna něco tak nadpřirozeného jako znaménko? Nějak mi to k té knize nesedí.
@BenNevis Nemám teď na čtení moc čas, takže jsem zatím na začátku 3. kapitoly (Luisa) a musím říci, že zatím se mi víc líbil film (ale je pravda, že linie Ewinga a Frobishera mne moc nebraly ani ve filmu). Jsem zvědavá na ty části, co mě bavily ve filmu nejvíc - servírka a posílání zprávy z laboratoře na hoře).
@BenNevis Frobisher napsal skladbu Atlas mraků, kamarádil se se Sixmithem, který byl i u případu Luisy R. (ona pak našla jeho dopisy a dala je Sixmithově neteři), četl deník Ewinga a mám pocit, že se mu zdálo o tom bistru (kde pracovala ta servírka, na jejíž jméno si nemůžu vzpomenout).
Komentáře
Je to něco jako Twilight. S tím rozdílem, že Stmívání se mi četlo podstatně lépe, literárně mi :!: přišlo na vyšší úrovni a byly tam mnohem živější a oblíbitelné vedlejší postavy. :)
Není to taková bomba, jak by se mohlo zdát z ohlasů, ale četlo se to dobře, i když do děje mě to vtáhlo až u scifi části. Autor experimentuje s různými styly a žánry, ale víc mi to připomíná sbírku povídek než ucelený román.
Trošku mě zmátlo stejné znaménko, co mají někteří na sobě. Autor to nikde nevysvětluje. U filmu někde psali, že je to reinkarnace stejné duše, já myslela ze začátku, že jsou ti lidé nějak geneticky spříznění (protože jsou tam odkazy na zneužívání genetiky). Nejvíce se kloním k názoru, že jsou tak označení hýbatele lidských dějin. Ale proč zrovna něco tak nadpřirozeného jako znaménko? Nějak mi to k té knize nesedí.
Ten Frobisher mi do toho románu nesedí, kromě toho, že jeho linie dává jméno knize. Snad mi někdo vysvětlí konexi se zbytkem, kdo má už přečteno.
@Krisa Na ten sen jsem už zapomněla, ale to by vysvětlovalo tu reinkarnaci (i když z budoucnosti do minulosti :-))
00:34