Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Vzorným pionýrem jsem pravda nebyl, páč mi to nikdo nenabídnul. Ale ségra tušim párkrát čestnou stráž v modrém a červeném někde držela.
Zvyšování doby dožití je ostatně jen jedna stránka, ale dožití ve stavu umožňujícím soustavnou závislou činnost je druhá, o dost podstatnější.
BTW by mě zajímala úměra, podle které by se "zvýšilo množství práce" při posunutí odchodu do důchodu o rok. Možná by bylo třeba více sanitek, ale projí se zhruba stejně.
Jak pravil sir Humphery, nejlepší důchodce je ten, který v den nástupu do důchodu zemře.
Lidí jako KS, kteří jdou z dobou, jsou ve svém věku pohotoví a dokáži reagovat na změny, je málo. A i u nich může být za půl roku jiná zdravotní situace.
Záleží, jaké znáš kolem sebe staré lidi. V jeho věku už často jenom čumí do blba či spíš na telenovely a řeší svoje nemoci nebo běžný život.
http://www.pluska.sk/plus-7-dni/zahranicie/moderator-si-vystrelil-z-klausa-tu-je-ivan-prid-do-limbachu.html
edit: Tak jsem to tu díky Tvé radě našla a zdá se, že komentář byl smazán či co. :(
Nakonec by to mohlo dopadnout, že státník zavolá druhému státníkovi a recepční "jo Obama, to určitě. Di do prdele, p**o". :-)
@alek Jo, taky si myslím, že kdyby jeden měl být premiér a druhý prezident, tak KS by měl být prezident.
Od doby Havla je ale v zahraničí u nás spíš známý prezident než premier. Ne jak třeba v Německu, kde měli osobnosti Kohla, Merkel, ale kdyby po mě někdo chtěl jméno prezidenta, tak prostě nevím.
MZ není žádný "ranař", aby věci řešil podobným způsobem, jeho silácké řeči jsou zas jen součástí jeho mediálního obrazu, kterému navíc, narozdíl od toho knížepánova, nevěří ani jeho vlastní voliči. Část z nich nicméně tuhle šou asi potřebuje, takže hraje svůj part - což jej téměř nic nestojí.
@flanker.27: přidávám se k Vlčačce. Ten Hoffman byl hodně dobrej.
@Ordkomber: s prodlužováním délky života se samozřejmě prodlužuje i ta část, kterou strávíme "v (pracovním) procesu". Nicméně, jak zmínila @BenNevis, podíl té aktivní části bohužel neroste úměrně. To ještě neznamená, že by staří lidé neměli společnosti co dát - jak to dnes někteří účelově interpretují - nicméně očekávat od 70-letého dělníka, že zastane výkon 20-letého, je poněkud zcestné.
Proto jsem to opakovaně zmiňoval u těch prezidenstkých kandidátů. Zkušenosti jsou potřebné, ale ve chvíli, kdy už nemám energii, abych je dokázal zužitkovat, ztrácejí rapidně na ceně.
A ano, vždycky je (a bude) co dělat, právě proto mám problém se společensko-ekonomickým modelem, který při 20+% nezaměstnanosti mezi mladými tvrdí, že není jak "uživit všechny ty báby a dědky". Tohle je čistě problém přerozdělování hodnot a míry našich nároků.