Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1141517192075

Komentáře

• Jediný komp s win7, co mám "po ruce" (ok, musel jsem vylézt schody), ukazuje 1.19GB (z 8GB), tedy 15%, takže tam máš buď puštěné nějaké zbytečné služby, nebo se ti tam usídlil nějaký podnájemník :P
  • @Blackfish osobne doporučujem Win8.. Win7 mi nevonia...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • upraveno 16. ledna 2013
    Hi, šaty, které se mi líbí, zpravidla vyšly z módy před více než sto lety... =D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Ugla Tomu už nepomůže nic. Čumím do toho a dělím si otázky na zrůdné, příšerné, dobré, vítané a jednu, u které se dost pravděpodobně rozbrečím (protože jsem na ni skoro nic nenašla). Ty věci mé zoufalství mohou alespoň trochu otupit.
  • upraveno 16. ledna 2013
    @Krisa: kamarád dneska zkoušel a měl tam jednu studentku, co je prý jinak dobrá, ale zrovna něco důležitého nevěděla. Tak jí nabídl buď E (horší trojka), nebo ať to zkusí znovu. Dívčina Ečko nejdřív nechtěla, ale nechat se vyhodit se bála.
    Tak povídám:
    "To je tak, když chceš po studentech vlastní názor. Tak ji rovnou vyhoď a máš to."
    A kamarád na to:
    "Správně, žádné rozhodování, já Vás dneska vyhodím a příště to uděláte líp."
    Nebohá studentka honem prohlásila, že to radši to E, že by příště nemusela napsat ani písemku a vůbec se dostat k ústnímu. Tak ji tam musel ještě 10min "vyhazovat" a přesvědčovat, že má na víc. Ona se urputně bránila, že ne, že radši to E. Až jí nakonec musel slíbit, že jí kdyžtak dá to E příště.
    Na závěr, když studentka odešla, povídá kamarád:
    "Hlavně si to musím hned někam napsat, abych ji příště doopravdy nevyhodil."
    upraveno 16. ledna 2013
    @Ugla Ta tě musí nenávidět :D Myslím, že máš štěstí, že jí nakonec slíbil to E (teda pokud na to nezapomene)...
  • @Krisa: pche, když jsem byl v prváku na zkoušce z Matematické analýzy já (tedy na té letní, MAA2), tak mi zkoušející rovnou řekla:
    "S touhle písemkou by to bylo v lepším případě na 3ku. Té je pro Vás škoda. Tak kdy si přijdete příště?"
    Žádné zbytečné cavyky :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Jaký je rozdíl v tom jestli dostanete trojku nebo jedničku pokud prolezete dál?
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 17. ledna 2013
    @Everett_Young prospěchové stipendium (3--15 tisíc na semestr), červený diplom, větší výběr vysokých škol v rámci Erasmu (studenti s lepším pruměrem mají prioritu). Potom je ještě motivující dostat Ačko z předmětu, který tě baví a na který navazuje nějaká laboratoř, tak asi nejlépe projevíš zájem (aby tě do laboratoře vzali). Alespoň u nás to tak chodí. Né že bych se teda přibližovval např. k stipendiu, zvlášť tento semestr se mi velmi "daří" :D.
    @Ugla No jo, ale tys neměl možnost výběru. Tu ona měla a v tom vidím velký rozdíl. Ale samozřejmě jde o předmět - mít možnost vybrat si 3 z předmětu, který je těžký, nebaví mě a nerozumím mu je úplně něco jiného než předmět, u které ho si věřím, baví mě a zajímá mě to.

@Everett_Young Rozdíl je hlavně v hlavě - kdyby mi někdo před zkouškama řekl, že mi ze všeho daj za 3 a nemusím tam chodit, tak to beru. Ale když už tomu věnuji nějaký čas, tak to samozřejmě chci udělat a pokud možno dopadnout co nejlépe. Samozřejmě jde i o stipendium (to se vždycky hodí) a červený diplom.
    A v mém případě šlo minulý rok i to naštvat spolužačky z jiného oboru (na navazujícím jsme z několika bc oborů), protože nám furt dávaly najevo, jak jsme pozadu a blbý, protože jsme z patologie!
  • paulczpaulcz zima se blíží
  • @Ugla Tak ja som si na skuske z matalyzy (neviem, ci aj k vam sa dostala tato skratka) vytiahla Fourierov rad. Na dokaze nejakej lemmy som sa sekla a profak vyhlasil, ze mi da D, ale ze nech mu okamzite zmiznem z oci, aby sa na mna uz dnes nemusel divat. Bezala som ako o dusu :)
    Najhorsia bola u nas Teoria matic. Na skuske ma stale presvedcovala, ze mam naviac a ja stale, ze nie, lebo mi uz vynechaval mozog - skusku sme mali od 8 do 16.00 a fakt som nevladala. Nechala ma tam sediet a trapit sa, o 18.00 som ju uprosila na to Ecko :). U nas boli len socialne stipendia, takze mi to boli jedno.
  • Taky přispěju se svojí troškou do mlýna. Na zkoušce z "hradologie" jsem zkoušejícímu svatosvatě slíbila, že žádný hrad kopat nebudu. A bum, první pořádný výzkum jsme rozkopali kus hradu, kde dřív ten zkoušející kopal asi 30 let a ještě jsem dokázali, že jeho teorie jsou nepodložené a chybné :-)
  • @brbr Ale fuj! To sa nerobi! :onfire: :)
    @Ugla No nevím, jestli kecám nebo ne... Ale to zpracovávání mi zabírá strašnou spoustu času a ještě jsme museli dělat 2 strašlivý projekty (k zápočtu a ke zkoušce, co mám ve středu), což mi taky zabralo hroznýho času, nervů a hroutily jsme se se spolužačkou u toho, takže bych to možná brala, abych mohla místo toho v klidu psát zakázané slovo (už skoro 2 tejdny jsem na to nešáhla, protože nemám čas - a tentokrát bohužel ne kvůli kravinám).
    @Krisa

Jaké je to sociálně pitvat lidi?
    @Everett_Young Celkem zajímavý, občas jsem překvapená, co všechno se lidem může dít/můžou dělat.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.