Teď jsem se ztatil... návrh "Co takhle sedm?" Byl návrh na počet témat, nebo návrh tématu?
Ačkoli u mě to vypadá, že další kola pro nějakou dobu vynechám (ne snad, že bych zanevřel kvůli "umístění", ale teď se hodlám vrhnout na něco profesionálnějšího... ačkoli vzhledem k odbornosti zřejmě ještě méně pochopitelného... ) :o)
Co takhle téma druhá strana barikády? ti co jsou obecně příjmáni za ty "zlé.
Baelish - intriky a machinace v geniálním mozku Jiní - to by mě zrovna bralo Mistři citadely - zničení draků, pryč se tmářstvím a magií Ramsay Bolton - příběhy balené v kůži Gregor Clegane - Swoooord. Aerys II Targeryen - všední dny šílence.
Hm, tak to já zase ne. Kromě mistrů a zničení draků by mě nic z toho neoslovilo. Možná snad ještě ten Aerys. Ale Prstíka, Bastarda a Horu, která se (s)padla bych snad ani nečetla. Baeliše určitě ne. Při vší úctě k místních psavců, tohle je postava, kterou může dokonale vystihnout jen Martin. A i u toho doufám, že to neudělá.
Já bych si vychutnal Ramsaye :) v šílenství je tolik možností tvorby. Dál bych si rád počet o prvních válkách jiných. napadl mě skvělý nápad ohledně toho :D
@Hildegarda Mým vkusem se moc řídit nemůžete, protože mně se zavděčíte máločím. Já jsem hrozně vybíravá potvora :-D
Nejraději mám povídky, které se co nejvíc blíží světu Písně. Stejná doba (klidně i historie), styl, místa a nejlépe i postavy, které jsou od Martina (klidně opět i z historie), ale v Západozemí. Jako flankerovy povídky nebo z tohoto kola ta Montezumova, z minulého kola ta o Benjenovi, prostě v tomhle stylu. Nezajímá mě Valyrie, Ašaj a další cizí země, nebaví mě otrokářská či Svobodná města. A proto pro mě taky zůstalo první kolo nepřekonané. Pro většinu z vás je to asi nuda a neoriginální, ale já mám prostě ráda Píseň takovou, jaká je ;)
Už se to tady objevilo, ale co takhle Západozmí v "současnosti"?? Auta v Králově přístavišti, socha Robba na Náměstí Svobody v Zimohrad City....bylo by to určitě pěkné :-k
Já teda taky budu prudit. Stejně jako Nevadě se mi víc líbí povídky, které dodržují ducha předlohy. Pokud chce být někdo kreativnější, tak fan faction není správná cesta. Přiznávám, že i mě se líp píše bez omezení světem, který vymyslel někdo jiný. Ale jenom využívat známá jména osob a míst... to je smutný :spike:
@BenNevis jasně, to je pravda, ale spíš jsem to pochopil jako že je ráda, když to má stejnej nádech než aby to bylo "literárně stylový" /to bych ostatně ani nedokázal psát jinak než jam mě to baví).
@BenNevis Styl myšleno žádné šílené přesuny ze současnosti (navíc naší) do fantasy středověku. Nečekám, že budete psát jako Martin. Pořád se jedná o fan povídky. Když tam bude i nějaká postava z Písně, tak už je to plus navíc, ne podmínka.
@Nevada Tak to jo. To se musí omezit téma, ať to někam neutíká. V minulém kole byla Valyrie, v tomto alternativní realita, která se měla držet reálií a známých postav, ale lidi si to vyložili trošku volněji. :-)
Já raději píšu trošku mimo, protože nerada przním Martinovy dokonalé postavy. Musela bych číst Píseň pořád dokola, abych měla všechny informace.
Mě baví Západozemí, ale do samotný ságy se mi moc zasahovat nechce, proto jsem si svůj příběh umístil do minulosti. Člověk je pak trochusvobodnější, i když se snažím z dostupných zdrojů dodržovat dějinné souvislosti a informace.
Tak.... Na akej téme sme sa zhodli? :D Čo takto "Co bude dál?" Vynechajme to, čo vieme z prezentovaných kapitol Vichrov a skúsme sami ukázať budúcnosť postav. Nemusí ísť o celé knihy, len napr. niečo v zmysle prvá kapitola vašej obľúbenej postavy/vašich obľúbených postáv z Vichrov. Síce GRRM pridávať POV nebude, ale ak by ktosi riskol môže pridať nejakú novú minoritnú. A zároveň sa to môže držať štýlu Piesne, takže bude uspokojená aj tá časť, ktorá sa prikláňa k Nevade (ja osobne mám Pieseň rád a som nedočkavý, takže ten štýl písania by som tiež uznal už len zo zvedavosti :D )
Komentáře
Ačkoli u mě to vypadá, že další kola pro nějakou dobu vynechám (ne snad, že bych zanevřel kvůli "umístění", ale teď se hodlám vrhnout na něco profesionálnějšího... ačkoli vzhledem k odbornosti zřejmě ještě méně pochopitelného... ) :o)
Baelish - intriky a machinace v geniálním mozku
Jiní - to by mě zrovna bralo
Mistři citadely - zničení draků, pryč se tmářstvím a magií
Ramsay Bolton - příběhy balené v kůži
Gregor Clegane - Swoooord.
Aerys II Targeryen - všední dny šílence.
Mým vkusem se moc řídit nemůžete, protože mně se zavděčíte máločím. Já jsem hrozně vybíravá potvora :-D
Nejraději mám povídky, které se co nejvíc blíží světu Písně. Stejná doba (klidně i historie), styl, místa a nejlépe i postavy, které jsou od Martina (klidně opět i z historie), ale v Západozemí. Jako flankerovy povídky nebo z tohoto kola ta Montezumova, z minulého kola ta o Benjenovi, prostě v tomhle stylu. Nezajímá mě Valyrie, Ašaj a další cizí země, nebaví mě otrokářská či Svobodná města. A proto pro mě taky zůstalo první kolo nepřekonané.
Pro většinu z vás je to asi nuda a neoriginální, ale já mám prostě ráda Píseň takovou, jaká je ;)
Ten Benjen se mi minule taky hodně líbil, ale takhle umí psát málo amatérských nadšenců.
Přesně.
@BenNevis
Styl myšleno žádné šílené přesuny ze současnosti (navíc naší) do fantasy středověku. Nečekám, že budete psát jako Martin. Pořád se jedná o fan povídky. Když tam bude i nějaká postava z Písně, tak už je to plus navíc, ne podmínka.
Já raději píšu trošku mimo, protože nerada przním Martinovy dokonalé postavy. Musela bych číst Píseň pořád dokola, abych měla všechny informace.
Čo takto "Co bude dál?"
Vynechajme to, čo vieme z prezentovaných kapitol Vichrov a skúsme sami ukázať budúcnosť postav. Nemusí ísť o celé knihy, len napr. niečo v zmysle prvá kapitola vašej obľúbenej postavy/vašich obľúbených postáv z Vichrov. Síce GRRM pridávať POV nebude, ale ak by ktosi riskol môže pridať nejakú novú minoritnú.
A zároveň sa to môže držať štýlu Piesne, takže bude uspokojená aj tá časť, ktorá sa prikláňa k Nevade (ja osobne mám Pieseň rád a som nedočkavý, takže ten štýl písania by som tiež uznal už len zo zvedavosti :D )
Netýrej si hlavičku a vyber prostě to, co se zamlouvá Tobě. Od toho jsi vítěz s právem volby ;)