Hodnocení povídek 3. kola

upraveno 3. prosince 2012 v Povídky
1234568

Komentáře

• Teď jsem se ztatil... návrh "Co takhle sedm?" Byl návrh na počet témat, nebo návrh tématu?

Ačkoli u mě to vypadá, že další kola pro nějakou dobu vynechám (ne snad, že bych zanevřel kvůli "umístění", ale teď se hodlám vrhnout na něco profesionálnějšího... ačkoli vzhledem k odbornosti zřejmě ještě méně pochopitelného... ) :o)
  • Co takhle téma druhá strana barikády? ti co jsou obecně příjmáni za ty "zlé.

Baelish - intriky a machinace v geniálním mozku
    Jiní - to by mě zrovna bralo
    Mistři citadely - zničení draků, pryč se tmářstvím a magií
    Ramsay Bolton - příběhy balené v kůži
    Gregor Clegane - Swoooord.
    Aerys II Targeryen - všední dny šílence.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Hm, tak to já zase ne. Kromě mistrů a zničení draků by mě nic z toho neoslovilo. Možná snad ještě ten Aerys. Ale Prstíka, Bastarda a Horu, která se (s)padla bych snad ani nečetla. Baeliše určitě ne. Při vší úctě k místních psavců, tohle je postava, kterou může dokonale vystihnout jen Martin. A i u toho doufám, že to neudělá.
  • Já hlasuji pro Jiné. Sice ani to není záruka, že bych něco napsala, ale strašně mne baví cokoli o nich, tak snad... :D
  • @Nevada Tak navrhni, co by ta zaujala a co sa dychtis dozvediet. Heavy je v koncoch :)
  • Já bych si vychutnal Ramsaye :) v šílenství je tolik možností tvorby. Dál bych si rád počet o prvních válkách jiných. napadl mě skvělý nápad ohledně toho :D
    upraveno 7. ledna 2013
    @Hildegarda
    Mým vkusem se moc řídit nemůžete, protože mně se zavděčíte máločím. Já jsem hrozně vybíravá potvora :-D

Nejraději mám povídky, které se co nejvíc blíží světu Písně. Stejná doba (klidně i historie), styl, místa a nejlépe i postavy, které jsou od Martina (klidně opět i z historie), ale v Západozemí. Jako flankerovy povídky nebo z tohoto kola ta Montezumova, z minulého kola ta o Benjenovi, prostě v tomhle stylu. Nezajímá mě Valyrie, Ašaj a další cizí země, nebaví mě otrokářská či Svobodná města. A proto pro mě taky zůstalo první kolo nepřekonané.
    Pro většinu z vás je to asi nuda a neoriginální, ale já mám prostě ráda Píseň takovou, jaká je ;)
  • No mne sa asi javilo toto kolo ako najslabsie. Prve kolo bolo silne temou a roznymi svetonazormi. Niekedy je na skodu viac tem.
  • Z uvedených témat se mi taky nejvíc zamlouvají Jiní :other:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jiné jsem si právě vyčerpal :) I když mě teď něco napadlo :)
  • upraveno 7. ledna 2013
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Už se to tady objevilo, ale co takhle Západozmí v "současnosti"?? Auta v Králově přístavišti, socha Robba na Náměstí Svobody v Zimohrad City....bylo by to určitě pěkné :-k
    @BenNevis Myslím, že Nevadě nešlo o kopírování, ale o prostředí samotné.
  • @flanker.27 psala i styl.

Ten Benjen se mi minule taky hodně líbil, ale takhle umí psát málo amatérských nadšenců.
  • Já teda taky budu prudit. Stejně jako Nevadě se mi víc líbí povídky, které dodržují ducha předlohy. Pokud chce být někdo kreativnější, tak fan faction není správná cesta. Přiznávám, že i mě se líp píše bez omezení světem, který vymyslel někdo jiný. Ale jenom využívat známá jména osob a míst... to je smutný :spike:
    @BenNevis jasně, to je pravda, ale spíš jsem to pochopil jako že je ráda, když to má stejnej nádech než aby to bylo "literárně stylový" /to bych ostatně ani nedokázal psát jinak než jam mě to baví).
    @flanker.27
    Přesně.

@BenNevis
    Styl myšleno žádné šílené přesuny ze současnosti (navíc naší) do fantasy středověku. Nečekám, že budete psát jako Martin. Pořád se jedná o fan povídky. Když tam bude i nějaká postava z Písně, tak už je to plus navíc, ne podmínka.
  • @Nevada Tak to jo. To se musí omezit téma, ať to někam neutíká. V minulém kole byla Valyrie, v tomto alternativní realita, která se měla držet reálií a známých postav, ale lidi si to vyložili trošku volněji. :-)

Já raději píšu trošku mimo, protože nerada przním Martinovy dokonalé postavy. Musela bych číst Píseň pořád dokola, abych měla všechny informace.
    Mě baví Západozemí, ale do samotný ságy se mi moc zasahovat nechce, proto jsem si svůj příběh umístil do minulosti. Člověk je pak trochusvobodnější, i když se snažím z dostupných zdrojů dodržovat dějinné souvislosti a informace.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tak.... Na akej téme sme sa zhodli? :D
    Čo takto "Co bude dál?"
    Vynechajme to, čo vieme z prezentovaných kapitol Vichrov a skúsme sami ukázať budúcnosť postav. Nemusí ísť o celé knihy, len napr. niečo v zmysle prvá kapitola vašej obľúbenej postavy/vašich obľúbených postáv z Vichrov. Síce GRRM pridávať POV nebude, ale ak by ktosi riskol môže pridať nejakú novú minoritnú.
    A zároveň sa to môže držať štýlu Piesne, takže bude uspokojená aj tá časť, ktorá sa prikláňa k Nevade (ja osobne mám Pieseň rád a som nedočkavý, takže ten štýl písania by som tiež uznal už len zo zvedavosti :D )
    Já bych se zrovna do budoucnosti nepouštěl, to bych opravdu nechal na Martinovi. A už vůbec ne do POV, to by mě asi ani nebavilo.
  • Opravdu mi z vašich návrhů nejde hlava kolem. Každý by chtěl něco jiného. =D :anxious:
    No, ať bude cokoli, nějak se přizpůsobím. Ale skutečně bych byl za to dát jedno volnější a jedno těsnější téma.
  • Jeden latex a jednu plachtu. ;-)
    @heavy_head
    Netýrej si hlavičku a vyber prostě to, co se zamlouvá Tobě. Od toho jsi vítěz s právem volby ;)
  • @Nevada Jsi hodná. ;-)
    Pšt, nekaž mi pověst! :-#
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tak? Máme už nejaké prvé záblesky aká by mohla byť téma? :D Ja už mám chuť písať...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.