Krásná povídka, nejspíš kandidát na vítěze. Vyprávění plyne svižným tempem, povídka obsahuje spoustu detailů ze světa Písně, navíc v hlavní rolích vystupuje oblíbené sesterské duo. Jenom pozor na zbytečné chybičky a překlepy mrtvý/mladý, nebeská nikoliv nebezská ;)
Moc hezká povídka... Jak píše Dreamer, má to opravdu svižné tempo a ani chvíli jsem se nenudila (ani jsem nepřeskakovala, což se mi někdy u hodně dlouhých vyprávění stává) :-)
Wow. Tak tuhle povídku jsem slupla jak malinu. :) Velmi sympatická Alayne/Sansa... Pěkně to graduje, a na konci, kdy se střídá POV Sansy a Arye, mi skoro běhal mráz po zádech. Jen škoda těch pravopisných chyb, protože někdy jsou až rušivé. Mám teď na mysli hlavně í/ý v přídavných jménech.
Tak tato povídka byla parádní. Sansu/Alayne i Arya napasány skvěle. Taky by mě zajímalo, jak to teda vůbec bylo a doufám, že se autor/ka nakonec vyjádří. Začínám mít asi problém s Aryinou vyvražďovačkou všech, co dostane za úkol. Zabít jen tak nějakého bastarda bez výčitek už je na mne trochu moc. Velká škoda chyb, dost rušily, jinak by to bylo perfektní.
Najprv som chcela dat plny pocet bodov, ale tie chyby boli tak rusive, ze to nemozem s plnym svedomim urobit. Keby islo iba o tie nestatne ciarky, ale "vihli" to zabilo :( Inak pribeh nad ocakavanie skvely. Autor ale zjavne cital ang verziu a predokladam, ze Rackomesto = Mesto racku. Ked uz pisal v cestine, mohol pouzit cesky preklad. Strasne sa mi pacilo Sansino spojenie so sokolom a ten zaver nemal chybu. Prislo mi trochu cudne, ze zima zim trvala tak kratko, ale kedze ide o alternativu, tak nevycitam.
Monte, klobouk dolů. 8-) Kdo by to byl řekl, že je v tobě tolik citu a pochopení pro křehkou dívčí duši? :-) Poprávu ti přináleží hrdý titul "Skokan kola". Tak vysvětluj, co jsme ještě nepochopili. :-)
Když nad tím teď tak přemýšlím. Tak bych si mohl nechat nějaká otevřená vrátka pro pokračování. Muhehe :D
Ale pár věcí prozradit můžu: Prolog: Harry se měl probrat z bezvědomí v kajutě lodi kdesi na moři. Když ho vytáhnou na palubu, uvidí tam několik námořníků, kapitána, spoutaného Ser Morgartha a jednoho tlustého, plešatého chlapíka, který právě mluví k Morgarthovi. Poté Morgartha, spoutaného a zatěžkaného závažím shodí přes palubu. Pak plešatý a napudrovaný chlapík přistoupí k němu a on pozná, že je to pavouk, Varys. Nebudu zabíhat do detailů o tom, jak se Harry pomočil, když nad ním vynesl rozsudek a jak polykal andělíčky, když se nad ním zavřela hladina moře. Ale Varys mu předtím (stejně jako v epilogu Tance) řekl důvod. Aby byl obnoven mír a sjednoceno sedm království, bylo třeba zabránit tomu, aby si Harry vzal za manželku Alayne. Když totiž na začátku zimy Petyr se Sansou opustili Hnízdo. Jeho ptáčkové ji našli. A zjistil, co Petyr kuje (Stark, Tully, Arryn = sever). Tomu bylo třeba zabránit. Proč únos? Jeho záhadné zmizení rozpoutalo v Údolí chaos a občanská válka překazila Malíčkovi plány.
Kdo vyslovil beztvářným jméno Alayne vám ale neprozradím. Jen to, že to Harry nebyl. A nebyl to ani Varys, neboť pro něho měla Sansa větší cenu živá, alespoň do doby, než přišly ze severu zprávy o chlapeckém králi s černým zlovlkem po jeho boku. ;-)
Komentáře
Velmi sympatická Alayne/Sansa... Pěkně to graduje, a na konci, kdy se střídá POV Sansy a Arye, mi skoro běhal mráz po zádech.
Jen škoda těch pravopisných chyb, protože někdy jsou až rušivé. Mám teď na mysli hlavně í/ý v přídavných jménech.
Sansu/Alayne i Arya napasány skvěle. Taky by mě zajímalo, jak to teda vůbec bylo a doufám, že se autor/ka nakonec vyjádří. Začínám mít asi problém s Aryinou vyvražďovačkou všech, co dostane za úkol. Zabít jen tak nějakého bastarda bez výčitek už je na mne trochu moc.
Velká škoda chyb, dost rušily, jinak by to bylo perfektní.
Inak pribeh nad ocakavanie skvely. Autor ale zjavne cital ang verziu a predokladam, ze Rackomesto = Mesto racku. Ked uz pisal v cestine, mohol pouzit cesky preklad.
Strasne sa mi pacilo Sansino spojenie so sokolom a ten zaver nemal chybu. Prislo mi trochu cudne, ze zima zim trvala tak kratko, ale kedze ide o alternativu, tak nevycitam.
Tak vysvětluj, co jsme ještě nepochopili. :-)
Každopádně díky za body a komentáře.
Tolik kladných reakcí jsem nečekal. :-o
Ale pár věcí prozradit můžu:
Prolog: Harry se měl probrat z bezvědomí v kajutě lodi kdesi na moři. Když ho vytáhnou na palubu, uvidí tam několik námořníků, kapitána, spoutaného Ser Morgartha a jednoho tlustého, plešatého chlapíka, který právě mluví k Morgarthovi. Poté Morgartha, spoutaného a zatěžkaného závažím shodí přes palubu. Pak plešatý a napudrovaný chlapík přistoupí k němu a on pozná, že je to pavouk, Varys.
Nebudu zabíhat do detailů o tom, jak se Harry pomočil, když nad ním vynesl rozsudek a jak polykal andělíčky, když se nad ním zavřela hladina moře. Ale Varys mu předtím (stejně jako v epilogu Tance) řekl důvod.
Aby byl obnoven mír a sjednoceno sedm království, bylo třeba zabránit tomu, aby si Harry vzal za manželku Alayne. Když totiž na začátku zimy Petyr se Sansou opustili Hnízdo. Jeho ptáčkové ji našli. A zjistil, co Petyr kuje (Stark, Tully, Arryn = sever). Tomu bylo třeba zabránit. Proč únos? Jeho záhadné zmizení rozpoutalo v Údolí chaos a občanská válka překazila Malíčkovi plány.
Kdo vyslovil beztvářným jméno Alayne vám ale neprozradím. Jen to, že to Harry nebyl. A nebyl to ani Varys, neboť pro něho měla Sansa větší cenu živá, alespoň do doby, než přišly ze severu zprávy o chlapeckém králi s černým zlovlkem po jeho boku. ;-)
S Nellorou jsem na tom stejně jako flanker - jak se začla vytahovat, tak mi naskočila Arya.