Povídka č. 6 /3. kolo/ - Ice & Fire

upraveno 1. února 2014 v Povídky

Komentáře

• Krásná povídka, nejspíš kandidát na vítěze. Vyprávění plyne svižným tempem, povídka obsahuje spoustu detailů ze světa Písně, navíc v hlavní rolích vystupuje oblíbené sesterské duo. Jenom pozor na zbytečné chybičky a překlepy mrtvý/mladý, nebeská nikoliv nebezská ;)
  • Moc pěkná povídka, úplně mě pohltila :)
  • Moc hezká povídka... Jak píše Dreamer, má to opravdu svižné tempo a ani chvíli jsem se nenudila (ani jsem nepřeskakovala, což se mi někdy u hodně dlouhých vyprávění stává) :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. prosince 2012
  • Wow. Tak tuhle povídku jsem slupla jak malinu. :)
    Velmi sympatická Alayne/Sansa... Pěkně to graduje, a na konci, kdy se střídá POV Sansy a Arye, mi skoro běhal mráz po zádech.
    Jen škoda těch pravopisných chyb, protože někdy jsou až rušivé. Mám teď na mysli hlavně í/ý v přídavných jménech.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Provokace, provokace... :-)
  • Proč provokace? Povídka se mi líbila a že to skončilo tak jak to skončilo... Cítím ve vzduchu pokračování.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tak tato povídka byla parádní.
    Sansu/Alayne i Arya napasány skvěle. Taky by mě zajímalo, jak to teda vůbec bylo a doufám, že se autor/ka nakonec vyjádří. Začínám mít asi problém s Aryinou vyvražďovačkou všech, co dostane za úkol. Zabít jen tak nějakého bastarda bez výčitek už je na mne trochu moc.
    Velká škoda chyb, dost rušily, jinak by to bylo perfektní.
  • Najprv som chcela dat plny pocet bodov, ale tie chyby boli tak rusive, ze to nemozem s plnym svedomim urobit. Keby islo iba o tie nestatne ciarky, ale "vihli" to zabilo :(
    Inak pribeh nad ocakavanie skvely. Autor ale zjavne cital ang verziu a predokladam, ze Rackomesto = Mesto racku. Ked uz pisal v cestine, mohol pouzit cesky preklad.
    Strasne sa mi pacilo Sansino spojenie so sokolom a ten zaver nemal chybu. Prislo mi trochu cudne, ze zima zim trvala tak kratko, ale kedze ide o alternativu, tak nevycitam.
  • Monte, klobouk dolů. 8-) Kdo by to byl řekl, že je v tobě tolik citu a pochopení pro křehkou dívčí duši? :-) Poprávu ti přináleží hrdý titul "Skokan kola".
    Tak vysvětluj, co jsme ještě nepochopili. :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Skokan kola? Tohle je mé první kolo. Startovní pozice. Skákat budu až příště a před sebou mám už jen dvě mety :)

Každopádně díky za body a komentáře.
    Tolik kladných reakcí jsem nečekal. :-o
  • Se směsicí obdivu a hrůzy. :twisted:
    Takže se zase nic nedozvíme, jak já nesnáším otevřené konce a nedovysvětlené věci :D
  • A ta Nellora byla teda Arya? :-o
    Když nad tím teď tak přemýšlím. Tak bych si mohl nechat nějaká otevřená vrátka pro pokračování. Muhehe :D

Ale pár věcí prozradit můžu:
    Prolog: Harry se měl probrat z bezvědomí v kajutě lodi kdesi na moři. Když ho vytáhnou na palubu, uvidí tam několik námořníků, kapitána, spoutaného Ser Morgartha a jednoho tlustého, plešatého chlapíka, který právě mluví k Morgarthovi. Poté Morgartha, spoutaného a zatěžkaného závažím shodí přes palubu. Pak plešatý a napudrovaný chlapík přistoupí k němu a on pozná, že je to pavouk, Varys.
    Nebudu zabíhat do detailů o tom, jak se Harry pomočil, když nad ním vynesl rozsudek a jak polykal andělíčky, když se nad ním zavřela hladina moře. Ale Varys mu předtím (stejně jako v epilogu Tance) řekl důvod.
    Aby byl obnoven mír a sjednoceno sedm království, bylo třeba zabránit tomu, aby si Harry vzal za manželku Alayne. Když totiž na začátku zimy Petyr se Sansou opustili Hnízdo. Jeho ptáčkové ji našli. A zjistil, co Petyr kuje (Stark, Tully, Arryn = sever). Tomu bylo třeba zabránit. Proč únos? Jeho záhadné zmizení rozpoutalo v Údolí chaos a občanská válka překazila Malíčkovi plány.

Kdo vyslovil beztvářným jméno Alayne vám ale neprozradím. Jen to, že to Harry nebyl. A nebyl to ani Varys, neboť pro něho měla Sansa větší cenu živá, alespoň do doby, než přišly ze severu zprávy o chlapeckém králi s černým zlovlkem po jeho boku. ;-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tan Varys je fakt svině. já ho asi opravdu nemám ráda :D
    S Nellorou jsem na tom stejně jako flanker - jak se začla vytahovat, tak mi naskočila Arya.
    upraveno 7. ledna 2013
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.