Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1121315171875

Komentáře

• Přesně! Valibuk je běžné označení pro velké dítě a někdy se tak označuje i velkej chlap. Ta velikost je ale daná spíš tloušťkou. Nechceš říct mamince - váš chlapeček je tak velkej a tlustej ...tak řekneš : "To je ale valibuk":-)
  • diky za info.

evidentne ide o spoločnú ľudovú slovesnoť, povedal by som. Slovenské slovo to samozrejme je.
    Valibuk sa vyskytuje v Básni Sama Chalupku (rovestník B.N.) a aj v rozprávkach, ktoré boli predtým tradované a spísané Dobšinským.

aj keď koreň slova váľať môže mať český pôvod, to je možné.
  • Nečítate niekto http://oots.cz/main.php?item=1 ? Kedysi som mal link na ich samizdat kde bol preložený komix nie len takto textovo, ak by ste niekto mal link na ten samizdat pošlite mi to prosím do správy diky.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Předběžně si zkouším vymyslet dotazník k DP a narazila jsem na otázku bydliště, takže se obracím všude, protože víc hlav víc ví.
    Jak byste odlišili malé a velké město podle počtu obyvatel (jde o ČR) - jakou hranici byste si zvolili? 30 000? 50 000? víc/míň? Dík
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 27. prosince 2012
    @Krisa Dal bych 10 000, 50 000 a 100 000. Vyjdi z dat, jak to počítá ČSÚ, např. tady:
    http://www.czso.cz/csu/2003edicniplan.nsf/o/4120-03-casova_rada_1961_2001-3__velikostni_struktura_obci_

Nějaký základní členění najdeš i na wiki:
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Město#Sou.C4.8Dasnost
    @flanker.27 Já si to chtěla zjednodušit na venkov, malé město, velké město, ale ono to vypadá dost blbě, tak to budu muset udělat tradičně.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Ja by som tiež dal do 10 000, 50 000 - 99 999 a 100 000 +
    Já mám nakonec do 10 000, do 50 000, do 100 000 a nad 100 000. A taky trochu váhám, jestli nemám dát ještě do 5 000, protože vůbec nemám představu, jak velká je obec do 5 000 a 10 000 :D. Asi si to budu muset zjistit :)
  • @Krisa chces to tak, ze do 50000 bude obsahovat aj mesto do 10000? Myslela si disjunktne mnoziny, ze?
    Ja som prave v meste s 7000 obyvatelmi a jedine, co tu chyba je nemocnica :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Obvykle když vyplňuju různé dotazníky, tak tam kolonka do 5000 je. Jsem z obce, která má necelých 2000 obyvatel. A to jsou v okolí i o dost menší. Třeba naše firma sídlí v obci, která má 200 obyvatel.
    @Hildegarda Né, množiny né, jen né množiny :)
    @Nevada Já jsem koukala na obce kolem HK a 5 000 tam dám taky, protože jsem zjistila, že takové ty vesničky/městečja kolem HK mají do 5 000 obyvatel. Já totiž neměla vůbec žádnou představu, jak velké můžou být. Vždycky když se někde zeptám, kolik má dané město obyvatel, tak se pak divím, protože jsem téměř pokaždé hádala úplně jiné číslo (odhady mi fakt nejdou).
  • upraveno 27. prosince 2012
  • @Krisa krasa - stihas DP i poviedky, tusim ti tie cukrovinky dodali energie :)
    @Hildegarda Opravila bych to na "stíhám povídky" (smajlík s tryskajícíma slzičkama)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Tak v okolí kde mám trvalé bydliště je mnoho vesnic kde je počet obyvatel +-300 :-) a člověk by to neřekl.
    Kdo mi napíše synonymum ke slovu "PROBLEMATIKA", má u mě zlatého bludišťáka :)
    K tomuto slovu? To je skoro ako hľadať synonymum k slovu synonymum :D
    upraveno 4. ledna 2013
    Skús "Potíž s"?
    Ako čo ja viem "Problematika při vytahování zápalek..." aka "Problém/Potíž s vytahováním zápalek".
    Len to neznie tak odborne ak to máš na diplomovku alebo čosi vysokoškolské...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 4. ledna 2013
    @Krisa Neproblematika? :D neboli vyhledávání a analýza neproblémů , neboli neexistujících problémů na místech, kde se žádné problémy nevyskutují.

Vlastně to není synonymum. :oops:
    Zase dělám machra a jsem úplně mimo, jdu se radši zahrabat. :-#
    @Montezuma3 Zrovna jsem v tak brutální fází zoufalství, že tento vtip nedokážu dostatečně ocenit :D
    upraveno 4. ledna 2013
  • Fenomén. ;-)
    upraveno 4. ledna 2013
  • Zkráceně fén. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Čili jev, okruh otázek, předmět bádání... Záleží na souvislostech.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 4. ledna 2013
  • Pozdě, flankere, bludišťák je můj! =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.