Na zfilmované Jméno růže jsem si netroufla. Knihu jsem si totiž před pár lety vybrala ze seznamu na referát, protože u ní byl popis "historická detektivka s prvky hororu". Hororové to bylo, ovšem ze zcela jiných důvodů, než jsem očekávala. Vyučující se jaksi zapomněl zmínit, že jeho popisek je pokus o vtípek a správně by tam mělo stát "teologický traktát s několika mrtvolami pro osvěžení". :(
Kniha mi přišla úžasná. Bavily mě i teologické pasáže. Možná je důležité, kdy se k ní člověk dostane. Já jsem ji četl na výšce. Je dost dobře možné, že na střední v šestnácti bych se u ní také nudil. @Branislav_Gepeto: Ne, bylo to asi uprostřed filmu po jedné velice naturalistické scéně:-)
Jinak film mi přišel povedený. To špinavé a nuzné zpodobnění středověku se mi moc líbilo a ústřední dvojice působí velice sympaticky.
Jméno růže je úžasná kniha a fajn film. Co se týče teologicko-filozofických úvah je to typický Eco (ale jeho poslední knihy jsem nečetla, tak se třeba změnil).
@MissUtahraptor Film je o dost jinde než kniha, její skalní fanoši ho často neradi, naopak má svoje vlastní fandy. Rozhodně onen popisek na film sedí mnohem víc. Pokud znáš Případy bratra Cadfaela, tak film je takový sofistikovanější případ obdobného typu.
Komentáře
@Branislav_Gepeto: Ne, bylo to asi uprostřed filmu po jedné velice naturalistické scéně:-)
Jinak film mi přišel povedený. To špinavé a nuzné zpodobnění středověku se mi moc líbilo a ústřední dvojice působí velice sympaticky.
Víš toho o mě příliš. Ale že jsem tě do toho blázince dal zavřít já, to už se nikdy nedozvíš!
Edit: To neměl být citát na hádání, jen pro jistotu...
- Ide o americký neanimovaný film
- Veľa grafických efektov