Citáty z filmu

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování
1414244464774

Komentáře

• upraveno 3. ledna 2013
    Asi jsem paranoidní :D No jsi fikanej s těma nápovedama. Tohle si myslím je Jméno Růže. Kniha co jsem měl u maturity, ale na stopro si jist nejsem.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Chmur To je Jméno Růže. ECA nám radil číst náš češtinář. Teď vím že to k něčemu bylo.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Z Mena Ruže som videl akurát koniec :) Myslím, že to vravel akurát tam, nie?
  • Na zfilmované Jméno růže jsem si netroufla. Knihu jsem si totiž před pár lety vybrala ze seznamu na referát, protože u ní byl popis "historická detektivka s prvky hororu". Hororové to bylo, ovšem ze zcela jiných důvodů, než jsem očekávala. Vyučující se jaksi zapomněl zmínit, že jeho popisek je pokus o vtípek a správně by tam mělo stát "teologický traktát s několika mrtvolami pro osvěžení". :(
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @MissUtahraptor Souhlasím, proto říkám že aspoň k něčemu to bylo. Protože jinak to nebylo nic moc.
  • Kniha mi přišla úžasná. Bavily mě i teologické pasáže. Možná je důležité, kdy se k ní člověk dostane. Já jsem ji četl na výšce. Je dost dobře možné, že na střední v šestnácti bych se u ní také nudil.
    @Branislav_Gepeto: Ne, bylo to asi uprostřed filmu po jedné velice naturalistické scéně:-)

Jinak film mi přišel povedený. To špinavé a nuzné zpodobnění středověku se mi moc líbilo a ústřední dvojice působí velice sympaticky.
  • @Chmur No nevím, já to četla ve dvaceti, ve stavu momentální velké záliby ve filosofických úvahách. Ale řešit X stran jestli se Ježíš smál... :(
  • Jméno růže je úžasná kniha a fajn film. Co se týče teologicko-filozofických úvah je to typický Eco (ale jeho poslední knihy jsem nečetla, tak se třeba změnil).
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @MissUtahraptor Film je o dost jinde než kniha, její skalní fanoši ho často neradi, naopak má svoje vlastní fandy. Rozhodně onen popisek na film sedí mnohem víc. Pokud znáš Případy bratra Cadfaela, tak film je takový sofistikovanější případ obdobného typu.
  • Jméno růže je super film.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Není to Tajemný hrad v Karpatech?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 4. ledna 2013
    Samozřejmě :)

Víš toho o mě příliš. Ale že jsem tě do toho blázince dal zavřít já, to už se nikdy nedozvíš!

Edit: To neměl být citát na hádání, jen pro jistotu...
  • Temný rytíř?
    upraveno 4. ledna 2013
    @Chmur Jop a kterej :D ?
    Legacy :D
    @Branislav_Gepeto Jop, ale Chmurovu odpověď počítám jako správnou :)
  • Ať si zadá @Branislav_Gepeto! Já si jdu zdřímnout....
    Nie ja som neodpovedal, ja som len dopĺňal. Chmur vyhral...
    Tak se pohádejte, kdo vyhrál :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Tak já zadám místo vás :D
    upraveno 4. ledna 2013
    Nie...
    - Ide o americký neanimovaný film
    - Veľa grafických efektov
    Napadá mě, je ta maminka člověk? Mám tušení že ne.
    upraveno 4. ledna 2013
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.