Eddard Stark

upraveno 1. října 2007 v Postavy a bytosti
«13

Komentáře

• upraveno 4. října 2007
    Tohle je mustr, jak by to mělo vypadat? Citáty jsou dobrý nápad. Já se na nich zcela jistě vyřádím. :-P
  • upraveno 4. října 2007
  • upraveno 4. října 2007
    Hádanka: "Help me," she prayed. "Send me a friend, a true knight to champion me..."
  • upraveno 4. října 2007
    No zrovna od Sansy moc nadčasových a moudrých citátů nikdy nevypadlo. ;)
  • upraveno 4. října 2007
    :-)) Ale dojemná být umí, ne? Kdyby byla Píseň plná moudrých a nadčasových osobností, nebylo by to tak trochu nuda? ;)
  • upraveno 5. října 2007
    Jo. To by skončila v prvom dieli mierom a všetci by žili happily ever after... S Eddardom na kráľovskom tróne ;)
  • upraveno 5. října 2007
    Joe to řekl vlastně za mě...ještěže tu malou hloupoučkou otcovražedkyni máme. ;)
  • upraveno 5. října 2007
    Ser Ilyn Payne by důrazně nesouhlasil, že jsou mu upírány jeho zásluhy. No, jsou i tací (sám se mezi ně rozhodně nepočítám), kteří považují za nemoudrost i Eddardovu zásadovost, jeho tvrdohlavé odmítání účastnit se Hry o trůny, jeho pohrdání přetvářkou a intrikami, či jeho záhadnou nechuť k bitvě citronovými zákusky. :-)
  • upraveno 5. října 2007
    Nemoudrost? Spíš otázka přežití ve světě, kde pozdně letní sněhové bouře nejsou nic neobvyklého, kde mráz za průměrné zimy trhá stromy na kusy a kde se sedláci modlí, aby příliš nepršelo, protože by jim jinak pomrzlo obilí...
  • upraveno 5. října 2007
    Nicméně Eddard zjevně nepřežil - bez ohledu na počasí. Jak si to vysvětlit? Je morálním vítězem Hry o trůny, nebo jen nešťastníkem, který svou (hm, jak jen bych to...) "nemoudrostí" uvrhl do zkázy celou svou rodinu?
  • upraveno 5. října 2007
    uvrhlo do zkázy celou rodinu?...no možná, ale zároveň stejným činem dal světu naději. A všichni přece věříme, že nakonec oním morálním vítězem bude, i když jen skrze své potomky, jinak bychom to přece nečetli. ;)
  • upraveno 7. října 2007
    Hmm, a ti .. ehm, ehm "moudří" snad přežili? Lannisterové i Freyové už nejspíš brzy zjistí, co to znamená být "nedůvěryhodný" ve světě, kde důvěra (víra v to, že mi nevrazí dýku dozad jen se k němu otočím) je základní podmínkou přežití. Koneckonců, "zima se blíží"... (můj odhad: 71 měsíců).
    A cožeto tvrdil Varys Pavouk o Eddardu Starkovi? "Tenhle pobočník není jako ten předchozí. Tenhle mne děsí."
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. října 2007
    Mě nepřijde, že by Sansa byla nějak extrémě hloupá, byla prostě jen naivní holka s falešnejma představama o světě. Ostatně její vnitřní prožívání je úplně jiný než jak se projevuje navenek. A pro život bych si ji rozhodně vybral spíš než třeba Yggritte.
  • upraveno 7. října 2007
  • upraveno 7. října 2007
    Sansa pochopitelně není extrémně hloupá, to jen Alek je extrémně chytrý, proto mu tak připadá.:-)) Prostě hezká po mamince, chytrá po tatínkovi.
  • upraveno 7. října 2007
    Teď už jen vědět, kdo je její tatík. ;)
  • upraveno 7. října 2007
    Že by další kukačka v Eddardově hnízdě? Zajímavá teorie.;) Ten chudák si to nezaslouží. Spíše by mne však zajímala jedna věc. Neboť - přiznejme si to - jsou situace, ve kterých se člověk musí rozhodnout, jestli si podá ruku se Zlem - a mnohdy má na to jen chvíli. Zajímalo by mne totiž, co by Eddard, charakterní to hrdina, udělal na Jaimeho místě. Představme si tu hypotetickou situaci. Šel by a přiložil Aerysovi čepel k hrdlu? Nebo by to prováhal, podobně jako v Králově přístavišti? Kde je ta hranice?
  • upraveno 8. října 2007
    Ach ano, Králokat. Dle mého osobního názoru by Jaime měl mít OPRAVDU VELKOU sochu s nápisem "pravý rytíř" a ne aby se po něm plivalo. Ale svět je i u nás úchylný, tak co bychom čekali ve světe "jako živém". mimochodem, Sansa jako bastard mne už taky mockrát napadla (matka je vždycky jistá... ale při povaze Catelyn jde spíš jen o ukázkový případ odrodilství).
  • upraveno 8. října 2007
    Jediná normální postava společně se dvěma nejstaršími syny a králokatem z celé ICE/FIRE a důvod proč jsem jí začal číst. Teď už mám jenom Joan a Jamieho :(
  • upraveno 8. října 2007
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. října 2007
    Alek: Ehm, jak jsi to poznal? :) Ale co se týče původu, já jsem spíš zvědavej na Jona Sněha. Přece nevěříte, že by to byl Eddardův syn.
  • upraveno 9. října 2007
  • upraveno 9. října 2007
    Amen ;) K Týnině rozboru není co dodat.
  • upraveno 11. října 2007
  • upraveno 12. října 2007
    Heavy_head mi mluví z duše - členem Bílých plášťů může být jen rytíř. Kdo tedy poruší rytířskou přísahu (jakže to zněla?), nemá tam co dělat. A ti "čestní" rytíři jako Selmy, Hightower, Dayne by oddaně zabíjeli, aby jejich král mohl páchat další zvěrstva na nevinných. A Jaime se v tomhle opravdu lišil - ještě mu zůstzala alespoň základní lidská slušnost a sebeúcta.
    Jo, a ještě jedna věc: všimli jste si, že v Jaimeho snové vizi mu stínyminulosti předhazují Rhaegarovy děti a ne Aeryse? Zdá se, že už někdo brzy bude nahlas přemýšlet na téma "rytířství aneb kdo to je rytíř"...
    Ja si myslím, že rytíř je člověk jako každý jiný a má své slabé i silné stránky a žádná přísaha na tom nic nezmění. Jaime se dopustil několika činů, kde morálně naprosto selhal. To, že shodil Brana z okna se dá vysvětlit nikoliv však omluvit. Spousta jeho činů se omlouvá láskou k Cersei, podle mně se však jedná o lásku zvrácenou a hodnou podrobného psychiatrického vyšetření (přesto skrývá jistý půvab). I přes jeho chyby a selhání mám Jaimeho velice rád. Je to komplikovaná a tudíž z mého pohledu zajímavá postava. Libí se mi jeho odvaha, bezstarostnost, vášnivost. Jaime je prostě oheň, jako je Eddard Stark led.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.