Hra o trůny

upraveno 25. dubna 2011 v Píseň ledu a ohně
«1345

Komentáře

• upraveno 9. července 2007
    Výborne! Hneď to vyzerá lepšie. Už to len musíme naplniť ;)
    Teda nemůžu si pomoci ,ale AGOT fakt není epicky epos, to je Dragonlance. Možná tak Temný fantasy. Nebo Realistickýá fantasy :)
    Čo ty vieš Dalcor, kým Martin dokončí všetky diely... tak sa z toho epicky epos aj stane ;) Hlavne keď každý ďalší diel bude mať viacej strán.
    Myslíš Rytíře? :-) No Malíček by se kldině mohl jmenova Machiavelli a Tyrion či starej Lannsiter by si mohli rozdělit jména Sun Pin a Sun Tzu. Sun Tzu byl také malej ;)
    Tentokrát jsem nemyslel jen tebe, Rytíři...myslim, že se oné realističnosti vysmíval i nějaký recenzent. Temnej středověk asi sedí (i když, kterej středověk nebyl temnej?). Mně pořád nejvíc k ASOIAF sedí historická fantasy - on si s tou historií a středověkem opravdu hraje, má o tom asi slušný znalosti, a sic to pojmenovává a popisuje kapinku jinak, dost z toho středověku vychází.
    Historická fantasy je pro mě něco co je hodně, nebo volně vycházejícího s naší historie. Historickýá fantasy je pro mě Gemmel (zvláště nový), ačkoliv ho pan Kocourek na Fantasyi výborně rozdrtil ;)
  • upraveno 10. července 2007
    Viete niekto, kde sú tie "fajn" recenzie na AGOT a ďalšie knihy?
    Alek: Pamatuješ na rytíře Amadise? Tak to je středověk, že čistější být nemůže, a přitom v žádném případě temnej. ;)
    Amadis? Ale jo, vzpomínam, i když celýho ho neznam...je pravda, že ten byl takovej čisťounkej, našlechtěnej...nerealistickej? ;))
    joe: www.fantasya.cz - obzvášť stojí za to poslední Gemmel.
    Pekné recenzie, niekedy zbytočne hnidopišské, aj keď v niečom má p. Kocourek pravdu, v niečom nie. Uhol pohľadu ;)
  • upraveno 16. srpna 2007
    Tyrion dokončený, z mojej strany k AGOT POV súhrnom vštko sľúbené! B-D
    A jedna kapitola Catelyn. Jen klid, já to stihnu.:-P
    A prolog. A skoro celý sarven.
  • upraveno 29. srpna 2007
    Finally, fellow friends! :)
    Vzhůru na Střet králů!!!!!
  • upraveno 29. srpna 2007
    No ano, pěkné. První díl ságy Ledu a ohně v kostce. Kostka ledu v ohnivé vodě, jak říkají indiáni. Kdo nechce číst knihy, nemusí. Tady to má převyprávěné na stříbrném podnose. Ale stejně - raději si to přečtěte přímo v podání G.R.R.Martina, jinak o hodně přijdete.
  • upraveno 30. srpna 2007
    No ja uz se v tom ztracim uz jen pri tom vypraveni. asi je to pekny,ale je tam spousta postav( mozna vic nez je v Cine lidi).
    fuj aky hnusny spoiler ohladom Jonovho povodu :-/ v prehlade by nemalo byt nic co bude spomenute az v dalsich knihach.
    Corvus: Aha, headovy oblíbené poznámky. Nu já mu je rozmlouval, on si nedal říct. ;) Nicméně důraz bych kladl na slovíčko "pravděpodobně" - je to jen oblíbená teorie čtenářů a to již od AGOTu (vodítka jsou zejména v prvním díle).
    Rozhodně se nedoporučuje číst nejdřív souhrn a až potom knihu. Je to vlastně jakási pomůcka pro ty, kteří se chystají třeba na Hostinu pro vrány a potřebují si osvěžit předchozí děj. Proto je to i se spoilery.
  • upraveno 1. září 2007
    Jo, to beware na začátku se docela šikne.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.