Myslíš Rytíře? :-) No Malíček by se kldině mohl jmenova Machiavelli a Tyrion či starej Lannsiter by si mohli rozdělit jména Sun Pin a Sun Tzu. Sun Tzu byl také malej ;)
Tentokrát jsem nemyslel jen tebe, Rytíři...myslim, že se oné realističnosti vysmíval i nějaký recenzent. Temnej středověk asi sedí (i když, kterej středověk nebyl temnej?). Mně pořád nejvíc k ASOIAF sedí historická fantasy - on si s tou historií a středověkem opravdu hraje, má o tom asi slušný znalosti, a sic to pojmenovává a popisuje kapinku jinak, dost z toho středověku vychází.
Historická fantasy je pro mě něco co je hodně, nebo volně vycházejícího s naší historie. Historickýá fantasy je pro mě Gemmel (zvláště nový), ačkoliv ho pan Kocourek na Fantasyi výborně rozdrtil ;)
No ano, pěkné. První díl ságy Ledu a ohně v kostce. Kostka ledu v ohnivé vodě, jak říkají indiáni. Kdo nechce číst knihy, nemusí. Tady to má převyprávěné na stříbrném podnose. Ale stejně - raději si to přečtěte přímo v podání G.R.R.Martina, jinak o hodně přijdete.
Corvus: Aha, headovy oblíbené poznámky. Nu já mu je rozmlouval, on si nedal říct. ;) Nicméně důraz bych kladl na slovíčko "pravděpodobně" - je to jen oblíbená teorie čtenářů a to již od AGOTu (vodítka jsou zejména v prvním díle).
Rozhodně se nedoporučuje číst nejdřív souhrn a až potom knihu. Je to vlastně jakási pomůcka pro ty, kteří se chystají třeba na Hostinu pro vrány a potřebují si osvěžit předchozí děj. Proto je to i se spoilery.
Komentáře
A prolog. A skoro celý sarven.
Vzhůru na Střet králů!!!!!