Aha, takže to není jen moje chyba, že jsem se v tom občas ztrácela. :) Já totiž OUAT vůbec nesleduju, takže mi to přišlo docela dost překombinované. A taky jsem to četla na dvakrát. Na ten seriál se ale chystám, třeba tuhle povídku časem taky docením...
Asi bych měla dodat, že mi to dělá problém proto, že nesnáším míchání světa Písně a jiných nesouvisejících časových a dějových rovin (a nejen Písně, ale i celkově). Ne proto, že by povídla byla špatná. Prostě mě tenhle styl obecně nebaví.
Zajímalo by mne, proč autor úplně vynechal humor, svou silnou stránku. Celou povídku mi připadalo, že jede s nohou na brzdě. Ani malý vtípek nikde. Příšerně seriózní čtení. :-|
Mám pocit, že jako parodie by to uspělo víc. Něco jako autorova povídka v prvním kole. Ta neměla ani hlavu ani patu, ale mě osobně pobavila. Ale chápu, že chtěl autor zkusit něco jiného... snaha se cení. ;)
@Branislav_Gepeto Ne, já nemyslel úplnou parodii. I jen takové malé šťouchnutí, zamrkání, náznak by mi stačil. Nemusí to být ztřeštěná parodie, aby se u toho člověk mohl třeba jen usmívat. Takto mi připadalo, že autor popřel sám sebe. Ve snaze zalíbit se masám. ;-)
Komentáře
Tyrion jako Rampelník... konečně není oběť svého vzrůstu, ale ďábelský hýbatel osudů.
Na ten seriál se ale chystám, třeba tuhle povídku časem taky docením...
Ale chápu, že chtěl autor zkusit něco jiného... snaha se cení. ;)