Súhrn kníh Piesne ľadu a ohňa

upraveno 8. září 2010 v Píseň ledu a ohně
«134

Komentáře

• upraveno 22. června 2007
    To jo. Keďže knihy sú celkom obsiahle, aj čo sa týka deja a počtu postáv, môže to zmätočné naozaj byť. Ale kto chce, ten to tu nájde ;)
    BTW, existuje nejaké podobné zhrnutie v češtine, aj keď možno menej obsiahle?
    No viděl bych dvě varianty - buď překlad těch jejich shrnutí (což je teda hafo práce) anebo spíš udělat shrnutí jednotlivých dílů. To mi přijde asi jako lepší varianta. Anebo, shrnout to ne podle kapitol, ale podle postav, POV. To by možná nemuselo bejt špatný!
    Ako sú vlastne písané knihy? Už je to dávno, čo som ich počúval... Podľa postáv - teda Jon (), Bran (), Jaime ()... ? Teda v podstate nezávislé dobrodružstvá jednotlivých postáv v jednej knihe? (samozrejme tam, kde sa pretnú, sa pretnú...)
    Môže byť. Aj časovo mi to vyhovuje, nemusím sa nikam ponáhľať a stihnem si aspoň prečítať AGOT. Ktorú postavu si zoberieš?
    Beru Eddarda, pokud si na něj teda nepomýšlíš. Bude to taková ukončitelná práce. Ideál na rozjezd. ;)
    Jasný, že doma, ASOIAF mam nad sebou v poličce. Koukam, že jsem si vybral suverénního vítěze v počtu stránek. ;)
    Já bych si už na spoilery nehrál, přece jenom to není žádná novinka. A vůbec si to filtrování děje nedovedu představit. Jak by to mělo vypadat? Na tom zahraničnim webu je to možná až zbytečně podrobný, ale v podstatě bych vycházel z toho.
    Niežeby som priamo zavrhoval preklad, keď sa už účastním niekoľkých ;) ale príde mi to lepšie, keď to môžeš buď zoradiť za sebou podľa kapitol, alebo podľa postáv. Zaujímavejšie. No, však vieš, ako to myslím ;) A tie súhrny sa tiež nebudú písať ťažko, preletíme kapitolu a spíšeme niekoľko súvislých viet :D
  • upraveno 23. června 2007
    Ohé... Volal mě někdo?
    Právě jsem se vrátil z Dorne, kde jsem hledal nějaká dobrá loutkářská představení.:-)
    Tak říkáš, převyprávěné obsahy kapitol podle POV? No, pro případ, že by se Martin dostal do maturitních otázek, by to spousta lidí uvítalo.
    Je ti doufám jasné, jakou postavu bych si rád uzurpoval pro sebe?:-)
    A má to být tzv. "suchopárná verze", nebo je dovolena i vlastní interpretace té které kapitoly, s tzv. "autorskými komentáři"?
    Ech, no samozrejme, že som to ja tam dole.... ;)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.