@Dreamer A v tom, z ničoho nič, sa tam teleportoval Malíček aj so Svetlonošom. ,,Neboj sa, ja ťa zachránim!" Akčne rozsekal nepriateľa a teleportoval nášho hrdinu do Orlieho hniezda. A tam ho nechal Robert letěéééééééééééééééééééééét.
Tak tady je moje slohovka (viz topic Aréna). Přepisovala jsem to včera už dost pozdě, tak prosím omluvte nějaké chyby v čárkách a hrubky. Jinak, četla jsem si to po sobě, je to dost hrozný, ale na sedmáka to snad ujde. Tak si tuto velmi pokročilou a velmi zábavnou četbu užijte a potom mě prosím zkritizujte, když jsem požádala sestry, začaly se strašně hihňat a nedostala jsem z nich ani slovo.
Přestavuji vám Beowulfa – úžasného hrdinu, který se nezalekne ani před tím nejhroznějším netvorem a dobývá jedno dívčí srdce za druhým. Všichni ho mají rádi, všichni ho obdivují, všichni chtějí být jeho přátelé. A na druhé straně pomyslného ringu stojí Robb Stark, hrdina ságy Píseň ledu a ohně, mladík teprve šestnáctiletý, ale zato už král Severu s mnoha ctnostmi i neřestmi, mnoha věrnými vazaly i nepřáteli. I když se na první pohled může zdát, že Beowulf je jasným vítězem, po důkladném rozboru obou postav tomu tak být nemusí. Vezměme si tedy tyto dva soupeře a zblízka se na ně podívejme už od jejich dětství. Beowulf se narodil pravděpodobně velmi ambiciózním rodičům, když dostal jméno Beowulf, bojovník silný jako medvěd.Možná se ale jedná jen o nějakou přezdívku, kterou dostal až za nějakou zásluhu v boji. Ať už tak či onak, byl vychováván jako správný severský bojovník z kmene Geatů. Robb Stark se narodil jako prvorozený syn jednoho z nejmocnějších rodů v zemi a už od nízkého věku se cvičil nejen v boji, ale také v umění vládnout. Společné mají tito dva, že jsou to seveřané vycvičení v bojových uměních , ale zatímco Robb je synem lorda, Beowulf je pouze prostý člověk, který si svou slávu musí dobýt. Myslím si, že zatím vítězí obyčejný kluk před synem lorda. Pojďme se ale podívat víc na jejich povahu. Beowulf je hrdina každým coulem – nebojí se strašlivého Gredndela, i přesto, že už zabil mnoho jiných hrdinů. Potom si poradí i jeho matkou dračicí. Není to sice žádný mistr taktik, ale to on vlastně ani nepotřebuje – poradí si se svou odvahu a svým mečem. Skoro jako by na něm nebylo nic špatného. To Robb Stark je sice velmi čestný a statečný, ale má i mnoho chyb. Není se ale čemu divit – jedni nepřátelé nechali popravit jeho otce a mají v zajetí jeho sestry a lord Greyjoy, který byl v dětství Robbovým nerozlučným druhem zase nechá zabít jeho bratry. Robb často dělá ukvapená rozhodnutí a dává na rady svých vazalů, kteří ale myslí jen na svoje dobro. Bývá často unavený a nevrlý, dokonce i na svou matku, jedinou rodinu, která mu ještě zbyla. Nejvíc ale chybuje v lásce – vezme si za manželku chudou dívku, zatímco byl zasnouben s dcerou svého vazala. Taky na to potom doplatí, je zabit na svatbě svého strýce. Beowulf je opět dokonalejší, ale nejsou to právě chyby, které dělají člověka lidským? Nikdo, koho znám, není dokonalý jako Beowulf, ale zato jsem už měl zkušenost se spousta takovými Robby. Beowulf ale měl taky jednu malou chybičku – neděl dobré věci pro blaho své země, ale pro pochvalu. To ho v mých očích dělá o stupeň sympatičtějšího. Zápas je tedy u konce. Na začátku se zdál být vítězem Beowulf, ale nakonec vyhrál Robb Stark. Vyhrál nejen pro své přednosti, ale i kvůli svým chybám.
Jinak se omlouvám, že jsem nevyužila vašich ženiálních nápadů, ale chtěla jsem to psát tak, abych aspoň jednoho hrdinu trochu "znala".
No děkuji ke gratulacím, v zásadě jsou na místě, o víkendu už budu jen doupravovat detaily. Ale mám z toho klasický pocit jako u bakalářky, to je zas dílo, že by se jeden poblil :-)
Povídky se tu objeví během pár dní, možná to stihnu ještě během víkendu. Je jich míň než minule, do 15 tipuji.
Tak jsem to konečně postahoval a nakonec 17 kousků. Te'd už to jen zpracovat, nebojte, do čtvrtka to musí být, protože pak budu až do neděle vesměs offline a to byste mě asi shodili Zeď :-))
Komentáře
A v tom, z ničoho nič, sa tam teleportoval Malíček aj so Svetlonošom. ,,Neboj sa, ja ťa zachránim!" Akčne rozsekal nepriateľa a teleportoval nášho hrdinu do Orlieho hniezda. A tam ho nechal Robert letěéééééééééééééééééééééét.
Night was cold.
Noisy storm.
Terrifying bolt.
Children dream.
Misty mind.
Silent scream.
Small twin bind.
And among that dread,
in the honest hug,
bodies made of mead,
and one buety girl,
with big dream to lead.
Přestavuji vám Beowulfa – úžasného hrdinu, který se nezalekne ani před tím nejhroznějším netvorem a dobývá jedno dívčí srdce za druhým. Všichni ho mají rádi, všichni ho obdivují, všichni chtějí být jeho přátelé. A na druhé straně pomyslného ringu stojí Robb Stark, hrdina ságy Píseň ledu a ohně, mladík teprve šestnáctiletý, ale zato už král Severu s mnoha ctnostmi i neřestmi, mnoha věrnými vazaly i nepřáteli.
I když se na první pohled může zdát, že Beowulf je jasným vítězem, po důkladném rozboru obou postav tomu tak být nemusí. Vezměme si tedy tyto dva soupeře a zblízka se na ně podívejme už od jejich dětství.
Beowulf se narodil pravděpodobně velmi ambiciózním rodičům, když dostal jméno Beowulf, bojovník silný jako medvěd.Možná se ale jedná jen o nějakou přezdívku, kterou dostal až za nějakou zásluhu v boji. Ať už tak či onak, byl vychováván jako správný severský bojovník z kmene Geatů.
Robb Stark se narodil jako prvorozený syn jednoho z nejmocnějších rodů v zemi a už od nízkého věku se cvičil nejen v boji, ale také v umění vládnout.
Společné mají tito dva, že jsou to seveřané vycvičení v bojových uměních , ale zatímco Robb je synem lorda, Beowulf je pouze prostý člověk, který si svou slávu musí dobýt. Myslím si, že zatím vítězí obyčejný kluk před synem lorda. Pojďme se ale podívat víc na jejich povahu.
Beowulf je hrdina každým coulem – nebojí se strašlivého Gredndela, i přesto, že už zabil mnoho jiných hrdinů. Potom si poradí i jeho matkou dračicí. Není to sice žádný mistr taktik, ale to on vlastně ani nepotřebuje – poradí si se svou odvahu a svým mečem. Skoro jako by na něm nebylo nic špatného. To Robb Stark je sice velmi čestný a statečný, ale má i mnoho chyb. Není se ale čemu divit – jedni nepřátelé nechali popravit jeho otce a mají v zajetí jeho sestry a lord Greyjoy, který byl v dětství Robbovým nerozlučným druhem zase nechá zabít jeho bratry. Robb často dělá ukvapená rozhodnutí a dává na rady svých vazalů, kteří ale myslí jen na svoje dobro. Bývá často unavený a nevrlý, dokonce i na svou matku, jedinou rodinu, která mu ještě zbyla. Nejvíc ale chybuje v lásce – vezme si za manželku chudou dívku, zatímco byl zasnouben s dcerou svého vazala. Taky na to potom doplatí, je zabit na svatbě svého strýce.
Beowulf je opět dokonalejší, ale nejsou to právě chyby, které dělají člověka lidským? Nikdo, koho znám, není dokonalý jako Beowulf, ale zato jsem už měl zkušenost se spousta takovými Robby. Beowulf ale měl taky jednu malou chybičku – neděl dobré věci pro blaho své země, ale pro pochvalu. To ho v mých očích dělá o stupeň sympatičtějšího.
Zápas je tedy u konce. Na začátku se zdál být vítězem Beowulf, ale nakonec vyhrál Robb Stark. Vyhrál nejen pro své přednosti, ale i kvůli svým chybám.
Jinak se omlouvám, že jsem nevyužila vašich ženiálních nápadů, ale chtěla jsem to psát tak, abych aspoň jednoho hrdinu trochu "znala".
Kolko prislo masterstuckov?
P. S. Samozřejmě též gratuluji k diplomce.
Povídky se tu objeví během pár dní, možná to stihnu ještě během víkendu. Je jich míň než minule, do 15 tipuji.
Len som sa ponahlala a bola dost unavena :)
Svokra strazi deti, mam cas na cteni :)