Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1235749

Komentáře

• jj, u Medděda je to snad ještě lepší.

Přesně toho stylu jsem si taky všiml, v Hobitovi občas profesor vystupuje jako vypravěč (to pokud se nemýlím v LOTRovi vůbec není). A vůbec, přesně ta hravost, vtip, jakoby by to byl opravdu přepis jeho vyprávění dětem. Nesmírně mě to baví, xkrát jsem se přistih, jak se usmívám při těch jemných vtípcích. I fakticky je tam vidět že to až tak moc neřešil a ta preciznost a přesný popis fungování světa je až v LOTRovi apod., kde už řešil víc geografii, fungování magie atd. Jdu číst, koumáci zrovna otevřeli vchod do Hory :-)
  • Jo tak počítačové hry? To nezvládám, nestíhám rychle mačkat tlačítka, takže jsem vždycky do pěti vteřin mrtvá :D
  • Jo, Hobita jsem znovu četl v září a každou chvíli jsem si říkal jak se tam ty hňupové vůbec mohli dostat živí. :D
  • upraveno 24. listopadu 2012
  • @Ugla @Chmur SOuhlasím s Uglou. Na Elrondově místě bych rozhodně nenechal Isildura odejít i s prstenem. Normálně jak byly v hoře by to vypadalo asi takhle: "Hoď to tam." "Nehodím." "Tak čau." a už by Isildur letěl i s prstenem. Každopádně by to vyřešilo hodně problémů.
  • upraveno 25. listopadu 2012
    Problém je, že když to člověk bere takhle realisticky, tak zjistí, že Prsten moc pouze symbolizuje, zatímco ta skutečná leží někde jinde. Tolkien s tou symbolikou přišel, těžko mohl tušit, že se z toho stane kánon. O tomhle ostatně mluvil už A. Sapkowski někdy v době, kdy začly jeho povídky vycházet knižně.

@Chmur: myslím, že to vnímání PP jako pohádkového příběhu je z veké části dáno právě porovnáním se Silmarillionem, který, ač rozsahem třetinový, je mnohem propracovanější a (aspoň z mého pohledu) i myšlenkově bohatší.
  • všetci vieme čo elrond urobil - slobodne. podľa seba. ak by si na jeho mieste urobil niečo iné, nie si on. easy.
  • Kde myslíte, že skončí ten první díl? Podle těch ukázek to vypadá, že tam bude i útok na Jezerní město, btw to je v tom spotu úchvatný :-)

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 3. prosince 2012
    První díl končí u Orlů. Prozradily to již první reakce z premiéry a dalo se to odhadnout i podle toho kompletního soundtracku.
  • jakejch Orlů? Co je zachráněj před vrrky? nebo jejich pozdější role?
    Ti co je zachrání u Mlžných hor
  • No, to je ono - jak jsou nalezlý na stromech. Tak to je teda brzkej konec. A ve spotech ukazujou mnohem víc.
    Podle mého ani ne, ten útok draka podle mě není na jezerní město. Mě přijde, že to je to jak leží mezi Mlžnými horami a Mirkwoodem. Nebo to může být nějaká scéna z prologu filmu. Soundtrack má na začátku trošku dramatickou notu, než začne ta pohodová hudba Kraje.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Nechte toho! Já se strašně těším, ale zárpveň se děsím, protože mám 12. od 17:00 zkoušku :D
  • No je fakt, že to moc jako Jezerní město nevypadalo. Máš recht, asi to bude nějakej prolog.
  • Neví tady někdo, kolik dílů to teda bude mít? Bráchové se hádají, jestli 2 nebo 3 a mamka začala nadávat, proč to rozkouskovali na čtyři části, ty hnusný svině, jako by už tak neměli dost peněz. :-) Ale berte to čistě z hypotetických důvodů, mě nikdy Tolkien moc nebral, Návrat krále jsem ani nedočetla.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Původně měly být dva, ale během postprodukce se studio vyjádřilo (a Jackson to potvrdil), že je toho tolik, že jim to umožní udělat tři...
  • Proč z toho neudělali taky seriál? :roll:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jo, z Martina takly mohli udělat víc :)

Nicméně v tom třetím filmu snad mají být ty spojovací prvky mezi Hobitem a Pánem prstenů.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Taky si myslím, že třetí díl Hobita vůbec nebude z Hobita.
    Ale já jsem fanatik, jestli to bude tak hezké jako Pán Prstenů, půjdu klidně na 150 dílů :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Prašť jako uhoď. Při pohledu na knížku a představě tří filmů, které určitě nebudou o délce 90 minut, z toho nemám dobrý pocit. A to nejsem nadšený fanoušek. Podívaná to asi bude, ale bojím se, že zároveň taky jeden z řady přehypovaných produktů Hollywoodu, jak je poslední dobou zvykem.
  • No hlavně tam bude také to Gandalfovo dobrodružství které je v knize zmíněno ale není podrobně popsáno.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.