Fanouškovská fikce

upraveno 16. ledna 2013 v Rozličný pokec
1616264666775

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • Ještě děkuju dědečkům hříbečkům, atd. a už ti jich chybí jenom 49-59 :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @flanker.27 Já myslím, že by tě to fakt bavilo, takže prosím 8. března donést 2 svazky na UHK :D
    Nojo, ale co to prohlášení o samostatnosti? Snad ti vyšší princip mravní nedovolí podvádět? :)
    upraveno 13. listopadu 2012
    Aspoň nějaká osnova:
    Úvod
    Fenomén smrti
    Reflexe smrti v historii lidstva
    Kultura a smrt včera adnes
    Příklady mýtů týkajících se smrti v populární kultuře a masmédiích
    Mezigenerační averze
    Závěr
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 14. listopadu 2012
    @Montezuma3 Jen spekuluju, co asi tak na daný téma může existovat a co se o něm asi tak dá psát. Osobně bych tam řadil třeba to, že třeba ve filmech na konci umírají zpravidla padouši nebo osoby co měly smůlu, že byly v nesprávnou chvíli na nesprávným místě, ale vyhýbá se obvykle hybatelům děje, dětem a podobně. Prostě konec "And they lived happily ever after". Smrt není ukázána jako něco, co je součástí života každého živého.
  • @Montezuma3
    Tsss, jako statistik samozřejmě vím, že zmíněné x je o něco nižší než 3 ve střední hodnotě (léto a víkend je vždycky rizikovější) - cca 950/rok jestli se nepletu (přičemž to má klesající trend)...
    to jsou FAKTA. Mediální mýtus pak ale možná bude ten alkohol,... třeba je největší zabiják za volantem je mikrospánek (Ale pro novinářské supy je vždycky nejzajímavější skupina rozsekaných teenagerů, kteří vlezou do auta ke kamarádovi, který právě zapíjí nový řidičák)...
    upraveno 14. listopadu 2012
    Kruci, začínám mít depku, protože vidím, že flanker toho už vymyslel daleko víc než já a je to lepší :D
    K těm mýtům se mi vždycky vybaví jedno mrtvé dítě v Africe pokaždé když Whoopi Goldberg nebo Brad Pitt lusknou prsty. (možná to je pravda, ale je to tak obrovské množství, že si to ani jako pravdu nechci představit)
    @Krisa A já tě chtěl motivovat :'-(
  • @Krisa myslím, že tak často prsty neluskají

Jinak, bude i kapitola ala historický exkurz k pojímání smrti? Na to jsou dobré Dějiny smrti od Ariese (dva svazky, vydalo Argo). Čte se to dobře a je to poměrně zajímávé, i když zaměřené především na Francii a západní Evropu.
  • upraveno 14. listopadu 2012
    Preco som ja blba o tomto fore nevedela, ked som pisala diplomku :)
  • Hildegarda: Co máš za školu?
    Krisa: Tak zkus uprosit flankera, ať ti dělá konzultanta a druhého vedoucího:-)
    Hádám se nehodí prozrazovat, že jsem jednou psal oponentský posudek na práci dcery jedný ženský u nás v práci :) (téma bylo rozvod manželství)
    Ale to byla vyšší odborná, tam asi darovanému oponentovi na zuby nekoukají :)
  • Tady se objednávají závěrečné práce? :-k :-D
  • @Chmur Matfyz a tu je tusim matematikov pozehnane :)
    A tema bola Penzijne fondy :)
    @Michelle Téma? Později doplním číslo švýcarského konta ;-)
  • @flanker.27 Role OBSE v kosovské válce.
  • Znám ji, ale myslím, že nebude dostatečně "odborná" :-D
    O to však autentičtější :)
  • S takovýmto zdrojem by mě vedoucí vyhodila :-D To už spíš Daň z krve.
    To máš hodně blbou vedoucí :) Jestli má člověk vycházet z jen z jejich vlastních sebevychvalujících výroček, je to k ničemu.
    Mě se hrozně líběj ty autorčiny hlody na téma připomínání významných výročí nebo popis toho, kam všude se muselo telefonovat, aby tank mohl otočit věž a nemířit na srbskou hospodu :)
  • Nejde o to, že misi nechválí, to by bylo úplně jedno, s tím u nás opravdu problém nemají. Myslíš, že neexistují odborné články, které by mise OBSE v Kosovu kritizovaly? :-) Jde o to, že je to až moc beleteristické. A navíc cílem práce není posoudit úspěšnost misí... :-)
    Nejde o posouzení úspěšnosti, spíš o zjištění "k čemu tady u všech Albrightových vlastně jsme" :)

Já měl v diplomce uvedeno třeba od Kurase Sekl se Orwell o dvacet let? (byť jsem z toho vlastně vůbec nevycházel), což je též subjetivně zabarvené, ale nikomu to nevadilo. Použitá literatura by se měla posuzovat celkově.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.