Jóóó....diplomka....Taky jsem byl lempl. Děs. Dnes bych se za sebe skoro styděl. Ještě že ač z Přírodovědy, dělal jsem diplomku u profesorky na FTK. Tam i mimořádně líny přírodovědec značně pracovitosti převyšoval průměrného tělocvikáře. Jinak má diplomka se stala na Šmeralových kolejích LEGENDÁRNÍ....Obsahovala totiž výzkum na studentech..a já přišel k nové přezdívce,,,,,tlapkoměřič:-) Všem co se chystají dělat diplomku či bakalářku chci připomenout starou pravdu: Je jedno co děláte, kde to děláte, proč to děláte. Záleží jen na tom, u koho to děláte:-) Tímto chci poděkovat profesorce Riegrové, že měla trpělivost Dorana Martella a shovívavost mistra Aemona.
@Chmur To mi pripomenulo moj projekt ma strednej - postoj ziakov k smrti a sexu :). Bola to taka moja rebelia proti anketovemu zadaniu. Nakoniec vysledky tej prace vyhlasovali skolskym rozhlasom a ja som dostala za revolucny a progresivny pristup jednotku :)
@Chmur Boli tam rozne otazky tipu: Chcete sa nechat po smrti spopolnit? Sex az po manzelstve? Kolko deti chcete mat? Kedy si chcete zalozit rodinu? Ste prolife alebo prochoice? Svadba v kostole?
Já se jako žák stále cítím a obdivuju tvoje starý spolužáky, že na to dokázali odpovědět, protože já nevím, co chci po výšce dělat natož abych věděla takový těžký otázky. :D Teda až na tu první, už se bohužel stalo. : )
1. Celkom možné 2. Dosť pravdepodobné (ak vôbec budem mať manželku :P ) 3. Jednu dcéru, môže byť aj syn a dcéra. 4. Najskôr kariéra, potom rodina 5. Čože? Momentálne som confused. 6. Asi, ale skôr na úradoch by som chcel. A hlavne málo ľudí.
@Krisa Je to zajímavý téma, ovšem znám bohužel pouze literaturu, která se ntomu nebo něčemu blízkýmu věnuje jen okrajově, např. některý knihy od Koukolíka a Drtilový.
@flanker.27 Já mám najíté nějaké knížky Thanatologie a o smrti a pozůstalých a podobně. Jen jsem ještě nezvedla zadek a nedošla do knihovny :) Za ten článek děkuji, je zajímavý, akorát se obávám, že na mě moc lékařský. Pošli mi prosím odkaz na ty stránky - postnul jsi znovu tu práci. Dík :)
Ten portál je značně diskriminující, asi na něj podám žalobu. Jmenuje se umírání a přitom je určen pouze pro pečující, zdravotníky, nemocné a pozůstalé, ale už není určen pro zemřelé. Jak k tomu přijdou? To je naprosto nevídané toto.
Komentáře
Všem co se chystají dělat diplomku či bakalářku chci připomenout starou pravdu: Je jedno co děláte, kde to děláte, proč to děláte. Záleží jen na tom, u koho to děláte:-)
Tímto chci poděkovat profesorce Riegrové, že měla trpělivost Dorana Martella a shovívavost mistra Aemona.
Nakoniec vysledky tej prace vyhlasovali skolskym rozhlasom a ja som dostala za revolucny a progresivny pristup jednotku :)
Chcete sa nechat po smrti spopolnit?
Sex az po manzelstve?
Kolko deti chcete mat?
Kedy si chcete zalozit rodinu?
Ste prolife alebo prochoice?
Svadba v kostole?
nevím
nevím
nevím
nevím
možná
Já se jako žák stále cítím a obdivuju tvoje starý spolužáky, že na to dokázali odpovědět, protože já nevím, co chci po výšce dělat natož abych věděla takový těžký otázky. :D Teda až na tu první, už se bohužel stalo. : )
2. Dosť pravdepodobné (ak vôbec budem mať manželku :P )
3. Jednu dcéru, môže byť aj syn a dcéra.
4. Najskôr kariéra, potom rodina
5. Čože? Momentálne som confused.
6. Asi, ale skôr na úradoch by som chcel. A hlavne málo ľudí.
Ja som mala vsetky max 4 a pol strankove
Tady je nějaká práce, která uvádí literaturu, ale je to hlavně z hlediska systému zdravotnictví:
http://www.nconzo.cz/elearning/mod/page/view.php?id=1257
Ještě tady jsou stránky věnující se umírání:
http://www.nconzo.cz/elearning/mod/page/view.php?id=1257
Možná to už znáš, jen že se snad něco najít dá.
Za ten článek děkuji, je zajímavý, akorát se obávám, že na mě moc lékařský. Pošli mi prosím odkaz na ty stránky - postnul jsi znovu tu práci. Dík :)
http://sreview.soc.cas.cz/uploads/7d2cd500a6dfd2a3e9719063a5c9c0cd6ced8cbf_231_347PRIDA.pdf