Hra o trůny - 8. série - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2019 v 8. řada
imageHra o trůny - 8. série - Ice & Fire

Po roční pauze je tu poslední řada…

Číst celý článek zde


12324252628

Komentáře

  • No je vidět, že HBO si věří, když na cenu za nejlepší scénář nominovali poslední epizodu a na nejlepší výkon někoho, kdo hraje postavu, co za celou série neudělá vůbec nic - kromě toho, že kudne svoji holku. Kdyby šlo o kvalitu, tak nominují jiný seriál.

    image
    image
    image
  • JoserJoser persona non grata
    50 zlovlků versus nemrtvý Viserion? Každopádně s Jorahem má Sapochnik pravdu. Natočil to parádně, to se musí nechat, škoda že nemohl víc mluvit i do děje.

    https://filmtoro.cz/blog/8-rada-got-malem-obsahovala-souboj-zlovlku-s-drakem-nocniho-krale?fbclid=IwAR3OgMa-5TKEt91oRD2w9pAueKDQxgBa58SfhOfEX7GjM5mANBYVbcluQfk
  • @Joser jojo, souhlas. Jde vidět, že nejsou nasraní jen fans.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    SNOKE!!! =D :twisted:
  • Koho ještě nepřešly vztek nebo zklamání nebo nadšení z poslední série, doporučuju...


    ...už jsem se bála, že se Lindsay nevyjádří, ale naštěstí jsem to jen přehlídla.
  • @Dreamer Tohle jsem už před nějakým časem viděla. Víceméně souhlasím, ale zarolovala jsem očima, když tam ve videu zmínila, jak západozemci nemají rádi divoké, protože jsou to cizinci :roll: Jako chápu, že v posledních sériích byli divocí a jejich představitel Tormund jako beránci. Občas si říkám, že jsem trestaná za dobrou paměť. Jako pamatuje se Lindsay na jistého chlapce, kterému divocí vyvraždili rodinu a proto kudnul Jona?
  • upraveno 14. srpna 2019
    @svoa00 tak na toho jsem si taky nevzpomněla :anxious:

    Cha a je tu hned dnes pokračování :-D Oceňuji zaměření i na likvidaci charakteru Sansy. Scénaristé doopravdy nevědí, jak napsat silnou ženskou postavu ani očividně neshledávají nic zajímavého na soucitu a lidskosti, proto se ostatně v Dorne vykašlali na Arianne a místo toho stvořili sadistickou, sexem posedlou, psychopatku Ellarii. Proto dospění Sansy v silnou vůdkyni = nemilosrdná chladná mrcha, která nesnáší dračí královnu (protože holky si nevybírají pěkný kamarádky, ze kterých by mohly mít mindrák) a je vděčná za svoje znásilnění...bravoooo D&D :applause:
    A naprosto souhlasím s tím, že vědět zakončení příběhu nekazí požitek z opakovaného shlédnutí, protože, když je to dobře napsané a vše do sebe na konci zapadne, dostaví se pokaždé pocit zadostiučinění.... což se u GoT nemůže stát.

  • Pro ty, kdo nesledují Prestona Jacobse - ten chlap se pustil do přepsání osmé série (v rámci mantinelů, takže se nepouští do velkých experimentů) a zatím má čtyři díly:





    Videí, které Hru o trůny na YT kritizují, jsou tuny, ale Preston se do toho pustil kreativně. Hlavně jsem nadšená, jak dal smysl postavě Eurona, skvělé jsou scény, které dal Varysovi, a zapojil i nejmenovaného prince z Dorne.
  • No lidi, já se snad na tu sérii i podívám. Takhle v Prestonově podání. :D
  • @svoa00 musím říct, že se mi to po první epizodě vůbec nelíbí :anxious: Je vidět, že je to práce fanouška/nerda, je to moc komplikované, příliš mnoho vysvětlování, tuny zbytečných detailů. Viděla jsem elegantnější plastiky osmé série, stačilo by opravdu velice málo, aby to nebyl takový průšvih, vlastně by stačilo jen předělat epizodu z likvidací KL a spousta lidí by nemusela zmizíkovat rodné listy s Kálísí.
  • @Dreamer Ona ta první epizoda je kecací, první epizoda každé série kecací vždycky byla :D On Preston moc nepopisuje akci, v tomhle formátu to je i dost zbytečné. Záleží na tom, co považuješ za zbytečné detaily. Ony se i první série seriálu dají popsat jako okecávání, než z toho udělali primitivní show, co sledují lidi v baru. Občas je to i podle mě zbytečné i v rámci worldbuildingu, ale většinou jsem si všimla, že Preston jenom nějak zmíní postavy, které v seriálu byly, a celkově si s postavami poradil líp.
  • @svoa00 je pravda, že druhá epizoda je o něco lepší a některé jednotlivé nápady se mi dost líbily. Těmi detaily jsem myslela například zmiňování některých vedlejších rodů, postav atd. pro knihu důležité skutečnosti, pro seriál, po zkratkovité sedmé a šesté sérii, mi to připadalo zbytečně komplikované.
  • Nevím moc, kam to vložit, tak třeba sem. GRRM měl nedávno rozhovor pro mahgazín Fast Company, kde přidal další názor na zpracování seriálu. Rozhovor ale není celý dostupný online.

    https://digitalspy.com/tv/ustv/a29331023/game-of-thrones-george-rr-martin-season-8-not-completely-faithful/
    https://filmtoro.cz/blog/zklamany-george-r-r-martin-8-rada-hry-o-truny-nebyla-verna-predloze
    Martin promluvil i o svých zkušenostech s Hollywoodem: "Stanou se vám úplně nečekané věci, jako že se najednou ozve studio nebo dokonce stanice, protože mají nějaký specifický požadavek, který nemá nic společného s příběhem, ale s tím jejich 'No víte tato postava má veliký Q rating, takže mu pojďme v ději dát větší váhu, aby měl co dělat.'"
    Myslím, že tenhle úryvek vypovídá o mnohém.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    "[Poslední] řada nebyla... tak úplně věrná..."

    No, když pominu, že poslední řada předlohu ještě nemá, tak opravdu jen osmá nebyla věrná? =D
    Nicméně Martin už s filmaři měl bohaté zkušenosti z minula, takže to mohl předpokládat.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!


    LUXUS :twisted:
  • D&D přiznali, že neměli ponětí, co dělají.
    Například: "Dan is saying that he let the actors redefined the roles, esp Maisie and they began writing for the actors, it is like the actor moved into the “house” and redecorated. He said he learned about the characters from the actors."

    Celé zde.
  • upraveno 29. října 2019
    @Terezička Tak to o hercích není žádná novinka, to už říkali před kolika lety. A to by mě zajímalo, proč něco takového dělali jenom pro určité herce. Třeba Kit Harington si podle té pasivní agresivity, kterou nakonec seriálu věnoval, svoji postavu nijak přizdobit nemohl. Ti dva opravdu žijí v obrovské deziluzi. O seriálu mluví jako o něčem, co jim vzalo deset let život, místo jako o věci, u které jsou hrdí, že se na ní mohli podílet. V jednom rozhovoru tuším Weiss uvedl, že v budoucnu snad lidi konec seriálu docení. No jasně, asi stejně jako zpětně docenili finále Lost nebo Jak jsem poznal vaši matku, že jo.
  • @Terezička
    David is describing the pre-meeting with GRRM who was questioning their bona fides and “we didn’t really have any.” We had never done TV and we didn’t have any. We don’t know why he trusted us with his life’s work.”
    WTF
    Dan: “it was like a ten year drunk party.”
    ... I'm out.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Cosplay :D
    image
  • JoserJoser persona non grata
    Chvalozpěv na Jona Sněha =D

  • JoserJoser persona non grata
    :wall: :wall: :wall: https://www.edna.cz/game-of-thrones/novinky/silene-zvesti-hlasaji-ze-stanice-hbo-uvazuje-nad-pokracovanim-game-of-thrones-v-podobe-miniserie/

    HBO respektive Warneři mají nového majitele (AT&T ) a ten asi nesmírně rád otevírá staré rány, takže po Justice League možná dojde i na náš milovaný seriál =D
  • @Joser No, po tom, co HBO předvedla, mi tohle zase tak nereálně nezní. Kdybych k nim byla laskavá, mohla bych doufat, že minisérie by byla o Dany oživené rudými knězi, která si to na Drogonovi poletí na sever vyřídit s Jeníkem, co tam bojuje s nemrtvými, kteří se nějak vrátili, protože tvůrci použijí každý laciný důvod k dramatu. Bylo by to temné a vizuálně krásné.

    Ale nemám k laskavosti důvod.
  • upraveno 8. července 2020
    Co je mrtvé, by už mělo zůstat mrtvé a ne povstávat znovu...
  • Ve skutečnosti, kdyby někdo s citem pro universum pokračoval třeba Aryiným příběhem mořeplavkyně aka Nymerie 2.0 tak proč ne. Aspoň by lidi neuvažovali nad tím že to je zprzněná adaptace.. :D
  • https://youtube.com/watch?v=uleMYE0eWg0 Proč se o tomhle člověku a jeho kanálu nemluví mnohem víc? Vždyť je to sen.
  • @Qarro Volentin Vlastně ani nevím. Co se týče šílené Dany, tak myslím, že je konsensus, že Dany asi umře, ale kontext bude úplně jiný. A co se týče její šílenosti, tak i fakt, že blb a blbec ji do poslední chvíle bránili a doslova tvrdili, že Dany patří k těm dobrým Targaryenům, dost vypovídá o tom, že tohle bylo jenom další z jejich rozhodnutí pro "shock value".
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @čejka
    čejka napsal(a):

    Co je mrtvé, by už mělo zůstat mrtvé a ne povstávat znovu...

    Víš, co se říká, skutečné zlo nikdy neumírá :twisted:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

    @Joser No, po tom, co HBO předvedla, mi tohle zase tak nereálně nezní. Kdybych k nim byla laskavá, mohla bych doufat, že minisérie by byla o Dany oživené rudými knězi, která si to na Drogonovi poletí na sever vyřídit s Jeníkem, co tam bojuje s nemrtvými, kteří se nějak vrátili, protože tvůrci použijí každý laciný důvod k dramatu. Bylo by to temné a vizuálně krásné.

    Ale nemám k laskavosti důvod.


    Popravdě řečeno tohle už napadlo spoustu lidí a vzhledem k debilitě HBO mne to nepřekvapuje. Jenomže zase čemukoliv temnému budou vyhýbat jako čert kříží, tak nic nečekám.

    Daenerys honící všechny jako Terminátor je nejméně by byla zhovadilost na entou, ale přiznávám, že nad vyvražděním toho panoptika, co DD vytvořili na konci 8. série bych cítil určité škodolibé zadostiučení.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.