@JoffreyWater Euron ze seriálu mi nevadí. Ale nemá nic společného s Euronem z knihy , který je mnohem zajímavější. Seriál (resp. duo D&D) vzal knižního Eurona s zkřížil ho s jeho bratrem Victarionem. Vzniknul jakýsi Eurotarion. V pořádku, já ho beru. Ale když tu někdo prohlásí, že ho autoři "nezkurvili" a přitom se jedná o úplně jinou a nudnější postavu, tak to je fakt smutný. To je hold ta lůza, díky které seriál trošku ztratil na kvalitě oproti dobám, kdy se držel Martinovy předlohy.
Šíleně ukecaný díl plný prdelních dramat. Nevím, jestli horší bylo, že polovinu dílu jsme strávili dohráním té retardované zápletky s předváděním nemrtvého Cersei, nebo fakt, že se mi ulevilo, že seriálový Malíček už nebude předvádět, jak se intrikovat nemá.
- V celé první polovině dílu jsem se culila nad tím, jak směšně působí, že v Západozemí po Rudé svatbě někdo může nakráčet do tak očividné pasti. Ale jak jsem už několikrát opakovala, D a D jsou mistři falešných dramat - Která přísaha že zabila Neda Starka? Nějak jsem žila v bludu, že ho zabila krutost pubertálního spratka a přičinění Malíčka - To jako Cersei myslela vážně, že Tyrion se měl nechat zabít, jak měl Tywin v plánu, "protože rodina"? A co se týče jejích dětí... bylo by hezké, kdyby ty její představy zahrály jako součást psychického rozpadu, ale to bych scénáristy přecenila - Dámy a pánové, možná budeme mít Jaimeho, kterého si už čtyři série přejeme - budeme ho mít na celých šest zbývajících epizod, eh? OK, přiznám, že Nikolaje jsem si užívala, svůj milion za díl si tentokrát určitě zasloužil :D - Víte, co bych ráda od Theona slyšela spíš, než Ned byl otcovská figura? Že ho jako malého děsila představa Neda s tím obřím mečem v ruce, protože už v tom věku věděl, že navzdory dobrému zacházení je stejně jenom rukojmí - Yop, Jon je h...o Stark, zdá se ale, že když se Mormont může zdát rodového meče, protože ta naše sněhová vločka je tak úžasná, tak to seveřanští lordi řešit nebudou. Jediný náš král je Stark, lol - Myslíte, že Noční král může být další tajný Targaryen, třetí hlava draka? :D
@svoa00 Starkové jsou nejbestovější rod evr přece, kvůli nim se musíš postavit proti vlastní rodině, i když jsi jejich rukojmí a kdykoliv ti můžou useknout hlavu.
On kdyby Theon zůstal na straně Robba, tak by mu zase byl vyčítán přesný opak. Ale napadla mě jedna otázka teď, kdyby Balon Greyjoy i přesto, že měl syna v zajetí, rozpoutal druhou rebelii, zabil by ten žůžasnej Ned Stark, co nezabíjel děti a byl to prostě největší moralista ve Westerosu, malýho Theona? Kterej by se ničím neprovinil, jenom by měl prostě tu smůlu, že jeho otec je rebel?
Ještě jedna z věcí, které zase překrucují - vážně tvrdí, že rebelie, která svrhla Targaryeny, byla položená na špatném základě, protože následník trůnu Starkovou neunesl a neznásilnil? Tak nějak si myslím, že to, že král začal vraždit přední šlechtice, s tím mělo společného víc.
@svoa00 Ale tak celý kolem toho "Aegona" je nesmírně demetní, chudinka Elia si tohle opravdu nezasloužila, jakoby nestačilo jak s ni Rhaegar vyjebal, teď ještě tohle, předpokládám, že Zlaté společenstvo dopadne podobně jako Dorne bez Arianne :roll:
@svoa00 Tak Robert Baratheon do toho skutečně šel hlavně kvůli tomu únosu. A Eddard kvůli popravě táty a bráchy, kteří zase do toho šli hlavně kvůli únosu. Ale je pravda, že nebýt nepříčetnosti krále, tak by asi na jejich stranu nepřešla půlka Západozemí jen kvůli "nějaké holce".
@svoa00 Na druhou stranu Šílený král nechal upálit Nedova otce a bratra právě, když si šli stěžovat na Rhaegara, že unesl Lyanu, takže vzato takto, ten "únos" opravdu asi stál na počátku. Nevím jestli teda před tím král Aerys neupálil ještě nějakého předního šlechtice, ale myslím že nikoho z hlavních rodů se to netýkalo, upaloval lidi určitě, ale nejspíš takové na kterých až tak nezáleželo.
@Tyrion Lannister Hlavně kdyby zůstal na straně Robba, byla by z něj o dost míň zajímavá postava :D Pravda je, že Theon byl ve Střetu na pěst.
Co se týče toho, jestli by v případě nutnosti Ned Theona opravdu popravil, tak... myslím, že by to nakonec s odporem udělal, kdyby došlo na nejhorší. Nezapomínejte, že v době války udělal některá rozhodnutí, na které nemohl být hrdý - Dayne, lord Dustin...
@p1e9t9r2 A všechno šlo ještě vyřešit tak, že nemuselo dojít k rebelii. Únos Lyanny byl první impuls, ale rozhodně její oprávněnost nenaruší to, že Lyanna se spustila dobrovolně.
@svoa00 Je otázka, jestli kdyby si Rhaegar nepromluvil s Rickardem, tak zda by mu Lyannu nedal dobrovolně jako korunní princ je mnohem lepší partie než nějakej Robert, ale tak žádná Robertova rebélie, žádný incest, žádná Válka pěti králů a žádná Píseň, ale i tak je o tom zajímavé přemýšlet.
@Tyrion Lannister To je rozhodně rozumná úvaha, ale ono nikde není moc napsaný jaké tehdy vůbec panovaly vztahy mezi rody. Je možné, že Starkové už neměli Targaryeny v lásce delší dobu.
@Gildor Žádná nevraživost o které by se vědělo. A který lord by nechtěl udělat ze své dcery královnu (viz Tywin Lannister a Mace Tyrell), problém by ale asi teď když o tom tak přemýšlím s Eliou a jejími dětmi, takže k Rebélii by možná stejně došlo, akorát by Dorne stálo na Robertově straně a bojovalo by se možná za Aegonův nárok. Je otázkou jestli bych chtěl její děti vystranadit z nástupnictví. Takže teď když o tom tak přemýšlím, tak válka byl v momentě, kdy Lyanna s Rhaegarem nevyhnutelná.
@p1e9t9r2 Ne, pořád byl takový král byl politický sebevrah. A obávám se, že si nepamatuješ, že ono to nekončilo u Rikarda a Branda, on si vyžádal i Neda i Roberta.
@p1e9t9r2 Ono kdyby Rhaegar, Viserys a Aegon nenatáhli bačkory tak Dany by nikdy hlavně vůbec nebyla důležitá a na tenhle detail o jejím početí jsem úplně zapomněl =D
Komentáře
- V celé první polovině dílu jsem se culila nad tím, jak směšně působí, že v Západozemí po Rudé svatbě někdo může nakráčet do tak očividné pasti. Ale jak jsem už několikrát opakovala, D a D jsou mistři falešných dramat
- Která přísaha že zabila Neda Starka? Nějak jsem žila v bludu, že ho zabila krutost pubertálního spratka a přičinění Malíčka
- To jako Cersei myslela vážně, že Tyrion se měl nechat zabít, jak měl Tywin v plánu, "protože rodina"? A co se týče jejích dětí... bylo by hezké, kdyby ty její představy zahrály jako součást psychického rozpadu, ale to bych scénáristy přecenila
- Dámy a pánové, možná budeme mít Jaimeho, kterého si už čtyři série přejeme - budeme ho mít na celých šest zbývajících epizod, eh? OK, přiznám, že Nikolaje jsem si užívala, svůj milion za díl si tentokrát určitě zasloužil :D
- Víte, co bych ráda od Theona slyšela spíš, než Ned byl otcovská figura? Že ho jako malého děsila představa Neda s tím obřím mečem v ruce, protože už v tom věku věděl, že navzdory dobrému zacházení je stejně jenom rukojmí
- Yop, Jon je h...o Stark, zdá se ale, že když se Mormont může zdát rodového meče, protože ta naše sněhová vločka je tak úžasná, tak to seveřanští lordi řešit nebudou. Jediný náš král je Stark, lol
- Myslíte, že Noční král může být další tajný Targaryen, třetí hlava draka? :D
Teda pokud si to pamatuju dobře.
http://www.desinerd.co.in/game-of-thrones-season-8-episode-1-leak-script/
Nevím jestli teda před tím král Aerys neupálil ještě nějakého předního šlechtice, ale myslím že nikoho z hlavních rodů se to netýkalo, upaloval lidi určitě, ale nejspíš takové na kterých až tak nezáleželo.
Co se týče toho, jestli by v případě nutnosti Ned Theona opravdu popravil, tak... myslím, že by to nakonec s odporem udělal, kdyby došlo na nejhorší. Nezapomínejte, že v době války udělal některá rozhodnutí, na které nemohl být hrdý - Dayne, lord Dustin...
Zkrátka ta rebelie byla naprosto oprávněná.