Hra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire

upraveno 19. září 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×07 - Drak a vlk - Ice & Fire

Závěrečný díl sedmé série. Oficiální premiéra 27. 8. 2017.   Scénář: David Benioff & D.B. Weiss Režie: Jeremy Podeswa

Číst celý článek zde


1356711

Komentáře

  • Teda , vy jste nároční ! :-D
    Nechcete si natočit vlastní verzi ? :-D

    Koukat se to dalo, a rozebírat negativně se dá cokoli !
  • X-Meni teda zabili lorda Baelishe. Sbohem, měl jsem tě rád. Nezasloužil sis umřít jako ubrečená troska, co prosí o milost, mistře intrik. To sis opravdu nezasloužil. Mám otázku, tu kudlu na Brana teda fakt poslal Malíček? A mohli by nám X-meni aspoň vysvětlit, jak to vlastně dokázal tak rychle naplánovat, když na Zimohradu vůbec nebyl? Ono nestačí, že jste ho nechali Sansu hodit Ramsaymu, vážně na něj musíte hodit ještě tohle? Říkejte si o Malíčkovi co chcete, já ho měl rád a podle mě si nezasloužil umřít brečící a na kolenou. Ale aspoň už to má za sebou a nemusí se dál trápit.

    No jinak se mi díl hodně líbil, zvlášť poslední scéna s drakem, ten undead drak vypadá fakt hustě. Tormund a Berik jsou teda mrtvý? Neva, zombíci už aspoň nemusí chodit za zdí furt sem a tam.

    Jaime i Cersei se teda fakt dožili další série. Každopádně u tý scény se zombíkem v bedně jsem si už myslel, že to bude trapas a ten undead bude prostě jenom dead. Nakonec je ale postrašil hezky. Rozhovory na tom setkání se mi i líbily.

    Profesor X sice ví všechno, ale že Rhaegar odkopl Arabku a vzal si Tetu Lyannu, to mu musel říct až Neville Longbottom, kterej v Bradavicích nejenže dokázal vyléčit nevyléčitelnou nemoc, za což místo 50 bodů pro Nebelvír získal školní trest, ale dokázal zjistit i to, co nezjistil ani vševědoucí Profesor X, protože si to přečetl v knížce. Je to vlastně i tak trochu Hermiona. To jeho objevení v Branově pokoji bylo takový wtf, kdo ho tam vlastně pustil? Kdo jinej ho tam znal a věděl, že ho nejde zabít?

    Tak poslední díl série za náma a já musím konstatovat, že oproti 2 předchozím zprzněným sériím se tahle povedla, takže hodnotím kladně. Samozřejmě až na toho Malíčka, tím mě docela nasra*li, ale tak toho zprznili už v 5. sérii a teď už ho jenom zbavili trápení.
  • @JoffreyWater Malíček byl psychopat a intrikář, který si takhle nezasloužil zemřít. Zasloužil si zemřít mnohem horší smrtí. Ale tak jako postavu, díky které se hýbal děj jsem ho měl velmi rád. Proto jsem se těšil na nějakou vypečenou smrt.
  • @Amberjack Jo, tak jsem to myslel, že to byl špatnej konec pro tu postavu. Třeba takovej Joffrey si taky zasloužil umírat 12 hodin v bolestech. Ale prostě taková velká a zajímavá postava a taková debilní a potupná smrt pro ní, osobně doufám, že ho v knížce čeká nějakej trochu elegantnější konec.
  • @JoffreyWater za profesora X a bradavice (a spol.) palec nahoru! Jsem si zase prodloužil život, alespoň o pár minut. :-D
  • Branovi by som nevyčítal že nevie o tajnej svadbe. Ono to bude tak, že má prístup ku všetkému čo sa stalo a čo sa práve deje, ale je toho tak strašne veľa, že mu niekto musí povedať v ktorom časovom okamihu a na akom mieste sa má pozrieť aby to videl.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    JoffreyWater napsal(a):

    Mám otázku, tu kudlu na Brana teda fakt poslal Malíček?

    Tu nejde o to, kto poslal toho vraha - ide o to, že Malíček klamal, čo viedlo Cat k uneseniu Tyriona, čo viedlo k prvým konfliktom.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Mord napsal(a):

    Branovi by som nevyčítal že nevie o tajnej svadbe. Ono to bude tak, že má prístup ku všetkému čo sa stalo a čo sa práve deje, ale je toho tak strašne veľa, že mu niekto musí povedať v ktorom časovom okamihu a na akom mieste sa má pozrieť aby to videl.

    Taký Google.
  • @Gepeto Jo, ale řekli, že ta dýka byla JEHO. To mě na tom mate, jestli to mám chápat tak, že tam toho vraha teda poslal on. @Magister_Peditum Díky, ale Profesora X jsem nevymyslel já. :D
  • Po této sérii mám dojem, že jim děsně lítá poměr velikosti Drogona k okolí, v posledních asi 3 dílech to v některých scénách z dálky a zblízka, zepředu a z boku v porovnání s člověkem (Dany, Jon atd) vypadá naprosto rozdílně a až to bije do očí. :D achjo
  • Myslíte, že si ta svoloč skutečně dovolí Aegona a Rhaenys označit za bastardy? Jak chápete tu anulaci manželství? Byl v seriálu syn Rhaegara a Elie pojmenován Aegon? Jestli ano, tak je to asi solidní kktina, že je tady druhý Aegon v podobě toho zaprděnce.

    Kdo je horší? Tvůrci, nebo ti experti, kteří se na seriál nabalili jenom kvůli popularitě a knížku (jakoukoli) neviděl ani z rakety? :D Za mě jsou na tom stejně. Tvůrci neměli hlouposti ustupovat.
  • @JoffreyWater Nezapomínej, že Malíček vlastnil teleport. Tudíž pro něho nebylo těžké dopravit tu dýku na Zimohrad, aby s ní mohli zabít Brana :-) :-)
  • @Hold the Door Souhlas. Ale já se snažim si seriál užít nehledě na ty ptákoviny, zkratkovitost a nelogičnost. Oku to prostě lahodí.

    Jen by mě zajímalo, proč vlastně Cersei předhazovala Tyrionovi smrt Tommena? Myrcellu chápu, poslat jí do Dorne nebylo nejchytřejší. Ale neměla náhodou na Tommenově smrti maličko podíl spíš Cersei sama, hm?
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Gepeto aha, ze v knihach to moze byt vsetko uplne inak napr. NK draka neziska, Aegon bude tretia hlava, NK sa dostane na juh inym sposobom
  • @JoffreyWater S dýkou je to vachrlatý, na zimohradě sice nebyl ale informace o Branovi vědět mohl ale taky měl jako Pavouk rozsáhlou špionážní síť a jen vyslal vraha s dýkou, který nemusel být nutně daleko. To že v knihách zatím stál pravděpodobně Joff bych nezaměňoval se seriálem.

    Krom toho jsem rád že se nenachytali a neřekli že nechal zabít Neda. Ale že ho zradil a nechal uvěznit a nepřímo tak jeho smrt způsobil. Já si připosranýho a připochcanýho Malíčka strachy náramně užíval. Tihle intrikáni se obvykle i v životě při ostré konfrontaci rozklepou a rozpláčou :) Navíc jeho smrt byla rychlá, čistá a bez zbytečných průtahů. Kolik postav to v knize dostalo :D

    Co se Branových schopností týče. Představte si že víte nekonečně mnoho a máte pátrat po něčem co nevíte kde a kdy je... Takže tím že ho Sam navedl se mohl soustředit a pátrat po konkrétní události a hle uviděl svatbu a uslyšel Jonovo pravé jméno...


    Co mě na epizodě sralo..? Celá první půlka, která byla zbytečně zbytečně dlouhá. Moc Cersei, kterou už nemůžu delší dobu vystát..
    Kladné body za přílet na heliport, že se Dany omluvila za zpoždění, za mrtvolu a za to že jsem jim uvěřil že Euron skutečně utekl na ostrovy.. Tu alianci jsem Cersei ani po rozhovoru (obzvlášť po rozhovoru) s Tyrionem nebaštil. Na to tu ženskou líčí už moc dlouho jako epic píču.. Jaimeho odjezd neberu tak (doufám) že jede na sever sám. Podle mě s sebou bere celou lannisterskou armádu a Cersei zůstane Společenstvo (sloni nezní vůbec blbě). Mrzí mě armáda Dorne jež je zjevně ve vakuu a po odstranění těch šlapek vůbec nevíme co se tam děje, proč tam někdo nezískává znovu podporu pro Dany apod. ? To se tedy Dorne nezúčastní záchrany Westerosu protože nějaká bastardská bitch je zavřená (mrtvá) pod Rudou baštou?!?

    Setkání teda v dragonpit bylo strašně moc dlouhý a celkem i nudný. Sexík s J+D okořeněn komentářem Brana byl fajn a logickým vyústěním toho cukrblíkování těch dvou. K soudu s Baelishem ještě jednou - konečně. A konečně se probral i Royce (který hrál toho loajálního Baelishovi až moc dlouho).

    No a Undragon.. Pěkné. NK má svou atomovku. U zničení zdi nešlo spíš o mechanické led ničí led, ale o tom že magic drak ničí magii zdi (u zdi předpokládám nešlo jen o výšku a šířku ledu ale o to že se muselo prolomit kouzlo zdi aby se unarmy neexplodovala do všech světových stran.

    Takže finále mě úplně neoslovilo, bylo zbytečně dlouhý, sex byl nejasný a především mi tam chyběla nějaká superbombastická melodie od Ramina...
  • Jinak nevím, jestli to D a D zamýšleli, ale byla tam hezká konfrontace mezi Nedem, který lhal, aby zachránil Jona a Jonem, který byl raději upřímný, což mohlo znamenat smrt všech :wall:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    VŠE SKVĚLÉ NA GOT S07E07
    aneb ta část, kterou @Rybba očividně ignoruje
    - Euron a Ohař jsou jediný postavy, které ještě scénaristé úplně ne*kurvili, zejména Ohař si udržuje svůj ostrovtip (Jestli se toho někdo dotkne, tak tě zabiju) +50
    - Dámy a pánové čtyři série po useknutí ruky, se Jaime konečně vy*ral na Cersei (přestože si scénaristé podle mne nechali prostor, že se k ní vrátí, díky tomu dítěti, nebo přinejmenším je to pro ni živý plot shield, protože kdo by v tomhle morálním světě zabíjel těhotnou ženskou :roll:) přestože je knižní verze lepší dáme tomu stejně stovku +100
    - Ramin Djawadi jako vždycky výborný, předtím skláním klobouk jeden z nejepších epic music soundtracků, bude radost poslouchat
    . stesk po Nedu Starkovi, taky ho postradám holky, taky +50
    Skóre: +200
    Odměna: lord Krásnohradu
  • Všichni nenávidí Malíčka... proč vlastně? Protože zmanipuloval a zabil jednu šílenou krávu? Protože zabil nějakýho opilce? Protože zradil Neda Starka? Ok, hlavně že všichni milujeme Tormunda, kterej masakruje civilisty.

  • @Tyrion Lannister Euron je postava, kterou scénaristi nezkurvili? Aha. To by asi chtělo přečíst si knihu, než člověk začne žvatlat.
  • Euron mi zatím přijde jako naprosto v pohodě postava/záporák. Až na tu jeho teleportující se flotilu mě dost baví a hlavně se ptá na otázky, který zajímají i diváky (umí zombíci plavat?). Nevím, co vám na něm vadí, oproti Twentymu Goodmanovi je to takovej příjemnej záporák, ani ne moc přehnanej a baví.
  • @Tyrion Lannister
    Ramin Djawadi jako vždycky výborný, předtím skláním klobouk jeden z nejepších epic music soundtracků, bude radost poslouchat
    Kterej myslíš? Zrovna jsem tu plakal že jsem tam nic epic neslyšel :D
  • Řešit ohledně seriálu navážno věci typu "jak může být Jononovo pravé jméno Aegon, když v knížce měl Rhaegar jiného Aegona s Elií" mi přijde jako naprostá blbost. Prostě je nutné si uvědomit, že seriál má svou vlastní linii a je to trochu (víc) jiný příběh.
    Chápu, že se řeší jiný logic errory, typu teleporty, nesmyslný chování postav, atd, ale jít s kritikou až k tomuhle už je fakt kravina.

    Ten seriál je Show, přesně tak, jakej je pro to název v angličtině, TV Show, a z principu jde tvůrcům hlavně o pobavení masy fanoušků co nečetla knížky a i starší série seriálu už si pořádně nepamatuje. A stejně - na poměry amerických TV Show je to pořád extrémně kvalitní podle mě. ;)

    Btw - já četl knížky ještě než vyšla první série, takže bych mohl být ten první kdo bude na vše v seriálu nadávat, ale já ho prostě vnímám úplně jinak. ;)
  • Co Martin řekl tvůrcům? Prý ze zásadních jen tyto 3 věci:

    1. R + L = J / A

    2. Proč se Hodorovi říká Hodor.

    3. Šokující zvrat, který nám tvůrci odhalí v příští sérii - doufám, že to bude tento (Bran = Night King??? - https://www.reddit.com/r/gottheories/comments/6hq2ws/the_identity_of_the_night_king_based_on_tv/ - to asi ne, ale mnohé by to vysvětlovalo - občas zdá se dementní chování NK nebo obecně WW) - tuším, že to bude něco značně překvapivého a podobně jako tato teorie B = NK na první pohled nesnyslná. Doufám, že to plánoval od počátku psaní GoT.

    Co je nejasné? Proč Martin neodhalil tvůrcům, jak dopadne válka o Winterfall? (Je možný, že odhalil, ale to mi z vyjádření tvůrců zrovna nevyplývá).

    Dotaz Lockerovi - Ahoj, jsi ten z Locker - jediný uživatel z Edny, kterého znám přezdívkou? Vítej na Edně. A upřímnou soustrast.
  • Jo ještě jaký leak na osmou sérii je venku?
  • *podobně jako se tato teorie B = NK zdá nesmyslná, na první pohled zdánlivě nesmyslného. Doufám, že to - ten zvrat plánoval Martin od samého počátku.
  • p1e9t9r2 napsal(a):

    Jo ještě jaký leak na osmou sérii je venku?

    Cersei by měla potratit

  • On unikl scénář na 8. sérii? Skvělý, tak to zase budu mít celou sérii vyspoilerovanou.
  • @GameOfWrongs
    3. PODLE LEAKU pozor SPOILER:
    Ano, ale ten příští NK, ne ten současný

    Ale to nezní příliš krutopřísně. Spíš, pokud se leak vyplní, tak bude zajímavé sledovat reakce na obsazení Železného trůnu. To už šokující být může. :-D

    @Blackfish Tohle by asi mohlo být ve spoileru, ne? Zvlášť když je to asi 100% pravdivé, vzhledem k leaku na sedmičku.
  • @JoffreyWater No, prý jo, ale zatím je jeho pravost ve hvězdách. Ale objevil se na stejné webce, jako ten k sedmičce a na konec sedmičky přesně pasuje a je v podobném duchu, jako ten k sedmičce. Ale může to být hoax. To nepopírám. :onfire:
  • Supr, tak kdyby někdo hodil odkaz :D at mne nenervuje tak čekání
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.