Hra o trůny 6x02 - Domov - Ice & Fire

upraveno 6. května 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6x02 - Domov - Ice & Fire

Bran prochází výcvikem s Tříokou vránou. Jamie radí Tommenovi. Tyrion hledá východisko. Ramsay má plán. Greyjoyové se vrací na scénu. Thorne na Černém hradě se chystá upevnit svou pozici. Režie: Jeremy Podeswa Scénář: Dave Hill

Číst celý článek zde


«1345

Komentáře

  • Ukázka k dílu

    Co vy na něj?
  • radši nic :D
    smrt Boltona je nejvíc wtf
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @DanielSvatoš praveze to sa dalo cakat, kedze serial moc neriesi ako sa k tomu zachovaju ostatny Lordi
  • No jako draci dneska zklamali, místo opékaného tyriona zelezou zpátky do tmy, teď to bude nahrávat těm co si myslí, že je syn aeryse
  • Přítomnému lordu to bylo celkem jedno...
  • upraveno 2. května 2016
    Na tenhle díl jsem koukla, hlavně abych si potvrdila osud Jona Sněha, na šnečí tempo GRRM už se mi fakt čekat nechce :D a překvapivě musím přiznat, že epizoda se snad nejvíce blížila první sérii od druhé řady, kdy se mi seriál přestával líbit a nakonec jsem s ním po třetí sérii sekla úplně. Vaty a zbytečností bylo poskrovnu a Branovy vize byly pěkné, Hodor a jeho zapojení mezi Starčata se mi líbilo. Ramsay byl za zrůdičku věrnou knižní předloze, podobný osud Roose čekám i v knihách, není otázka jestli, ale kdy a nejspíš to nebude příliš důstojný konec. Arya sice zbytečná, ale snesitelná výplň. Jediné co opravdu nemusím a s čím se neztotožňuji absolutně vůbec, je láska scénáristů k Cersei, nechápu, proč by mi té hloupé bestie mělo být líto. Tyrionův pokec s draky nepravděpodobný, ale milý...poprvé jsem si připustila, že by něco mohlo být na té teorii o jeho Targaryenském původu, ale naštěstí v knihách ho zastoupil Quentyn a nezdá se, že by se trpaslík někdy dřív, než za tisíc stran, dostal k drakům blíž. Železné jsem přeskočila, Yara a spol mě nudí a iritují snad ještě víc než jejich knižní verze. Jinak Divocí před branami Černého hradu nepřekvapili a jen potvrdili, že si tím atentátem bratři ve zradě pěkně zavařili a podobný průběh očekávám i v knihách,
    snad jen to oživení/uzdravení bude epičtější :onfire:
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 2. května 2016
    Slysel jsem ze Balon Watch je konecne u konce :)

    Pripada mi to jako vcera, co Balon Watch zacala, a pritom uz jsou to tri roky 8-O
  • @p1e9t9r2 Nebo prostě, jak před tím Tyrion sám řekl, tak jsou hodně inteligentní a poznali, že Tyrion je kámoš. ;-)

    @DanielSvatoš
    Sice zase zabili dalšího Lorda, ale oproti minule Ramsay jednal celkem racionálně. Narozením legitimního dědice by byl odstaven na druhou kolej, ať si Roose říkal co chtěl. Na druhou stranu je otázka, jestli by za ním teď jeho spojenci šli. Nemá Sansu, nemá teď ani dceru Waldera Freye, a jeho legitimita je jen na papíře. Jeho čin má své mouchy, ale při sledování jsem si neříkal: "Co to do pr...!?", jako posledně. :-D


    Tentokrát jsem docela spokojený. Rozhodně je to lepší, než první díl. Jinak by mě zajímalo, proč se Melisandra ohřívala u ohně v kožichu, když by ji přeci neměla být zima.
  • O trochu lepší než posledně.

    - Úvod s Branem je moc fajn, povedeně nostalgický a je milé vidět po tak dlouhé době Starka, co nestojí za h...no (a to je krypl). Mimochodem bych ráda věřila, že Lyu neukázali náhodou, ale že ji připomněli záměrně.
    - Scéna Tyriona s draky milá a chápu, že "normální divák" chce draky vidět, ale nemůžu si zase pomoct od pocitu, že tu jenom plýtvali rozpočtem. Když draci, tak v akci.
    - Kdokoliv si dělá srandu ze Cersei, musí brutálně zemřít, heh.
    - Tommen velké zklamání. Proboha, to sami zapomněli, že i v první řadě bylo jasné, že za Joffreyho může Cerseina výchova, a teď nás má dojmout, že Tommen je hodný kluk, co by zbořil pro mámu města a chce její pomoc?
    - Jaime ještě větší zklamání. Začíná mě prudit stejně jako jeho sestra. Tomu setření na pohřbu jsem se upřímně zasmála. To máš za to, ty blonďatá štětko, a buď rád, že jsi na svobodě :D
    - LOL Bolton. Jsem fakt v šoku. (sarkasmus vypnut) Karstark o tom zjevně věděl, když tam tak hezky stojí, jenom je na hlavu, že by vsázel radši na Ramsayho než na Roose. Ono je taky na hlavu, že když teda Karstark má víc mužů než všechny seveřanské rody dohromady, měl už dávno sejmout jak Roose, tak Ramsayho, a zabrat si Zimohrad pro sebe.
    - (povzdech) Ti dva kreténi si myslí, že z Ramsayho udělali druhého Joffreyho, jenom horšího. V každé scéně musí ukazovat, jak je zlý a metal a v pozadí scén s ním by měl hrát takový ten kytarista z Šíleného Maxe. Vytvořili otravnou jednorozměrnou postavu, která Joffreymu, který byl byl o tolik lepší, o kolik facek dostal, nesahá po kotníky.
    - Na Zdi bratři tak moc chtějí zbytečné mrtvé tělo, že zapomněli hlídat. Davosovi z nějakého důvodu záleží na Jonu Sněhovi a Mel v příliš dlouhé scéně ukáže, že není úplně neužitečná.
  • svoa00 napsal(a):

    Mel v příliš dlouhé scéně ukáže, že není úplně neužitečná.

    Mně to nepřišlo zbytečně dlouhé, bylo vidět, jak je zoufalá. A poslední vteřina takový jumpscare.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Terezička napsal(a):

    Mně to nepřišlo zbytečně dlouhé, bylo vidět, jak je zoufalá.

    Tohle mi přišlo jako nejlepšé Mellisandřin díl. CvH se mi fakt líbila.
  • upraveno 2. května 2016
    @Krisa taky se mi poprvé líbila a bylo snad vidět i nějaké to hraní :) jinak nechápu, proč, když má teda řekněme stovky let, je tak neuvěřitelně hloupá a při prvním průšvihu by se hned nejraději pohřbila, v knihách mi nepřipadalo, že by uvažovala takhle těžce poraženecky a také působila vychytralejším dojmem (i když o nic méně fanatickým). Doufám, že si ten "Sníh" ve svých vizích vyloží správně a dojde sama k nutnému řešení.
  • upraveno 2. května 2016
    Lepsi dil, asi proto, ze tam nebylo to p*osrany Dorne...
    Jinak kdo videl trailer na treti dil, mam malo teorii, kterou dam do spoileru...
    Ten darek, kterej da jeden typek Ramseymu, bude bud Theon, nebo to bude Rickon a kvuli tomu nekdo napise dopis na zed, at ma Jon duvod prijet si vykuchat Ramseyho



  • upraveno 2. května 2016
    @svoa00 mně tedy Ramsay nepřipadá jako nějaký rozvrstvený charakter ani v knihách. Žádné traumíčko z dětství, které by si hojil, prostě to nemá v hlavě v pořádku a k dispozici má příliš mnoho moci, neznám jiný (ehm...:other:) charakter v Písni, který by byl z podstaty bytí tak zlý a zrůdný jako Ramsay. Kdybych se někdo chtěl v Rasayovi hrabat neobjeví nic víc než šílenství a zvrácenost a to myslím bohatě stačí. :)

    P.S. rozhodně nefandím polidštěné přikrášlené seriálové verzi, která má do odpornosti Ramsaye velmi daleko a vím, že scénáristé to šílenství nijak sofistikovaněji vyjádřit a zobrazit nedokáží, stačí se podívat na jejich hluboce propracované ženské hrdinky a jejich představy o Jiných :D
  • upraveno 2. května 2016
    Dokoukal jsem právě teď a jsem zatím dost spokojen. Bylo by snový kdyby to drželi až do konce podobným způsobem... satan na rameni říká že nebudou kšá kšá ty rohatej kreténe.. Nechci Clavin, nechci!

    + Brandonovy vize s Maxem. Hlavně flashback na Zimohrad než ty kecy.. Musím říct že mi při pohledu na Lyannu, Nedda, Benjena přejel mráz po zádech. Hodorovo wtf bylo z těch pěkných wtf. to jsem opravdu nečekal a nebyl jsem z toho nijak zpruzen. Ani by nemuseli objasňovat proč dřív mluvil (ale podle mě si nahrávaj pro další flashback, bych se nedivil kdyby ho měla prastarčata na svědomí, i třeba nechtíc); při pohledu a další zmínce (v minulé sérii hrobka+Sansa+Littlefinger) na Lyannu už sázím plný tiket na to že je Jonovou mámou (btw. jde si na to někde v sázkové kanceláři vsadit??? do toho bych šel :) ).

    + Obrana Jonova těla a steč divokých - to bylo taky vyvedené pěkně, zkrátka jak už bylo psáno, tahle malá vzpoura skončí v knížkách typuji velmi obdobně. No a když chtěj krev, tak ať si poslouží, protože Wunwunovo chrastítko bylo vtipný i krvavý a to už nám got dlouho nenabídlo. Jenom jsem doufal že Edd odpraví alespoň Allisera okamžitě a zatkne zbytek. Takovýho šmejda bych si naživu nenechal ani pod zámkem. Tormundova poznámka že vlastně až Alliser zapříčinil "dobytí" Černého hradu byla pěkně štiplavá a trefná :)

    - Myslím že to obhajování Cersei není na místě. Je to čubka a ať trpí. Ale aspoň jak se ujistila jestli měla Myrcella zlatý rubášek :D Asi při diskuzi s Tommenem myslela už na jeho pohřeb a kdy asi bude. Dění v KL trochu osvěžil Tommen, protože to je dle očekávání lemplík a už chyběla jenom koťátka :D Jaime vs vrabčák.. trochu zbytečný poměřování penisů. Ale aspoň nám to ukázalo, že ta Vrabčákova skromnost má hranice a že to je taky trochu čurák. Nehledě na to pokrytectví, kdy Jaime se mu tam doznal ke kde čemu a nevyvolalo to žádnou reakci.

    + Tyrion v pyramidě fajn klasika mých top postav (Varys a Tyrion) za přisluhování dvou fajn vedlejších charakterů. Tyrion ve sklepě.. tady se musím přiznat že mě got dostal jako nikdy. Nejlepší monolog který jsem tam dlouho neviděl. Fakt jsem Tyrionovi i drakům věřil každý slovo (zákrut hlavy).

    +/- Aryu asi těžko hodnotit, uvidíme co se z toho vyvrbí, ale z těch street-parkourů z trailerů moc nadšen nejsem.

    +/- Boltoni - no, lord, který se Robbovi posmíval za krátkozrakost a nakonec ho zradil, umírá překvapen, že je bodnut svým sadistickým zvrhlým synem, který trýzní na potkání, hned poté, co ho vydírá tím že ho vydědí. Ale jsem zvědav kdo půjde s Boltony, asi Karstarkové. Doufám že Manderlyové a Umberové půjdou s Boltony jenom na oko udělají nějaký fajný trick! Ramsay jako Strážce severu nemá naději. Je to saďour a rozhodně (myšleno jak seriál tak knihu) není žádný velký myslitel, rozhodně ne jako jeho otec (kterýho sice nesnáším, ale určitý schopnosti mu uznat musím). Díky scénáristům za to že Waldu a Waldemara nerozkousali psi na kameru. Nejde mi o krev ale tu prvoplánovost. Napětí dokázali vybudovat i bez přímého pohledu kamer.

    + Sansa - rozhovor s Brienne hezkej, hezkej ten úsměv co Sanse přeběhl po tváři, když si uvědomila že Arya nikdy jako lady nevypadala :) Rozloučení s Theonem lehce dojemné, až mi málem slzička ukápla :D

    - Železné ostrovy, pořád stejně na piču, úplně stejně nudný jako v knize, musím říct, že tady se scénáristé drží předlohy a nuda mi krystalizuje přímo z monitoru. Vážně děs, ale s tím že tohle připisuju Martinovi a ne scénáristům. Uvidíme jestli to Euron trochu osvěží, těch pár vteřin co tam byl to alespoň trochu zlepšil.. Ale podle mě to bude další Železnej kokot s megavelkým egem.

    + xy let utrpení nad nekonečnými debatami jak je to se Sněhem končí (jasně.. všichni jsme to věděli, teď jsme chytrý, ale když jsme to věděli, tak jsme i tak pochybovali, žejo.. Myslím že je i úspěch že nám dopřáli tvůrci decentní ressurekci, jeden by už čekal že 200 let stará Mel mrtvýho Jona osouloží k životu. Tohle nebylo tak epic, ale bylo to :D Jen teda nechápu pořád tu zálibu v cliffhangerech. Jako kdyby tam ten Jon, když už tam je, nemohl udělat něco smysluplného...
  • Tak tohle byl docela slušný díl. Asi proto, že v některých linkách se vrátili k událostem z knih =D

    Bran a spol se mi moc líbili. Samozřejmě, připomínka Lyanny, kdyby náhodou nějací vypatlaní diváci zapomněli. A tak trochu se rýsuje dvojice Bran+Meera...? Překvapilo mě, že Bran v jeskyni nezůstane natrvalo, protože si nedovedu představit, kam ho jako pošlou a co bude proboha dělat.

    Noční hlídka mě pobavila. Je vidět, že většina jejího osazenstva se skládá ze všelijakých individuí, kteří se přikloní k tomu, kdo má zrovna větší kyj a dokáže pořádně zařvat. =D Čekala jsem teda aspoň nějakou bitvu, ale já na ně stejně moc nejsem.
    Pobavil mě moment "vyrazíme vám dveře! - sakra, NÁM se někdo snaží vyrazit dveře!" =D

    Teda ale Boltoni... To mě teda hodně zklamalo. Pochybuju, že by se Roose nechal takto zaskočit, on moc dobře věděl, co je jeho synek zač. Doufala jsem, že bude předvídat Ramsayho úmysly, když ho tak provokoval, a počíhá si na něj, když se bude snažit bratříčka zabít. Jako je jasné, že jara se Roose asi nedočká ani v knize. Tohle je ale... no... zklamání. :(

    Scéna v septu byla vskutku dramatická. Myslím, že měli Jaimeho prostě vzít a uvěznit, stejně jako Cersei. Zajímalo by mě ale, proč si Tommen myslel, že Myrcellu zabila jeho matka? To mu napovídali kocouři? Doufám, že se objeví Kevan a nenechá tak Tommenna v jejích spárech. Varys je někde v tahu, tak by mohl chvíli vydržet. Čekám, až povstane Margeary, do té doby se tam nic zajímavého asi nestane.

    Tyrion mě překvapil, pouštění draků jsem čekala někdy ke konci sezóny. Stejně jako mě překvapili draci, že se okamžitě nerozlétli do všech stran. Ale jejich chování podle mě potvrzuje, že draci dokáží vycítit sebevědomí a pevnou ruku. Všimli jste si, jak zaujal Tyrion postoj, když už to vypadalo, že zaútočí? Pochybuji, že je Tyrion Targaryen, proto mě potěšilo, jak to znázornili. Jak se teda ale dostanou ven?
    Chtělo by to víc Varyse a Tyriona, jejich špičkování mě fakt baví.

    Sansa a spol nic zvláštního, spíš očekávaný vývoj. Snaha Theona o vlastní "redemption" je celkem milá, akorát nevím, proč by se snažil dostat zpět k Železným. Vždyť tam nenašel domov ještě ani před Smraďochem. I jemu musí být jasné, že nejlíp udělá, když se dá k černým.

    Vzhledem k tomu, že u Greyjoyů se drží plus mínus knihy, tak tam ani nebylo co zkazit, takže to byla pohoda. Balona konečně dostihla pijavice =D , ale myslím, že samotná scéna se celkem povedla. "Já jsem bouře." To nezní vůbec špatně.

    No, a nakonec Ježíš. Teda čekala jsem nějakou větší akci. A nevěřím ani na okamžik, že by se Davos vybral za Melissandrou "prosím, pěkně, mohla bys ho zkusit oživit?" To prostě není Davos. Ale Melissandřino zoufalství je uvěřitelné, její postava teprv dostala pořádnou hloubku. Úplně věřím, proč se herečka na to těšila.
    No a (rádoby) šok na závěr... ale tak proč ne. Trochu prodlužovaný moment překvapení, ale konec konců proč ne. Jen jsem si myslela, že v tom bude víc ohně nebo nějaká ta oběť. Takhle to vypadá, že by to zvládl každý se správnou příručkou =D

    Ale tak upřímně - je někdo, koho to opravdu překvapilo? Kdo to nečekal? =D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 3. května 2016
    To teď asi bude takový standard v každé epizodě, že někdo někomu vrazí dýku mezi žebra a všichni okolo na to budou jen nehybně čumět. Tentokrát tuto roli na sebe vzal Lord... počkat, Lord Harrion Karstark? Oni vytáhli Harriona? Ty vole, tak na to si počkám. Co s ním mají asi tak v plánu? Doufám že kuje pikle s Wymanem a že ve správnou chvíli přeběhne na druhou stranu. Taky by si k sobě mohl najít nějakou pěknou manželku. O jedné bych věděl :-$
    image

    @svoa00
    - LOL Bolton. Jsem fakt v šoku. (sarkasmus vypnut) Karstark o tom zjevně věděl, když tam tak hezky stojí, jenom je na hlavu, že by vsázel radši na Ramsayho než na Roose. Ono je taky na hlavu, že když teda Karstark má víc mužů než všechny seveřanské rody dohromady, měl už dávno sejmout jak Roose, tak Ramsayho, a zabrat si Zimohrad pro sebe.
    Není třeba. Stačí počkat až si všichni navzájem narvou dýky mezi žebra a nakonec zůstat jako poslední dostupná varianta. Chce to jen trochu trpělivosti. No a co se té síly týká, tak nejde tolik o počty, jako spíš o... no jak se to říká: Jeden seveřan vydá za deset jižanských rytířů? Tak já říkám: Jeden Karstark vydá za deset seveřanů. ;-)

    Jinak draci vypadali k pomuchlování. Muck! :-* Jen škoda, že v té kobce tak nějak ztratili svoje původní barvy.
  • upraveno 3. května 2016
    Vy jste to tak pěkně shrnuli, že už ani nemusím psát, co jsem chtěla, tj.: Taky jsem s dílem spokojená, jediné co mě výrazně překvapilo, byla Rooseho pasivita. Od tak prudce inteligentní postavy bych čekala víc předvídavosti. Přístaviště mě nějak vůbec nebaví. A - prosím, že nechtějí u Železných celou sezónu řešit královolbu?
    Dreamer napsal(a):

    @Krisa taky se mi poprvé líbila a bylo snad vidět i nějaké to hraní :) jinak nechápu, proč, když má teda řekněme stovky let, je tak neuvěřitelně hloupá a při prvním průšvihu by se hned nejraději pohřbila, v knihách mi nepřipadalo, že by uvažovala takhle těžce poraženecky a také působila vychytralejším dojmem (i když o nic méně fanatickým). Doufám, že si ten "Sníh" ve svých vizích vyloží správně a dojde sama k nutnému řešení.

    Souhlas, taky jsem doufala, že na to přijde sama. Zas je teď Davos za klaďase a Mel si trochu zahrála, no.
    Denebola napsal(a):

    Překvapilo mě, že Bran v jeskyni nezůstane natrvalo, protože si nedovedu představit, kam ho jako pošlou a co bude proboha dělat.

    Třeba uspořádají rodinnou sešlost na Castle Black ;-)
    Ale tak upřímně - je někdo, koho to opravdu překvapilo? Kdo to nečekal?
    Včera ráno jsem si v klídečku šla na mail, a tam hned vedle přihlašovacího okýnka velký Jonův obrázek s titulkem "Harrington se omlouvá divákům, že jim celou dobu lhal o smrti své postavy". Ehm. Jak pak může být člověk vůbec překvapený? :roll:
    sfik napsal(a):

    na Lyannu už sázím plný tiket na to že je Jonovou mámou (btw. jde si na to někde v sázkové kanceláři vsadit??? do toho bych šel :) ).

    To by se ti nevyplatilo, víš jak nízký by měli kurz? :D
    Upoutávku na příští díl jsem taky už viděla a už jsem se stihla naštvat na toho herce, co hraje Neda. Ale našla jsem díky tomu video... Dám ho radši do obrázků, přece jen spoileruje třetí díl.
  • Tak pokud by se teď nemělo ukázat, že Jon je synem Rhaegara a Lyanny, tak nechápu, proč by ho jinak mělo cenu oživovat. Stejně tak proč by se měla objevit scéna z Věže radosti a Lyanna samotná. :-)
  • @Monte Karstark Tak pokud má seriálová Sansa skončit jako Stark na Zimohradě, tak Harry Karstark rozhodně není špatná volba. Když už zapomněli na to, že je vdaná za Tyriona, jednou, tak můžou i podruhé :D

    @Dreamer Netrvdím, že knižní Ramsay je nějak hluboká postava, ale číst o něm je rozhodně zajímavější než scény se seriálovou verzí. Sice má proti sobě Lannistery, seveřanské rody vyjma Karstarků, nejspíš teď i Freye a bude bojovat s Euronem, ale jsem si jistá, že to všechno zvládne i bez košile. Jenom ať ho prosím neposílají ke Zdi. Ještě by zabil Nočního krále a zaujal jeho místo.

    P.S. Nechápu, proč Euronovi nedali frajerskou pásku přes oko.
  • @Monte Karstark: Ad "Jeden seveřan vydá za deset jižanských rytířů? Tak já říkám: Jeden Karstark vydá za deset seveřanů".
    Mám spíše pocit, že Seveřny čím dál více stylizují do Skotů dle školníka Willyho - "... jsou přirození nepřátelé jako Angličani a Skoti, nebo jako Welšani a Skoti, nebo Irové a Skoti,... nebo Skoti a jiní Skoti."
  • Jay napsal(a):

    ... nebo Skoti a jiní Skoti."

    Zatracení Skoti! Zničili Skotsko!image

  • Takže druhý díl oproti tomu prvnímu byl o hodně procent lepší a dokázal lépe zpracovat události. Konec mě však moc nepřekvapil, spíše se to dalo čekat, že oživí toho všemi oblíbeného. Osobně jsem, ale doufal, že lidi z HBO jen "trolilo" s tím, že Mellisandra ho oživí, ale Jon by neožil, byl by to krásný "mindfuck". No ale od toho už ruce pryč, nejvíce se asi teď těším na shledání Sansy a Jona a jak se situace bude dále vyvíjet. Nezajímá mě teď vlastně nic jiného. Ostatní linky mi příjdou velmi osekané a některé i odbyté, například Bran mě opět jako v ostatní sériích nezaujal, u Aryii jsme se dozvěděli akorát to že dostala druhou šanci, u Sansy byl jen krátky rozhovor s Brienne a s Theonem o tom, že odchází, v Králově Přístavišti, byly jen plané výhružky, ale žádne činy a v Meereenu jen odpoutání draků, což některým připadá tak, že nám tvůrci chtěli říct, že Tyrion je opravdu Targaryen... No každopádně hned po druhé epizodě jsem zkoukl preview na třetí díl a přišlo mi, že určitě bude o mnoho zajímavý, hlavně mě zajímá mladý Ned, který si jde pro svou sestru a taky mě celkem zajímá jaký to dárek dostane Ramsay, osobně mě taky napadlo, že by to mohl být Rickon.
  • @Ser Davidos Tak D a D jsou naprosto schopní přihrát Ramsaymu i pravého Rickona, když už se mohli přetrhnout, aby mohl několik týdnů znásilňovat Sansu, tak by to nikoho nepřekvapilo, že jo :roll: Těžko by si sice zdůvodňovali, proč by Ramsay dědice Zimohradu rovnou nezabil a chtěl by radši vydírat Jona, aby mu vrátil Sansu (jo, přesně k téhle zápletce by to směřovalo) a navíc mu ještě ohledně Rickona věřil, že ho pustí z rukou živého, ale kdy D a D stála v cestě logika.
  • upraveno 3. května 2016
    Naprosto nejlepší byl Tyrion v jámě lvové dračí! Vzpomněl jsem si při sledování na kvalitu první řady a upřímně mi ta necelá hodinka utekla velmi rychle a - to nesmím zapomenout zmínit - příjemně. Takže pokud by se na podobné vlně nesl i zbytek série, rozhodně se nebudu zlobit. Druhý díl mi přišel narozdíl od svého předchůdce mnohem propracovanější, přirozenější a ještě pár "ejší". :)
  • Já si myslím, že mohli víc napínat Aryu. Když slyšena Jaquena tak bylo vidět jak s odpovědí Nikdo váha, podle mě jí to neměl uznat a ještě ji nechat hnít na ulici.
  • upraveno 3. května 2016
    Jen mám obavu, aby D&D nechtěli z Jona udělat náhradu za Lady Kamenosrdce. Zatím jsme viděli (včetně knihy) oživeného Barica a Catelyn a ani jeden z nich nebyl zcela normální. Samozřejmě, u obou k tomu existovaly dobré důvody. V prvním případě došlo k opakovanému úmrtí a opětovnému oživení, a ve druhém byla dotyčná tak zdevastovaná, nejen fyzicky, ale i duševně, že se to na ni muselo projevit. Tak snad nám z Jona zombie, bez smyslů a pocitů, neudělají... :-D
    PS. Ještě bych zapomněl na Horu, ale to oživení v pravém smyslu snad ani nebylo.
  • upraveno 3. května 2016
    svoa00 napsal(a):

    @Ser Davidos Tak D a D jsou naprosto schopní přihrát Ramsaymu i pravého Rickona, když už se mohli přetrhnout, aby mohl několik týdnů znásilňovat Sansu, tak by to nikoho nepřekvapilo, že jo :roll: Těžko by si sice zdůvodňovali, proč by Ramsay dědice Zimohradu rovnou nezabil a chtěl by radši vydírat Jona, aby mu vrátil Sansu (jo, přesně k téhle zápletce by to směřovalo) a navíc mu ještě ohledně Rickona věřil, že ho pustí z rukou živého, ale kdy D a D stála v cestě logika.

    to je velmi pravděpodobný scénář 8-O a impulz k útoku na Zimohrad, který viděla Melisandra v plamenech...
  • @Magister_Peditum: A teď tu o Karkulce. "Honzíčku, proč máš tak modré oči?" :o)
    Ad Hora... fakt si myslíš, že to není oživení v pravém slova smyslu a že to je "jen" něco jako neumření?
    Alespoň za předpokladu, že tak trochu ztratil hlavu
  • @Jay Zombie Hora se přeci skládá z více těl, takže je to spíš něco jako monstrum od Frankensteina. Dost pochybuju, že v něm něco z dřívější osobnosti vůbec zbylo. Neznám sice přesně princip oživení v podání rudých kněží, ale řekl bych, že Baric, Catelyn nebo Jon by asi s useknutou hlavou oživit tímto způsobem nešli.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.