Hra o trůny 6x01 - Rudá žena - Ice & Fire

upraveno 6. května 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6x01 - Rudá žena - Ice & Fire

První díl 6. řady je tu. Jon Sníh je mrtvý. Daenerys potkává silného muže. Cersei se znovu setkává se svou dcerou. Režie: Jeremy Podeswa Scénář: David Benioff, D. B. Weiss

Číst celý článek zde


13

Komentáře

  • Mellien napsal(a):

    Ale oni přece nepíšou scénář...

    D'n'D by jako scénáristi skoro jako že scénář psát mohli. :o)
    Jestli si to nepleteš s režiséry, kteří se jim střídají skoro díl od dílu.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Denebola napsal(a):

    Nevyrůstala Sansa náhodou během léta, stejně jako ostatní Starkovic děti? Nemyslím si, že by měla s mrazem nějak velké zkušenosti. ;-)

    No já bych nějaké velké vedro na Zimohradu ani v létě nečekala ;)
  • @Jay Pletu, dík za vysvětlení.
  • Konečně jsme se dočkali!!!
  • Matusi napsal(a):
    Neni to jen predelanej obrazek tohodle?
    image

  • @Mellien: To nic, znejistil jsi mě natolik, že jsem to raději konzultoval s Wiki, než jsem to napsal... (jistota je jistota). :o)
  • Z čítania kníh som mal dojem, že princ Doran bol múdry a obľúbený panovník. Ohľadom pomsty proti Lannisterom určite na to myslel ale zároveň vďaka svojej inteligencii vedel, že nestojí za to aby sa Dorne utopilo v krvi. Teraz keď vládu preberú tie hlúpe bitches, tak nielen, že sa nepomstia ale pravdepodobne dôjde k občianskej vojne a rozvratu Dorne. A preto mi je ľúto, že zabili uvážlivého Dorana, ktorý by to nedopustil. Areo Hotah dopadol tiež neslávne a boli zosmiešnené jeho bojové schopnosti. Asi je tých postáv veľa tak došlo k ďalšej redukcii.
  • upraveno 27. dubna 2016
    @Richard_LH redukce postav mohla proběhnout i opačným směrem, poprava nezvladatelných Písečných zmijí a potenciálních rozvracečů říše, výsledek: 2 hlavní postavy v Dorne plus ne úplně marná vedlejší postava Areo Hotah, ale to by si žádalo poněkud kvalitnější dialogy a promyšlenější propojení děje a nebyl by tam nikdo, kdo by ukazoval prsa a tvářil se jako krutopřísná bojovnice bažící po pomstě.

    EDIT: nebo to mohli udělat podobně jako v knize a vyslat je do KL a spojit dvě linky dohromady, do Dorne by se pak divák mohl vracet jen zprostředkovaně...to by si ale nesměli odpravit Myrcellu v předchozí sérii a hádám, že neznají mnoho detailů z Vichrů a tak volí raději jednoduchá a prvoplánová řešení, než aby šli vlastní cestou a něco si domýšleli.
  • Na nelogické věci v seriálu jsem si už poměrně zvykl (a rád se jim zasměji), ale to co udělali s Doranem A Hotahem mě zaskočilo... V knihách se mi Doran líbil právě proto, že působil na oko smířlivě, ale přitom si pomstu plánoval důkladně a promyšleně posvém a byl vždycky o krok napřed oproti ostatními... No zklamání... Ale co jsem měl tu čest s diváky nečtenáři, tak stejně ani nevěděli kdo tyto postavy jsou a co tam vlastně dělají :-)
  • neměli být píseční hadi zavření po předchozích eskapádách?
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Thanatos Že ovládají schopnost teleportace nám ukázaly více než dokonale :D
  • upraveno 27. dubna 2016
    @Richard_LH Doran je takový ekvivalent arcivévody Františka Ferdinanda d'Este. Taky si nepřál válku, jako jeden z mála, a chtěl říši reformovat, ale díky jeho smrti šla ve svém důsledku monarchie do kelu. Pokud by se Dorne chovalo jako v knize, tak by likvidace rodu Martell vedla nevyhnutelně k občanské válce. Takový rod Dayne by sotva poslouchal levobočka, k tomu ještě vraha svého lenního pána, který nemá ani s veškerou fantazií žádný nárok na trůn.

    Otázka je, jestli se takto zachová seriálové Dorne. :-D
  • Tak hlavne absenci quentyna nemel serialovy doran eso v rukavu, tak byl asi pro scenaristy zbytecny. A souhlasim s tim ze vymenili dobrou postavu ztvarnenou skvelym hercem za bandu pič, otravnych postav a jeste horsich herecek...
  • @sfik Pravda, mě by docela zajímalo, proč se vůbec rozhodli Dorne ztvárnit? Jaký tam mělo účel?
  • Magister_Peditum napsal(a):

    @sfik Pravda, mě by docela zajímalo, proč se vůbec rozhodli Dorne ztvárnit? Jaký tam mělo účel?

    Asi mrtvá Myrcella - leitmotiv pro "Cersei je píča, ale dobrá matka"
  • upraveno 28. dubna 2016
    Denebola napsal(a):


    Melissandra se mi také líbila, i když na to má dost lidí jiný názor. Pomineme-li kiksy v minulých řadách, je to moc pěkné vyjádření moci toho náhrdelníku. Jenom přemýšlím, jestli scéna měla ukázat, jak mocná Melissandra je, anebo naopak vyvolat pochybnosti o její skutečné moci jako skryté vetché stařeně. Možná trochu obojí. Nicméně pravidelní diváci slintající nad odhalenýma kozama zažili asi slušný šok =D ne, že by mi jich bylo líto.

    Pominu-li nelogičnost s řekou a Brienne-ex-machina, líbil se mi Zimohrad a okolí, pouze mi chybí nějaké conclusion se Stanissem. Naznačené setnutí hlavy mimo záběr pro mě není dostatečný, především v seriálu, kde se běžně on-screen mačkají lebky.

    Ach Mel proooč? Co jsi mi to udělala! 8-O

    To bude mít asi svůj důvod, který se dovíme v nějakém dalším díle. ;-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    sfik napsal(a):

    "Cersei je píča, ale dobrá matka"

    Na seriálu mě docela fascinuje to, že DaD snad zařídí, že mi bude Cersei skoro až líto.
  • @Richard_LH: Dobrej avatár... :o)
    @sfik: "Cersei je píča, ale dobrá matka" - Ještě že jí vidím knižně a nemám s ní soucit...
    @sfik: "A souhlasim s tim ze vymenili dobrou postavu ztvarnenou skvelym hercem za bandu pič, otravnych postav a jeste horsich herecek..." No jo, jenže D'n'D uvažují tak, že mají "co ukázat" a že "TO" zakreje jakékoli díry ve scénáři, i hereckém talentu... Prostě Dorana si tam pro jeho hezké "oči" nechávat nebudou...
    A vůbec, buďme rádi problém spoilerů z Dorne je vyřešen, protože knižně to je tak zajímavá linka, že "zabít" to Martin takhle blbě snad ani nemůže..
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jay napsal(a):

    mají "co ukázat" a že "TO" zakreje jakékoli díry

    :-k
    Otázkou je, jestli DaD chtějí zrovna tohle zakrývat :P
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    že "TO" zakreje jakékoli díry ve scénáři
    Takže doslova zakrýt díry jinýma dírama ... :)
  • @Krisa To bylo dobré =D

    Ona je ještě větší otázka, než proč tam byl Doran, proč tam vlastně byl Trystane, když ho nehodlali poslat za Dany. Posloužil jenom pro jednu scénu s pubertální romancí a pak jako krvavý vtip, který ani nebyl vtipný. Doran mohl být bezdětný a krvavý limit mohla splnit vražda nějaké stráže. Prostě další důkaz, že D a D nejsou schopní načrtnout si dějové linky na sérii dopředu - podobný jako Sansa na konci čtvrté série. Nemyslela jsem si, že někdo bude v sériálu dopadne hůř než Stannis a už nějakou dobu Starčata, ale Martellové teda vedou.
  • @Krisa: No, uvažoval jsem, zda zvýraznit i toto slovo,... ale nepochyboval jsem, že si někdo všimne. :o)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Jay Se nedalo odolat :)
  • Po opětovném zhlédnutí traileru se pomalu se začínám připravovat na možnost, že targaryenský rytíř se dvěma meči (scéna u Tower of Joy) bude Arthur Dayne, Meč jitra, ale nebude mít Úsvit, protože jej daroval Okamurovi.
    Vážně by mě něco takového nepřekvapilo. Dva meče vypadají přece jen drsněji.
  • @Aidunale V traileru jsou dva "targaryenští" rytíři, jeden má meče dva a druhý jen jeden. Spíš, neměli by mít normální brnění královské stráže? Jinak to vypadá, že se Davos se Sansou setká, když jsou oba v záběrech s vlajícím praporcem Starků. Ramsay tam říká, že Sansa prchá směrem k Černému Hradu. Takže buďto se k nim připojí i zombie Jon, nebo taky ne. I když zase, pokud by ho neměli oživit, proč by nám pak ukazovali scénu z Věže Radosti? Taky by to mohlo být tak, že "Ano, Jon Sníh byl synem ledu a ohně, ale bohužel ho zabili, smůla." Po těch scenáristických kiksech, co už předvedli, bych se nedivil ani tomuhle.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Magister_Peditum Ačkoliv je retardace scénáristů známá, vše co dělají má svoji logiku, bohužel ne logiku, co se týče děje. Když vyvraždili Martelly, bylo to proto, že Dorne v seriálu je obrovský propadák a potřebovaly ho ukončit. Nyní už to působí celkem logicky, ne.
    Nicméně Jon je postava, o níž bažiliony dívek na celém světě sní po večerech v posteli a bylo by tudíž velmi nepravděpodobné, kdyby jej zatratili. Ano, oživí jej. Ale v jakém stavu? To je snad jedno, ne...
  • @Sagart Je pravda, že si neumím představit, proč by jinak Divocí měli jít někam k Zimohradu a bojovat s Boltony, když ne s Jonem, kterému jsou zjevně zavázáni.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Magister_Peditum napsal(a):

    @Sagart Je pravda, že si neumím představit, proč by jinak Divocí měli jít někam k Zimohradu a bojovat s Boltony, když ne s Jonem, kterému jsou zjevně zavázáni.

    Tak vzhledem k logice scénáristů se Tormund jmenuje samozvaným strážcem severu a rozhodne se získat Zimohrad, následně v něm najde skrytého draka a se Stanisovým mečem se stane Azorem Ahaiem, který zažehná hrozbu Jiných, které povede Petyr Pedofinger :D
  • Divocí můžou jít bojovat s Boltony čistě kvůli vlastnímu přežití. Nemyslím si, že by je Boltoni nechali na pokoji. Nedává to nějak velký smysl, ale scénáristé by to tímto způsobem mohli odůvodnit.
    Jinak děkuji za vyjasnění toho traileru, uklidnilo mě to. :D
  • Tak já nepochybuju o tom že Jona oživí a pokud Divocí půjdou pro Jona do CastleBlack, tak půjdou klidně i proti Zimohradu/Boltonům. Ostatně pokud je Jon mrtvý, a bude oživen (navíc ohněm, naprostým opakem zimy a ledu), tak to můžou brát jako znamení a uznat ho jako vůdce..
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.