Hra o trůny 6x01 - Rudá žena - Ice & Fire

upraveno 6. května 2016 v 6. řada
imageHra o trůny 6x01 - Rudá žena - Ice & Fire

První díl 6. řady je tu. Jon Sníh je mrtvý. Daenerys potkává silného muže. Cersei se znovu setkává se svou dcerou. Režie: Jeremy Podeswa Scénář: David Benioff, D. B. Weiss

Číst celý článek zde


24

Komentáře

  • upraveno 26. dubna 2016
    Přijde mi že v tom Dorne se připravili na podporu Daenerys. I když dost hloupě.

    A Mel chápu taky tak že se obětuje kvůli Jonovi.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Takže Dorne nám ovládnou píseční hadi, Sansa se nějak stane vládkyní Severu, Casterlyovu skálu obsadí nová lepší Cersei, Daenerys ustanoví - no, něčím důležitým ji ustanoví, Mel poskytne své tělo pro vzkříšení Jona, takže se z ní stane první lady velitelka noční hlídky Jona a Arya to dotáhne na představenou žen bez tváře. Co lepšího nás může čekat?
  • No, další z těch sympatičtějších věcí je to, že nový Khal mi přijde lepší než Drogo
    @flanker.27 Neříkej mi, že už na to zase koukáš! :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik Nein, ale královsky se bavím u vašich komentářů =D
  • @flanker.27 Koukej. Spickova komedie, která šetří tvůj mozek :D
  • upraveno 26. dubna 2016
    tak jsem na to kouknul včera a největší WFT asi Dorne :D POJĎME POSMTÍT MARTELLY TÍM ŽE VYVRAŽDÍME ZBÝVAJÍCÍ MARTELLY !!!
  • @DanielSvatoš když to podas takhle, tak to nezní upa dobre. Ale dá se to okecat tím, jak to podala ona sama. Dorni chteji pomstu za svého prince a jim opovrhují, podtrhli to pak nečinnosti stráži... Takže ačkoli se nám to nemusí líbit a těžko to tak ve skutečnosti bude, zrovna TO bych na celém tom dílů neviděl jako kiks.
  • @Mellien Takhle to opravdu vypadá jen jako soukromá akce pomstou posedlé ženštiny a jejích dcer. Bohužel víme jen, co nám řekla ona, a pak několik strážných. Seriál opět dojíždí na to, že jsme z celého Dorne neviděli nic víc, než tu jednu zahradu.
  • upraveno 26. dubna 2016
    Mellien napsal(a):

    @DanielSvatoš když to podas takhle, tak to nezní upa dobre. Ale dá se to okecat tím, jak to podala ona sama. Dorni chteji pomstu za svého prince a jim opovrhují, podtrhli to pak nečinnosti stráži... Takže ačkoli se nám to nemusí líbit a těžko to tak ve skutečnosti bude, zrovna TO bych na celm tom dílů neviděl jako kiks.

    Tak určitě :D konečně navíc scénáristé předvely ty pravé silné ženy...ehm :D už vidím, jak si Lannisteři sednou na zadek ze čtyř bastardů s IQ houpacího koně, navíc vrahů...to nemluvím o zbytku šlechty v Dorne, hádám, že revoluci jaksi za sebou ještě nemají? Zlatá Arianne a její naivní představy o ženách na trůnu. Vskutku geniální a šokující odpravit postavu, kterou si sice diváci sotva pamatují, ale rozhodně měla větší potenciál než zmije se slepičím mozkem.

  • upraveno 26. dubna 2016
    @Dreamer Já neříkám, že je to geniální "tah". Už vůbec, že bych to tak udělal :D Ale beru to tak, že vzhledem k jiným kiksům v tomto díle, bych tohle opravdu neřešil. Je to blbost? Nejspíš jo. Ale ve světle seriálového fičáku úplný standart. Navíc nevím, o jaké šlechtě mluvíš. Ona v seriálu nějaká je? =D Navíc nezapomínej, že když je potřeba, tak mohou všichni dostat třeba střevní.... :D Protože seriál. Jedna z mála věcí,která se jdá okecat. Narozdíl od Sansy, která už měla být 2* mrtvá za poslední 2 díly, že... :D
  • upraveno 26. dubna 2016
    @Mellien mně teda to, co se tu povídá o Dorne přijde jako naprosto brutální orání s logikou nebo alespoň nějakou snahou o výstavbu děje...Sansa může být klidně zocelená seveřanka, stačí vzpomenout na terminátora Stannise v druhé sérii, tohle se dá přežít, ale s tou totální ignorací širšího rámce...to už ten seriál mohli rovnou situovat do maloměsta, kde se mezi sebou oškubává pár místních vidláků, když nejsou schopní to napsat tak, aby to nevypadalo naprosto hloupě a neuvěřitelně.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já nevím, proč by Sansa s Theonem museli umřít - už jsem pár lidí viděla spadnout do vody v podobném počasí a zatím to všichni přežili (já jsem jedním příkladem). Jako je pravda, že jsem je hnala rovnou k nám domů (200m od loděnice) do sprchy a na čaj (18+ s rumem), že jim loď uklidím a věci donesu, ale i tak to nevypadalo na umření u nikoho (ne, že by si to někdo rád zopakoval).

    Nejhorší na takové ledárně je to, že se při plavání nedá moc dýchat (je to pocit, jakože jsou plíce stáhnuté a nejdou nafouknout, prostě hnus).

    Samozřejmě S+T měli nevýhodu, že v té zimě a v mokrých hadrech byli i dál, ale vzhledem k tomu, že žili celý život v takové ledárně, tak by měli být trošku drsnější, než normální smrtelník.
  • @Krisa Každé tělo má nějaké meze. Přemýšlel jsem nad tím, nelze je srovnávat s námi, protože jiné podmínky, to jsi poznamenala správně. Ale... Sansa je žena, těžko trénovaná v otužování, spíše naopak. Po prsa promočená ve vodě, která má tak 4 stupně - vyleze, šaty ztěžkly, zmrzly - porucha termoregulace, hlubší části těla nestačí zásobovat periferii - začne se třást a cítit se ospalá. Třesavka sama o sobě nepomůže, na to je moc zima --- bude se jí chtít spát. Buď ze sebe okamžitě shodí šaty, začne cvičit a rozdělávat oheň, nebo bude stále ospalejší - až si lehne a usne. Jiné faktory neřeším. Samozřejmě, že to může přežít i v takových podmínkách, vše je o pravděpodobnosti. Ovšem tam by následoval zápal plic atd ---- v jejich podmínkách nic moc vyhlídky. A theon - ten by měl být vyhublej na kost, ne? Ten by to přežil těžko.

    Mě zkrátka více vadí nesmyslné kiksy, než dějové blbosti, to je celé :D Nepřišla mi ta scéna uvěřitelná, toť vše.

  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Pche, že vás trápí zrovna tohle. To mě víc překvapilo, že v klidu rozchodili ten skok z nejméně deseti metrové hradby do zmrzlé trávy.
  • @Monte Karstark Jsem psal, že umřela už dvakrát :D
  • upraveno 26. dubna 2016
    @Mellien to pro tebe ale musí být utrpení sledování většiny televizní a filmové produkce, protože na fyzikální zákony nebo nějaké realistické souboje apod. se většinou moc nehraje :D mně tedy silně vadí spíše hloupá výstavba děje, podle mě to nemohou zvládat s tolika linkami, měli to buď brutálně zkrouhnout už na začátku a jet "na motivy" a ne tam nechat každému alespoň jeden štěk i za cenu totálního pokřivení charakteru nebo nelogičnosti chování a děje, prostě pro mě to přestalo vypravěčsky fungovat už o mnohem dříve.

    EDIT: zajímalo by mě, jestli alespoň vykročí ze schématu, dvě třetiny série vata a lítání ode zdi ke zdi + dva slušné díly, nebo zase pojedou ve stejných kolejích.
  • upraveno 26. dubna 2016
    @Dreamer Utrpení ne, ale samozřejmě o vždy zmíním - pokud se dívám s někým. Sám pro sebe si nemluvím :D Ale minimálně mě to vždy napadne - co si zlomil, co si natáhl, jaké podlitiny, jaké orgány si poškodil atd. Od jakživa mě zajímalo, jak funguje a také co vydrží lidské tělo... takže chápu, že narozdíl ode mě to u jiných lidí prim nehraje.

    Vidíš! Zrovna včera jsem viděl po delší době Osamělého jezdce s mamkou a o tomhle jsem se zmínil aspoň desetkrát, ale narozdíl od GoT mi to vůbec nevadilo. Protože ten film je komedie až parodie a dělá si z toho zkrátka srandu... ale že by si tvůrci GoT dělali srandu ze zmrzlé Sansy, to nee
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Mellien napsal(a):

    Sansa je žena, těžko trénovaná v otužování, spíše naopak.

    Já bych řekla, že šatama na Zimohradu trénovala až až :P
  • @Krisa ale Zimohrad má přeci termální vytápění :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. dubna 2016
    @Dreamer To je sice možný, ale jestli tam nemaj minimálně 21 stupňů, tak bych zmrzla. A trochu pochybuju, že by termální vytápění vyhřálo i venek :D
  • upraveno 26. dubna 2016
    Možný VEĽKÝ SPOILER, otvárať len na vlastné nebezpečie, varoval som vás :D
  • upraveno 26. dubna 2016
    @Matusi že je to jasný :D :D
    Pochválen buď Rohlík
  • @Matusi A on je na naší planetě někdo, komu to nepřijde pravděpodobné, nebo ho to přinejmenším nenapadlo? =D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Mellien mysli na nebohé děti v Africe, které by Jona dávno sežrali =D
  • upraveno 26. dubna 2016
    No, ještě se "to" taky nemusí zdařit, ne? Naděje pro škarohlídy umírá poslední! :twisted:

    Matusi: Kde si to našel? Není tam v jakém díle by ta scéna měla být?
  • upraveno 26. dubna 2016
    samozrejme, že ma to neprekvapilo, len som poukazoval na ten spôsob oživenia, ktorý je iný ako u Thorosa a Berica :D

    @Magister_Peditum v komentároch pod týmto obrázkom
  • @Mellien Doporučuji Ti youtube kanál "CinemaSins" a jejich videa "Everything wrong with ...", ten se na podobné detaily ve filmech zaměřuje. Je to občas sranda, oni sami se ani neberou úplně vážně. :)
  • @Krisa Nevyrůstala Sansa náhodou během léta, stejně jako ostatní Starkovic děti? Nemyslím si, že by měla s mrazem nějak velké zkušenosti. ;-)
    Tyto fyzikální detaily mi ale taky moc nevadí, ostatně pro celý filmový průmysl platí v tomto ohledu jiná pravidla. Myslím, že správně to nezvládne žádný film ani seriál. Nelogičnosti v ději se dá naproti tomu vyhnout dobrým námětem, příběhem a scénářem. Není těžké najít film, který je kvalitní z hlediska děje a příběhu, i když bude mít drobné mouchy.

    Chování Ellarii mi prostě logiku nedává. Jasně, můžeme vzít v úvahu, že viděla Dorana jako neschopného a potřebovala ho odpravit. Proč ale zabíjet Tristana? Je to teenager, buď ho ovlivním nebo zavřu do domácího vězení a ustanovím se regentem. Jestli mám na své straně celý palác, když si můžu zabíjet prince Dornu přímo před očima netečných stráží, nebude to žádný problém. Jak si asi budou bastardi Písek nárokovat trůn Dornu, když nemají jeho dědice? Buď je Ellaria úplná p*ča, nebo to tady někdo hodně odflákl.
  • Denebola napsal(a):

    Buď je Ellaria úplná p*ča, nebo to tady někdo hodně odflákl.

    Vzhledem k tomu, jak D a D píšou ženské postavy, tak se obávám, že to bude spíš to první. Ale neboj, jediná postava, která může být taková zahořklá mrcha a najdou pro ni tisíc omluv, je Cersei, takže Ellarie bude mít štěstí, když přežije tuhle sérii. Stejně tak jediná postava, která může praktikovat pomstu a ještě se svatouškovsky tvářit, že je to spravedlnost, je Brienne.

    image

    Doranova role byla mimochodem plýtvání dobrého herce kvůli pár scénám.
  • @svoa00 S odstupem mi to vadí čím dál tím více. Měl jsem ho rád a jak píšeš, škoda dobrého herce. Ještě nám mohl hodně předvést... Na Ellarii se dá aspoň dívat, což se o písečných hadech říci nedá =D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.