Povídka č. 11 (7. kolo) - Ice & Fire

upraveno 13. března 2014 v Povídky

Komentáře

• Tohle bylo hodně smutné. Tenhle typ vztahu bych u této dvojice nečekala (nebo si ho spíš nepřála :-|), ale i tak se mi líbí, jak z toho přímo čiší ta nenávist a chlad (sepětí nálady s počasím? - dobrý krok).
  • Západozemská válka Roseových :-) Drsná, temná a depresivní povídka. Popravdě, tato Sansa se mi vůbec, ale vůbec nelíbila... To ale nemění nic na tom, že to bylo působivé :-)
  • Uff, to byla hodně hořká pilulka :) Chudáček Sansa, její nejhorší noční můry se staly skutečností. Tenhle zapšklý a zahořklý vztah mi této dvojici taky příliš nesedí. Dobře napsané, fuj, až mi z té představy přeběhl mráz po zádech. Jen pozor na překlepy, bylo jich tam docela dost.
  • Wau... úžasná povídka jak pohár plný hořkého bolehlavu. Příběh gradujícího utrpení, zoufalství a šílenství jednotlivých postav.
    Autorovi musím gratulovat k té kruté mrazivé ironii, kterou je děj prostoupen. Ať je do podobným osudem Allyrie a Ašary, nebo scénou kdy Sansa zavře dveře, které tak hrůzně připomíná Krvavou svatbu.
    U poznámky o spadlém trámu jsem si vzpomněl na film Válka Roseových...
    Myslím, že je zbytečné se víc rozepisovat, povídka je prostě výborná.
  • Atmosfera je vskutku mraziva. Nastastie tato poviedka si len pozicala mena z Piesne a nie charaktery.
    Nabuduce pozor na tie preklepy.
  • Koncentrovana hořkost. Zadne z vystupujicich postav tu nepreju takhle tragicky osud. Ze Sansy se vyklubala mrcha jeste horsi nez Cersei a Lysa dohromady, narozdil od nich nema zadne dite, takze ani kousek citu a lasky v sobe. Kdyz si vzpomenu, jak snila o tom, ze bude mit s Willasem 5 ci kolik deti a vsechny pojmenuje po svych sourozencich a otci... tak smutne a chladne manzelstvi neudelalo z Willase rezignovaneho alkoholika (jako z nekoho jineho), ale vraha. A Daenerys, jak se zda, stihlo silenstvi jejiho rodu.
  • Je to takové smutné a mrazivé. Ale moc hezké.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 23. března 2014
    Vskutku mrazivé. Sedm království blížících se definitivně nepěknému konci. Za depresivnost palec nahoru.
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 15. dubna 2014
    Povídka poutavá, dobře napsaná, ale takovéhle depresivní nemám ráda. Je mi z nich úzko.
    (nevím, proč teda čtu píseň ledu a ohně :) )
    K těm změnám charakterů: Willase prakticky neznáme.
    Sansa: ne to není Sansa, ale když někoho stíhá jedna ráno osudu za druhou, tak nemusí, ale může zahořknout, jako v této povídce. Jako by už neměl srdce, jen kus ledu.
  • Svět téhle :twisted: apokalypticky laděné povídky je podivně pokroucený, plný zášti, jedu, skoro až chorobný. Jako nějaká Joffova zvrácená erotická fantazie. Tím by se to dalo pochopit. Kdyby na konci byla věta: "Joffrey se blaženě usmíval: To byl ale krásný sen!", dávalo by to dokonalý smysl. :-)
    Všichni se přetvařují a něco předstírají a nejradši by se pozabíjeli. Jsou vzteklí a šílení. Sansa vražedkyně, no toto! To už považuji za nemístnou provokaci! =D
    Gratuluji autorovi, že tak mistrně navodil pocity zmaru a uvrhl mě do takového stavu hluboké deprese, že si musím jít dál několik dílů My Little Pony za sebou. :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    U všech bohů! Tato povídka je jako růžový formulář. :applause:
  • Tohle, že je naše sluníčkově naivní Sansa?
    Západozemí v troskách, šílená královna na trůně, a zima přichází...
    (Jinak v těch paralelách jsem ještě chytil Selyse...).
    Nevím, ani snad radši nechci vědět, co se v této povídce stalo s Údolím, Malíčkem a dalšími postavami.
    Vím,že víte, že tohle je způsob, jak popisuju, že se mi to líbí... má škodolibá a potemnělá duše jásá škodolibou radostí, takhle depkoidní povídku jsem tu snad ještě nenašel...
  • upraveno 11. srpna 2014
    K tomuto páru mi to moc nesedí, jinak je to napsané úžasně .)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.