Povídka č. 5 (6. kolo) - Ice & Fire

upraveno 22. ledna 2014 v Povídky

Komentáře

• Metafyzické putování za hledáním smyslu příběhu, které zůstane nezavršeno.
    Hlavní roli zde nehraje příběh, ale vypravěč, v tomto případě autor sám. Děj je nedůležitý, v podstatě na něm vůbec nezáleží. Vlastně ani žádný není. Stejně jako motivace postav. Nevíme proč, jak ani kam. Autor si jen tak hraje a dělá si, co se mu zachce. Je to božská hra, nikdo mu v tom nemůže zabránit, a ani k tomu nepotřebuje čtenáře. Ode Zdi k Dorne je cesta dlouhá a tahle povídka spíš než roadtrip připomíná trip. Jsem zvědav, jestli nám autor prozradí, co bylo jeho záměrem a jestli má povídka nějaký hlubší smysl, který jsem nerozluštil.
    Moc jsem to nepochopil, ale na několika místech jsem se dobře zasmál. :-)
  • Bylo to trochu neučesané, místy jsem byla zmatená, ale vidím tam potencionál - autor má bohatou fantazii, umí být vtipný, má zajímavé nápady a líbila se mi řada slovních spojení, která použil :-)
    Příště bych zkusila dát mezery mezi jednotlivé odstavce, bude se to líp číst ;-)
  • Musím řící, že autor se při psaní této povídky musel bavit. Jelikož já jsem se jeho vtípky rozhodně bavil.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Oceňuju zvolené téma a snahu dostat příběh do takových souvislostí, jen mi to místy připadlo moc násilně roubované. Stejně tak humor - zábavné kousky se střídaly s úseky, kde autor ve snaze bavit tlačil až příliš na pilu. Méně je někdy více :)
  • Hmmm, to je pěkné, že tu píšete o slovních spojeních a hříčkách... když mě ta slovenčina říká tak tolik, že s bídou chytám smysl... Tak mě napadá, že to je smutné, ale mám pocit, že víc se mi daří chytat slovní hříčky v angličtině...
    Děj (jestli tam byl) jsem moc neuchopil. Na druhou stranu líbila se mi ta píseň/básnička na konci... ale zdá se mi to na takto dlouhý text docela málo - Být tam víc veršů a méně textu, asi bych to hodnotil a dost výše.
  • Tady mám svůj tip na autorství... :-) Tak jsem zvědavá, jestli jsem se trefila, nebo jsem vedle jak ta jedle :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.