Babinec aneb hnízdo zmijí

upraveno 1. února 2014 v Rozličný pokec
189111314106

Komentáře

• A víte proč mají uniformy knoflíky na rukávech, i když nic nezapínají? :-)

To Marie-Terezie na přehlídce viděla, jak mají vojáci usoplené rukávy a velmi se jí to zhnusilo....a tak nařídila našít na "kritické" místa kovové knoflíky, které utírání nosu zabrání :-)

(Četla jsme též, že některé kulovité knoflíky se pak daly použít i jako náhradní munice, takže to nakonec možná přišlo i některým vhod, že měli o pár kousků víc :-) )
  • @Dreamer
    Ad černá sukně s halenkou - toto je jiný typ ženy - je mnohem hubenější, s kostnatými boky a je vyšší. To nemůžeš srovnávat. Navíc má boty na podpatku. Ano hodně jí pomáhá, že nemají kulatou špičku. Tahle má taky v poměru těla delší nohy.
    Poměr těla a nohou je snadný - vezmeš horní půlku těla od temene po ...echm spodek klína...a stejná délka by ti měla vyjít od téhož bodu dolů.
    (naneštěstí ne každá jsme tak rostlá, proto si musíme dávat majzla, abychom to ještě nezdůraznily.)
  • @Černá_Alison viz. komentář okolo příkladu ;-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Thorar Co to?
  • @Everett_Young hm... dovolím si malinko nesúhlasiŤ a v tomto ohľade niČ nemá na hatsune miku
    upraveno 5. května 2013
    @Dreamer Nechci dělat chlapům mluvčího tak jako jí dělala hilda holkám, ale opravdu můžu potvrdit, že chlapům, který znám a se kterejma jsme se někdy dostali do pozice "komentujících znalců", se právě tohle fakt ale fakt nelíbí =D (důvody viz výše)
    @Dreamer 1,2,3 - ani jedny mi nepřipadají hezký,sexy, slušivý.
  • @Dreamer
    První a třetí jsou trikotýn a ne pouzdrový střih :-) Prostřední jsou pouzdrové a mají nápad, ale působí na mne dojmem latexové dominy :-) pouzdrové znamená, že od nejširšího místa boků jsou dolů rovné, nezužují se. Mohou tímto dojmem působit, když jsou oblečené a v pohybu, ale jsou rovné. Šijí se z pevné látky a ne úpletu.
    Klasický střih je rovný a po patnácti centimetrech se zaoblí, ale na pouzdrové šaty je řada variant, které se udělají tak, že se vezme papírový střih pouzdrových a rozstříhá se na menší díly a ty se pak spojí v jiných místech a stříhá se vcelku jinde než původně a prostřihává jinde než původně. Musí se samosebou sledovat anatomie, aby nedošlo k tomu, že vypadají dobře na figuríně, ale v pohybu se křiví a vychlipují. Ale to už je profi práce - párkrát jsme to dělala. Na pružné látce to nelze.
    @Černá_Alison Teď jsem asi pochopil jak se cítí většina žen když čte diskuzi o opravě karburátoru nebo popisu fotbalového zápasu.
  • @Dreamer Připojuju se s tím, že střihem se mi daleko víc líbí ty co sem dával flanker a nejhezčí jsou ty od Alison. Prostě ty šaty, které jsou upnuté kolem boků a dost je tím zvýrazňují se mi nelíbí.
    Jo a ještě k flankerovi: Nemám rád batiku :D fakt ne, působí to lacině hipísáckým dojmem, ale střih je moc pěkný,
  • A když už se tu tohle rozebírá, co vaše názory na košile (mužské) jaké barvy střihy a tak) popřípadě na jaký typ postavy se hodí a na jaký ne :)
    upraveno 5. května 2013
    @Anvil Já proti ní nic nemám, ale tak stačí si to představit v nějaký normální barvě (ne švédský =D ) Právě to rozšiřování, tvar do A, to je právě střih co se mi líbí :)
  • Jo, přesně mě taky, a ještě lepší je to trochu kratší než ke kotníkům, ať je něco z těch nohou vidět, ale zase ne moc krátké, za mě - nad kolena je to akorát.
  • @Černá_Alison díky za osvětu, přidávám do slovníčku trikotýn :) jinak mně se ten střih prostě líbí, šaty podobného střihu a délky mám sama doma (haló potrefená husa se hlásí :dance: ) a rozhodně mi v kombinaci s otevřenými lodičkami nedělají tlustý zadek ani klavírové nohy, právě naopak a patří k mým oblíbeným.
  • @Dreamer Někdo si to může dovolit ;)
    @Anvil plánuju radikální změnu šatníku, takže přibudou svetry, vesty a košile, tak to budu teď řešit. Ale růžová košile asi fakt ne.... :-D
  • @Anvil
    Tak v košilích nejsem honěná - to je krejčovina :-) ale tři už jsem šila, když jsme dostala střih - improvizovat v oblasti pánských košil neumím :(
    Košile jsou trošku problém, protože málokdo si dá ušít košili na míru, ale šitá může vypadat luxusně a nemusí to být šité přímo u "Adama" :-))
    Asi nejhezčí, co jsem viděla byla pseudotřicátá léta - pohledám...hmmm není, ale je to z tohohle filmu
    http://www.csfd.cz/film/5584-oscar/galerie/
    Je to ta modrá proužková, ale není vidět. Ve filmu je taky k vidění velmi krátce než si obleče vestičku, ale má krásné vkládané šikmé proužky přes prsa, pomocí kterých je vypasovaná, takže dokonale sedí na postavu a dělá Ramba i z toho, kdo Rambo není ;-)(a zároveň ubírá množství materiálu, které se pak zastrkává do kalhot, takže nevznikají ošklivé sklady a nabírání v pase) samosebou - na konfekci to není možné, protože opět - každý má jinou postavu. Navíc je v tomto filmu dokonale vidět ty společenské úrovně podle střihů a materiálů. Z estetického hlediska je to pošušňání sledovat i dekorace a interiérové úpravy.

Jinak v současné době, když už konfekci, tak v OP Prostějov chlapi mohou sehnat některé klasické střihy, které jsou slušivé.

Ale přiznávám bez mučení, že pánské krejčovství je pro mne velkou neznámou - snad najdete někoho znalejšího :-)
    (osobně se mi líbí nejvíce jasně oranžové :-p )
  • @Černá_Alison Díky :)
    @Thorar Jo, já právě taky chystám změnu šatníku. Jsem čistě v té pozici kdy vyhazuju ty kousky, co člověk dostane k Vánocům a tak (nic jiného jsem doteď neměl) protože konečně vydělal nějaké slušné peníze na to, aby si šatník zařídil sám :D
  • @Dreamer
    moment aby nedošlo k omylu - hovořila jsme pouze o těch šatech na té konkrétní dívce a nikolivěk o střihu jako takovém na jiné ženě :-) Je spousta žen, kterým sluší - mají na to postavu - zřejmě patříš k nim :-) Já navrhovala vylepšení střihu pro tu slečnu, která v jiných šatech nebude vypadat tak "prdelatě" :-)
    Omlouvám se, holt cítím to tak - proč neudělat krásnou holku ještě krásnější, když k tomu stačí kousek látky a zručná švadlena :-)

Ad áčkový střih - klasické áčko vypadá ještě trochu jinak - je taky mírně zrádné, protože může působit jako stan - podle materiálu. To, co zde dával @flanker.27 je zvonová ze dvou dílů do pevného pásku, to co jsme dávala já taková kombinace více střihů, jen se obojí áčku podobá. Áčko se vyznačuje tím, že je rovné i tam, kde by bylo příjemnější, kdyby kopírovalo linii boků a pak se teprve rozšiřovalo. Ale to opět záleží na konkrétní ženské postavě, na kterou se to upasovává :-)
    (Není nic horšího, než když se ženská rozhodne, že chce šaty přesně takové jak měla Anželina Žolina a nedá si vymluvit, že to na ní nebude hezké a přitom stačí tak málo...)
  • Jen tak pro odlehčení :D
    @Černá_Alison Oskara mám rád, výborná komedie :)
    A když už ty obleky musim nosit, tak něco takovýho jako v tom filmu bych si i pořídil.
  • @flanker.27
    Obávám se, že bys byl prudce nemoderní :-) Ale taky doznávám, že tehdejší obleky vypadaly mnohem líp než ty dnešní ( v očích mých) :-) Angelo Provolone musel mít to nejlepší a na té látce je skutečně vidět, jak je drahá a kvalitní a o třídu výš než jeho svita :-) V tom filmu má i krásný župan :-) (více sexy než Bob Saint-Claire plavmými skoky šelmy;-) )
    No, proužky bych tam asi nechtěl, to bych fakt vypadal jak mafián :), ale střihy se mi líbí.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.