Lampárna

upraveno 31. října 2015 v Rozličný pokec
Lampárna je instituce přijímající Vaše stížnosti.
Potřebujete si postěžovat? Na rodinu, politiku, oblíbený sportovní tým, domršený film, úřady či cokoliv jiného? Jděte s tím na Lampárnu :-)

Jste přetlakováni dojmy a chce se Vám říct: „To byste nevěřili, jaký jsem měl dneska den!“
Od toho je zde Lampárna. Vaše problémy a starosti to možná nevyřeší, ale uleví se Vám ;-)

Místo, kde si můžete svobodně zanadávat!

Náš malý Hyde park – bednu pod nohy s sebou :-D

15860626364

Komentáře

  • upraveno 7. května 2014
    @Montezuma3 TNcz jo :D to spíš vypadá na nějakou rozvážecí firmu v nějaké jiné zemi :D i podle toho plechováho kontejneru. :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ne, je to Česká pošta... Ale to si nevyberete. V podstatě u všech přepravních služeb je to podobné.
  • Mi chvíli trvalo než jsem pochopila systém doručování balíků českou poštou, ale když už vím, že mám mezi dvanáctou a jednou čekat, až zatroubí auto (proč vylézat ke zvonku, že), tak je to ok.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @brbr Dokonce zatroubí? Já si nejednou přečetl, že "z důvodu Vaší nepřítomnosti nebyl balík doručen a čeká na nyvdání..."
    Až na to, že jsem byl celý den doma s chřipkou.
  • @flanker.27 Jednou a potichu, ať neruší :-) Ale dostat se do téhle fáze byl boj, taky jsme měli lístečky ve schránce z doby, kdy jsem byla prokazatelně doma.
  • @flanker.27 to je normální
  • U nás doma teda balíkovka od pošty je v pohodě, zboží vždycky v pořádku dorazilo a v termínu. To spíš mě prudí báby za přepážkou (ve špičce otevřená dvě okýnka z pěti), bába zpruzelá a přijde jí divný že platím tak velkou bankovkou jakou je tisícikoruna položku 50kč...

    Ale jak říkám balík u nás radši od pošty než od PPL/DHD,.. zvlášť jejich telefonáty v půl sedmé ráno "že mi jako ve dvě přivezou balík" :roll: krom toho by neměli mít ani řidičák, jeden mi naboural plot :D
  • upraveno 8. května 2014
    @pavel A potom ty zvídavý dotazy typu: U koho jste pojištěnej a máte bankovní účet? Hned vám začnou vsugerovávat jejich nabídky.
  • Od doby co jsem byl na brigádě a chodil tam s firemní poštou a po jednom ne úplně z mé strany slušném konfliktu ohledně zamykání pobočky pět minut před polední pauzou, kdy jsem málem proskočil tou dírkou na mluvení, už se se mnou nebaví a nic nenabízí. konflikt s babou na přepážce je jednorázová časová investice, s velmi vysokou návratností..
  • Everett_Young napsal(a):



    @Hildegarda Ať žije Slovensko. Jak můžou jen tak nezapočítat dva a půl roku po které jsi řádně zaměstnaná?

    brbr napsal(a):

    @Hildegarda Copak? Mateřská/rodičovská se nepočítá? 8-O

    svoa00 napsal(a):


    @Hildegarda Co se stalo? :-s

    Slyste:
    Ked ste zamestnanec, mate narok na dovolenku. Aj na materskej a rodicovskej. Takto, ked chcete nastupit do prace, mate nasporenych okolo 30-40 dni dovolenky, co kazdy zamestnavatel "vita".
    HR mi povedala, ze si mozem dovolenku vycerpat medzi materskou a rodicovskou a porpritom sa mi ohromne zvysi standard. A nemusim nic riesit. Tak som si ten mesiac vycerpala ako dovolenku a nastupila este s prvym dietatom znovu na rodicovsku.

    Po narodeni druheho dietata som isla do socialky poziadat o dochodkove poistenie zo strany statu. Teta za okienkom mi oznamila, ze ked som si cerpala uvedenu dovolenku, mala som ta osobne napochodovat (samozrejme s kocikom, placucim deckom a vystat radu), odhlasit sa zo socialky, lebo pocas dovolenky plati za mna odvody zamestnavatel, nie stat, a po mesiaci dovolenky znovu osobne napochovat, zopakovat si tu torturu a prihlasit sa znova ako poistenec statu. Neznalost zakona neospravedlnuje a mna nieco take teda vobec nenapadlo. Ked som si predtym hladala na webe socialky info, nic take tam nebolo a nik ma neupozornil.

    Teta mi teda oznamila, ze ma teda musi spatne k datumu zaciatku dovolenky pred dvoma rokmi odhlasit, lebo pocas tej dovolenky za mna platil odvody stat aj zamestnavatel, kedze som si nesplnila oznamovaciu povinnost.

    ALE div sa svete, spatne ma system prihlasit nedokaze, takze posledneho dva a pol roka pridem o peniaze do druheho piliera, nebodaj aby som este teraz zostala invalidom, lebo na invalidny dochodok musite byt poistencom nejaky casovy usek predtym. Plus teraz sa trasiem aj o matersku, ci aj tych par tisic, co som dostala, nebudu chciet spat. To si rovno mozem zobrat pozicku od nebankovky. Zakon je v tomto jasny - tusim 270 dni nepretrzite musite byt poistencom.

    Uz sa vidim, ako budem svojim styrom vnucikom kupovat tri cokolady, lebo znizeny dochodok nepusti... :evil:
  • @Hildegarda Asi nevíš, jak je to u nás, co? Protože, světe div se, jsem si mezi mateřskou a rodičovskou vybírala dovolenou :-)
    Akorát to moc nechápu. Nevím, jestli si to udělala stejně, ale mi skončila mateřská a o rodičovskou jsem žádala až po dovolené, takže podle mého selského rozumu, by tam měla být ta měsíční či jaká mezera, ve které jsem po státu nic nechtěla, tak proč by mi něco platil? Nevím, jestli to vysvětluju srozumitelně.
    Jinak držím palce při boji s úřednickým aparátem, jen bych si nebyla jistá, že bude na tři čokolády. :evil:

    Jee, stává se nám z toho mimibazar. :oops:
  • @brbr to je jedno, ze o rodicovsku ziadas az o mesiac. Lebo rodicovske ti neposkytuje socialka, ale urad prace, socialnych veci a rodiny. A jasne, ze databazy nemaju prepojene.
    Takze, ak si sa nebola pocas tej dovolenky odhlasit a znovu prihlasit na dochodkove ako dobrovolny poistenec statu a mate rovnake zakony ako my a rovnako blby system, dopadnes rovnako ako ja. Lebo stat nemoze prezit, ze odvody za teba platil jeden mesiac aj tvoj zamestnavatel aj stat. Ved dostanu prachy navyse!!!
    Radsej si to prever.

    Na mimibazare su tony smailikov, tu to nehrozi :evil:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. května 2014
    @Hildegarda
    Vy máte vážně nárok na dovolenou i za dobu mateřské a rodičáku?
  • @Nevada hej, kazdy zamestanec ma narok na dovolenku. V sucasnosti mam 28 nevycerpanych dni a to mi este nezacala rodicovska.

    @brbr @nevada Vy to mate inak?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Hildegarda
    Doba mateřské se do nároku na dovolenou počítá. Rodičák už ne.
  • upraveno 9. května 2014
    @Hildegarda @Nevada Já myslím, že ji máme jen za mateřskou, což je důvod, proč se to vybírá mezi mateřskou a rodičovskou. Pevně doufám, že to u nás funguje jinak. Teda na zjišťování se netěším.

    P.S: Už jsem to nastudovala: mateřská se bere jako práce, takže z ní vyplývá i dovolená. Zaměstnanec si může vybrat dovolenou a současně pobírat rodičovský příspěvek a pak nastoupit na rodičovskou. Takže jestli to chápu dobře, tak by u nás Hildin problém nastat neměl. Pevně doufám.
  • @Nevada Dík, něco podobného jsem taky našla. Ale na chvíli mi zatrnulo.
  • @brbr Tak to zavidim...
    Najviac ma stve ten druhy pilier, kedze sa dedi, ale co uz. V konecnom dosledku v dochodku pridem o nejake tri styri eura mesacne, ale tu ide o princip. Blby system.
  • @Nevada Tak je to u nas tak, ze pocas materskej vznika narok na dovolenku, ale nie pocas rodicovskej. Kazdopadne lisime sa teda v tom, ze vy mate dovolenku preplatenu a my si ju mozeme vybrat, ale na rodicovsku potom nastupujeme neskor az po cerpani uvedenych dni dovky. Ak to chapem spravne.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mno, řekla bych, že u nás je to stejné. Skončí mateřská, vyčerpá se dovolená (skutečně se čerpá, ne jen papírově proplácí), pak se nastoupí na rodičák.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Vás doplním, § 216 odstavec 2 zákoníku práce (duhá věta):
    Doba čerpání mateřské dovolené a doba, po kterou zaměstnanec čerpá rodičovskou dovolenou do doby, po kterou je zaměstnankyně oprávněna čerpat mateřskou dovolenou, a doba pracovní neschopnosti vzniklé v důsledku pracovního úrazu nebo nemoci z povolání vzniklého při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním se pro účely dovolené posuzuje jako výkon práce.
  • Clovek lusti jedno sudoku mesiac (asymetricke, 16x16) a skoro na konci zisti, ze sa niekde sekol :wall:
  • @Hildegarda: Sudoku řadím do tří kategorií - ty, které vyřeším (drtivá většina) v řádu minut (<1 hodina), a ty které po marné snaze odložím do šuplíku (zbytek) a to jen proto, abych je sem tam vyndal a vytočily mě znova..., ale občas i něco vytáhnu a doluštím, ale to je tak mizivé procento, že snad nemá cenu zmiňovat jako samostatnou kategorii... :o)
    Jinak nejdrsnější SUDOKU bylo cca 2004 na lístkách na Matfyz ples... totální nechytačka.
    Ale tohle vypadá dle popisu zajímavě, to jsi mohla postnout obrázek... :o)
  • @Jay Postnem, ak sa mi to podari niekde na net zavesit. Ja som perfekcionalista. Vzdy musim sudoku dolustit, inak by som neprezila :)
  • Dolustene :)
    Kazdopadne teraz ma nastvalo nieco ine.
    Znama nam povedala, ze jedna statna institucia vyhlasila verejne statne obstaravanie na tvorbu stranky pre umelcov.
    Podla noveho zakona nemusi toto obstaravanie nikde zverejnit - ziadna vyveska, nastenka, nebodaj internetova stranka o tom nepojednava, takze pripadni zaujemci sa o tom mozu dozvediet iba priamym oslovenim!!!
    Ok, vo svojej naivite sme poziadali o podklady s tym, ze vypracujeme ponuku. Podklady boli vagne, chybycka v nich napovedala, ze to zjavne vypracovala nejaka buduca vitazna firma, ale cena za vytvorenie viac ako slusna az neprimerana. Poziadali sme o doplnujuce odpovede do excelovskeho formulara. Uradnicka ten formular vypisala na pocitaci, vytlacila, oskenovala a spat poslala mailom :wall:
    Mali sme tri dni na vypracovanie ponuky a zmluvy. V poslednej minute sme poslali ponuku s tym, ze odporucame kvoli nedostatocnej specifikacii a k tomu neprimeranej cene zrusit obstaravanie a vypisat nove.
    A na nase velke prekvapenie nas posluchli a obalky sa ani neotvarali :)
    Nova sutaz sa mala vyhlasit pred dvoma tyzdnami, ale nestalo sa tak, lebo niekto je na dovolenke, druhy sa chce este na to pozriet, treti zoskrtat poziadavky...ach jo :roll:
    Aby bolo jasne, ziadnu nadej tomu nedavame, len sme boli viac menej zvedavi, ci motyka vystreli, ale aspon vieme, ako to (ne)funguje.
  • upraveno 30. září 2014
    Ha, ha, právě jsem se dívala, že bych si koupila lístky na leo express. Dvě děti do šesti let, kočárek a dospělý. No vyplivlo mi to lístky: dětičky do vagonu A a já do vagonu C. :wall: Přiznávám, že jsem byla trochu v polkušení ty lístky koupit a pak se škodolibě dívat, jak si s tím vlakový personál poradí :twisted:
  • @brbr Nevedela som, ze leo express ma vo vagone A zriadene jasle aj skolku :)
  • Nevím kam s tímto postřehem, tak to dám sem a uvidíme, zda někdo zareaguje :-) . Všimli jste si přátelé, že na rozdíl od minulých sezón seriálu se tu letos v diskuzi ještě neobjevil žádný nečtenář - příznivec a obhájce seriálu, který by nás za jakoukoliv sebemenší výtku vůči televizní podobě Písně začal peskovat, nazývat hatery a radit abychom "to teda nesledovali"? Přiznám se, že právě na tyto diskuzní příspěvky chudých duchem se každoročně velmi těším a letos je velmi postrádám :-D .
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.