Vydání Hostiny pro vrány a Tance s draky

upraveno 10. května 2012 v Překlady
2456720

Komentáře

• upraveno 25. dubna 2012
    No a vysvětlení je na snadě - platí se práva až po vydání posledního dílu...to znamená, že když vydají míň než všechny, tak nic neplatí :-p To jste věděli ? :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. dubna 2012
    Že by byla taková praxe při uzavírání licenčních smluv? To se mi nějak nechce věřit, byť to samozřejmě nevylučuju. Ale ten, kdo by takovou smlouvu uzavíral za držitele práv, by si pak svoje peníze nezasloužil :)
    Jarla: Jo to máš pravdu :D

No hlavně když to vyjde a bude to stát za to :)
    flanker - to jsem neplácla do větru - to mluvím o faktech - ano, přesně tak to funguje a přesně tak je smlouva sepsána. Jedná se o původně o ochranu nakladatele, který začne vydávat ságu, kterou autor nedopíše...a nakladatelé/vydavatelé toho notně zneužívají tímto způsobem, který se u nás stal nejběžnější praxí. Toto je má profesní parketa - vím o čem mluvím :-)
    Jsem krapátko zmaten tím, o čem se tu bavíte... on Talpress nechce s vydáváním ságy pokračovat? To snad ne...
    upraveno 25. dubna 2012
    No je to tak nastaveno asi všeobesně a v téhle republice se to nějak stalo zvykem je takto přečůrávat....
    Skončila takto spousta ság, o kterých bezpečně vím, že další nebudou. Některé sháním aspoň v orginále...
    A pak tu je samozřejmě taky fenomén desítek zaniklých nakladatelstvíček (mezi než by patřil Talpress netrefit na Pratchetta), které vydaly díl či dva a pak zanikly a nikdo dnes pořádně neví, kdo tu licenci vlastní....málokdy se stane, že by se o to někdo ještě staral. Stopařův průvodce nebo Kolo času jsou výjimkami.
    upraveno 25. dubna 2012
    No pokud je ta licence nevýhradní, tak "není problém" získat novou od autora/nakladatele v zahraničí.
    No ony tam právě ty problémy často různé jsou a proto se na to už nešahá a spousta fajn knih nám tak unikla :(
    U všech autorů ság (Pratchett, Erikson, Sanderson, Martin) se vždy uzavírají smlouvy na každý díl zvlášť (s tím, že máme nepsanou opci na další díl)! Liší se pouze výšky a splatnosti záloh a také jsou jednotlivé smlouvy na různou dobu, takže třeba Martina jsme od roku 1998 už dvakrát i třikrát prodlužovali, pochopitelně za nové zálohy... Prodlužování u Pratchetta ani nepočítám. Ve vydávání O´Briana budeme pokračovat (viz facebook), další díl Válečná štěstěna (než jsme dostali práva - 2 roky, překlad s odbornou korekcí trval rok a půl) vyjde možná do konce června, ale pouze jako klubové vydání v malém nákladu na předem zaplacené závazné objednávky. Na volný trh se to nevyplatí dávat, protože prodej pár set kusů nezaplatí žádné náklady... Také se u této série změní obálky na anglické.
    čo je pravdy na tom, že 4. diel je najnudnejší z celej série? a 5. diel je aký? čítal niekto recenzie?
    upraveno 25. dubna 2012
    Zajímavé. Jak se stát členem klubu (doufám, že to nevyžaduje facebook)?
    Jo, Hostina byla zajímavá až tak ve 3/3, začátek mne taky moc nebral. Ale ten konec je hodně dobrý. Celkově Cerseiny kapitoly jsou dost povedené.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 25. dubna 2012
    Já teda kapitoly Cersei nesnáším, vůbec mě nebavily
    V Hostině mě opravdu bavily jenom kapitoly Jaimeho a Aryi, pak ještě konec putování Brienne (muhaha), z jiných kapitol jsem nadšená nebyla, spíš jsem je snesla.
    Ano na Aryu jsem zapomněla. Brienne je samozřejmostí, je to nejlepší postava. Cersei byla sice šáhlá, ale to, co se dělo kolem ní, bylo hodně zajímavé.
    Nejlepší je Bouře mečů. Ta je pěkně nabitá a nervy tečú, není to žádná veselka.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 25. dubna 2012
    Veselka je. A kdyby jen jedna :)
  • upraveno 26. dubna 2012
    Určitě je nejlepší Bouře mečů (Tanec jsem nečetl). Jednoznačně nejslabší je Hostina.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. dubna 2012
    Svoa00: Jo v tanci a v hostině se v podstaně jen připravují figurky ke hře. Hra začne až v WOW. A nemyslím World of Warcraft.
    Kdyz to tu tak procitam, tak mi moc nedelate radost s tou Hostinou pro vrany :D No uvidim jaky to bude :)

Ale sam za sebe musim rict, ze moje nejoblibenejsi je: 1. Boure mecu 2. Hra o truny 3. Stret kralu

Hra o truny byla super a dost jsem se tesil na Stret kralu, ale i kdyz to nebylo spatny, tak porad mam pocit, ze tomu neco chybi. O to vetsi a prijemnejsi pak bylo prekvapeni v podobe Boure mecu. Opravdu skvela kniha ;)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.