Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1522523525527528581

Komentáře

  • upraveno 28. května 2018
    Ve zkratce: dějiny ekonomickou teorii marxismu odsoudily k neúspěchu, a proto novodobí marxisté infiltrovali vzdělávací systém s cílem rozložit západní hodnoty svými ideály jako jsou například práva sexuálních menšin.
    Nevím, zda to považovat za úspěch, že se Peterson propracoval až na stránky českého bulváru. Duchovní vůdce tradicionalistů, profesor z Kanady, který působí trochu staromódním dojmem, hmmm... :D
  • upraveno 28. května 2018
    Tohle je docela vtipný téma. Na jednu stranu nemám rád západní progresivismus, kde se řeší spousta kravin (jako třeba teď jsem četl, že by miminko mělo dát rodičům souhlas aby ho mohli přebalit -> zkusím najít. Nebo rasismus na ruby ec etc známe to a proniká to až například do Star Wars, kde jsou některé feministické aspekty dost viditelné). Na druhou stranu lidé, kteří se ohání neomarxismem (Vondra, Jakl) jsou lidé, kteří podle mne mají problém si vrznout... aspoň teda s holkou :D :D A Peterson se na téhle frustraci tak trošku veze (Mimochodem tohle je pěkný článek od Mitrofanova - https://www.novinky.cz/komentare/411996-komentar-za-vsim-hledej-zenu-jiri-pehe.html) i přesto, že neomarxismus je takový dost nejasný pojem a nikdo se k němu snad ani nehlasí..

    Na druhou stranu, co jsem viděl tak jsou Petersenovy přednášky většinou inteligentní a kultivované, a asi můžou ledacos zpomalit, takže proč ne... a rád bych se dozvěděl jeho postoj k teismu. Podobný protipól levicovému liberalismu tvoří historik Niall Ferguson a tam je to už zase trošku komplexnější..
  • upraveno 28. května 2018
    @Amaroun s Petersonem se ve všem neshodnu, hlavně co se týče víry a ateismu, ale ten článek vytrhává dost věcí z kontextu a některé jsou divně přeložené. Hádám, že autor nečerpal přímo u zdroje ale kompletně vykradl některé zahraniční články. Jinak se mi na Petersonovi líbí, že v debatách naslouchá oponentovi, vyjadřuje se v klidu a kultivovaně. Bohužel jeho oponenti obvykle nejsou schopní ani jednoho a nakonec vždycky sklouznou k osobním útokům a přehnaným emocionálním výlevům. S tím, že možná poskytuje munici i lidem, kteří úplně nechápou o čem žvatlají (Vondra, Jakl) a zesměšňují se tím, se asi nedá nic dělat. :-)
  • JoserJoser persona non grata
    Dreamer napsal(a):


    Nevím, zda to považovat za úspěch, že se Peterson propracoval až na stránky českého bulváru
    Koukám, že oslavné, nekritické články na vrchního mluvčího kluků, kterým žádná nechtěla dát a uctívačů kultu smrti, dorazily na naše ''zpravodajské'' servery. Taky se mi v tom textu moc líbí, jak to maluje Petersona jako nějakýho hyperintelektuála, přitom je to prostě jen hrozný... https://itsgoingdown.org/an-anarchist-response-to-far-right-professor-jordan-peterson/

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    tak nějak jsem si při tomto sebevědomém komentáři vzpomněl na Nohavicův verš:
    Každý se tu tváří jako šéfik,
    který všecky baby přefik,
    a pak doma na fejsbůku,
    trénuje si pravou ruku...
  • https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/473400-terorismus-v-belgii-utocnik-zastrelil-dve-policistky-a-kolemjdouciho.html

    Čekám, jestli ještě někdo bude šaškovat s tiriádou, že s islámem to nemá nic společného, nebo to už bude pro média moc všední záležitost, aby tomu věnovali další pozornost.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jak je to ve Vesničce:
    "Já přijdu, až nastavěj zrcadlo."
  • @svoa00 Kdyby byly doma a vařily, tak se jim to nestane!
  • upraveno 29. května 2018
    sfik napsal(a):

    @svoa00 Kdyby byly doma a vařily, tak se jim to nestane!

    huš, to se ti vymstí, zníš jako nácek =D
  • @Dreamer Rychle ať už někdo zastřelí tu Makrelu vypatlanou. Né nejsem nácek akorát mám mozek narozdíl od mnohých :))
  • upraveno 29. května 2018
    @Khardoom makrely se nestřílí.
    image
  • Dreamer napsal(a):

    sfik napsal(a):

    @svoa00 Kdyby byly doma a vařily, tak se jim to nestane!

    huš, to se ti vymstí, zníš jako nácek =D
    Samozřejmě že tohle by ti lidé napsali, kdyby je zastřelil bílý loupežník, ale protože to byla nějaká kofola, tak to budou hrdinky..

    Samozřejmě si nic z toho co píšu doopravdy nemyslím, ale občas mě tento "novinky.cz diskuzní výkal" pohltí a zkusim si jaký je to takovej výplod napsat
  • @Amaroun A já zase nechápu že na dopravních značkách jsou jenom černoši, jako účastníka silničního provozu a dopravy vůbec mě to dost mate!

    image
    zákaz vstupu afroamerickým jazzovým muzikantům (klobouček)
  • https://youtube.com/watch?v=UL5n6frvCic

    Evropa je v rozkladu, svoboda slova už nic neznamená a cenzura nemá hranic. Marxismus je všudypřítomen. Zavírat oči před vším co se děje. Před sebou máme blížící se civilní válku napříč celou Evropou a nakonec budeme "prosit" o stanné právo.
  • @Khardoom Topic na humor je jinde...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. května 2018
    K Robinsonovi je docela rozumný komentář v Reflexu (samozřejmě ovšem s povinným upozorněním, že "celý případ dost možná využije i ruská propaganda" =D ):
    http://www.reflex.cz/clanek/komentare/87471/zatceni-britskeho-novinare-tommyho-robinsona-nestaci-jen-oznacovat-ideove-protivniky-za-nacky.html

    Mimochodem, co takhle regulace nožů, aby se Růženka nepíchla?
    https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/blunt-kitchen-knives-crime-wave-judge-nic-madge-a8372716.html
  • Tak ještě, že existuje něco jako je Gloucestershireský válení sudů... Jinak nevím kam by ten svět bez toho spěl....

  • @Amaroun Asi se už nemůžeš dočkat až nám sem vpustí tu bandu opic a natrhnou ti prdel...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 27. června 2018
    No, Britům jsem fandil v době brexitu, ale co se z té země poslední dobou valí, to si skoro říkám "zmizte mi z očí..." Tam je ta politická korektnost snad ještě horší než v EU.
    Děti, napište rodičům, proč konvertujute k islámu:
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-5069919/Sunderland-stepdad-explains-Islam-homework-complaint.html
    Monty Pythoni jsou příliš bílí, příliš málo "dnešní":
    https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jun/23/enough-silly-walks-from-bbc-comedy-new-voices-please-monty-python-catherine-zeta-jones
    Jak říkal Werich: Tady mám knížky přísně o dnešku. Ovšem musí se to hlídat, aby tam nebylo něco snad už vo včerejšku" aneb kulturně politické požadavky na tvorbu. Ostatně když jsem viděl Darkest Hour a praštil mě tam přes čumák ten kulturně vzdělaný černoch v metru, z toho tak strašně čišelo, že scénář prošel nějakou komisí, která řekla "hele soudruzi, tohle musí bejt černoch, jinak vám to neschválíme", že jsem se až osypal.
    Ostatně, John Cleese to přesně popsal před čtyřmi roky...
    https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/john-cleese-the-bbc-makes-crap-comedy-and-would-never-commission-monty-python-now-9542942.html
    What happens now is you have a new species, a ‘commissioning editor’, who, as far as I can make out, haven’t actually written comedy, or directed it, and yet they seem to think that they understand comedy.
    This would be fine if they did understand it, but comedy is very difficult. Just look around – there’s an awful amount of crap. These decisions are being taken by people who don’t understand comedy but don’t realise that they don’t understand it.

  • JoserJoser persona non grata
    @Amaroun
    Prosím vezmi na vědomí, že tento topic neslouží k diskuzi, ale k vybíjení frustrace z osobního života a nabírání frustrace nové při pročítání příspěvků ostatních zúčastněných...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 27. června 2018
    Tak já nevím, co píší Parlamentní listy a ani jsem z nich necitoval. Komentář z Guardianu, který jsem linkoval a který i Respekt zmiňuje a označuje ho za "trpělivé vysvětlování" (aby situaci čtenáře navedl pro změnu "svým správným směrem" - tedy demagogie, ze které ovšem obviňuje PL), není trpělivé vysvětlování, je to totální hovadina a jsem celkem rád, že si myslí i komentující čtenáři pod ním, člověk má přece jen důvod k optimismu :)
    Jeden komentář za všechny, symbolicky od uživatele Maergarie Tyrell:
    For far too long we stupidly believed that comedy is a laughing matter, while it' s been proved again and again that no, it is a matter of careful pondering and quotas. When will the the public get that?
  • Kdo koukal na zatmění?
  • @Aviv Zatáhlo se a přišla bouřka :D
  • Ten smajla k tomu je nejlepší.
  • AvivAviv
    upraveno 28. července 2018
    ÚPLNÉ ZATMENIE MESIACA S PRIBLÍŽENÝM MARSOM K TOMU V STRÁŽSKOM


    Že tu teraz máme rodinu z Bratislavy a došla aj mamina kamarátka s rodinou, tak sme si povedali, že sa na zatmenie pozrieme spolu a usúdili sme, že čím menej svetelného smogu, tým lepšie, preto chytro na kopec Krivošťanka, tam je čistinka s krížom, odkiaľ by mohol byť super výhľad.

    Bolo nás 14, z toho 5 dospelých a trasa príjemná, cez lesík po zreteľnom chodníku (teda až na to šuvix značenie) s minimom stúpania, všetci v dobrej nálade, žiadne zdržiavanie a o západe slnka sme dorazili k cieľu našej cesty.

    Svete div sa, od poslednej doby, čo tam strojca tohto dobrudružného nápadu bol, stromy podrástli. Tam, odkiaľ sa mal spoza hrebeňa vynoriť kotúč, tam boli košaté koruny. Pochybnosti o tom, či vôbec niečo z toho tieňa uvidíme, boli však razom rozptýlené, pretože kdekto mal kdejakú appku.

    Čas sa zabíjal rozložením ohňa a zapísaním do takej zošitkovej kroniky, čo je v schránke pripevnenej ku krížu, doberaním sa, pochutnávaním na jablkovo zázvorových koláčikoch, pospevovaním (horí ohník horí na Kráľovej holi..., hej hej hej sokoli..., horela hora horela..., poďme sa zachrániť... (pretože "to bol zase nápad večer na strechu liezť a vidieť jak niečo v nás zapadá...") a iné (mamina, učiteľka hudobnej okrem iných vecí, dala niečo z melódie Sonáty mesačného svitu)), opekaním gumených medvedíkov, zakrádaním sa v čiernotemnom lese (pure magic) a hľadaním pozície, z ktorej tento nebeský úkaz uvidíme najlepšie.

    Úkaz sa ukázal niekedy o desiatej hodine, sprevádzaný naším nadšeným pozeraním pomedzi konáre a chválením každého ukázaného kúsočku. Krásny hrdzavý a tmavnúci, zakrátko sme pod ním zbadali komunistickú hviezdu a z našej lesnej pozície bolo aj vidieť Mliečnu cestu pomerne pekne.

    Keď bolo 22:22, tieň bol presne v strede a na displeji môjho mobilu bol Mars žiarivejší, než Mesiac. Dokonca sa zdalo, že i voľným okom možno zachytiť čosi ako červenkastý hmlistý prstenec okolo neho.

    Niekedy potom sme to zabalili, zliezli dole a späť k domovom a cestou sa dalo vidieť, ako sa hnedastý tieň posúva napravo, až napokon vznikol jasne oddelený stále sa rozširujúci biely pás. Výborný výlet.

    A po tejto tiráde by som sem už mohla vložiť aj moje fotky, že? Ale upozorňujem, že sú z mobilu, takže rusosť Marsu je stratená a vôbec, vyzerá to ako dve okrúhle machule.


    image
    image
    image
    image
    image
    image
    imageimage
    image
  • @sfik v příštím století to určitě vyjde ;-) taky jsem kvůli bouřce viděla kulový.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    U nás byla od 21.00 hodin do 01.00 zatažená půlka oblohy. Přesně ta kde měsíc celu dobu byl. takže jsem viděl taky prd. Ale aspoň jsem zahlédl dva Perseidy.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 30. července 2018
    Tady mimochodem jedno exluzivní foto zatmění měsíce:
    image
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.