Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1455456458460461581

Komentáře

• @Gorgloj to je pravděpodobné, ale po brexitu ty reakce byly podobně hysterické, hlavně ty mediální, jsem zvědavá jak se k tomu Clintonová postaví, až jí konečně dopíšou ten projev.
  • upraveno 9. listopadu 2016
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. listopadu 2016
  • Mě by zajímalo jestli ty průzkumy dělali někde jinde než ve velkých městech. Nebo prostě jak ty průzkumy dělali.

@Gorgloj Způsobů, jak k tomu dospět je víc. Když byla naposledy zvolená "železná lady", tak jí taky průzkumy věštily porážku. Vysvětlovalo se to tak, že se lidé styděli přiznat, že ji budou volit. Ostatně on ten rozdíl v hlasech je minimální, jestli nakonec nebude mít v absolutních hlasech Hillary i o něco víc.
    @flanker.27 Ale prostě mě to přijde jako by nevylezli z velkých měst s tím průzkumem.
    Má víc asi o 150 tisíc teď.
  • Z mého laického pohledu Evropana bylo volit mezi Clintonovou a Trumpem něco jako volit mezi skyllou a charybdou. Obojí je špatně:-/ Američané očividně potřebovali změnu, tak ji budou zřejmě mít:-) Třebas nás Trump příjemně překvapí. Zdá se, že má slabost pro Slovany:-) Nakonec se dohodne i s Putinem a Si Ťin-pchingem a rozdělí si mezi sebou celý svět:(
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ale jinak bez legrace. Trump bude zlo. Velké. A Spojeným státům nijak výrazně nepomůže. Jen je zatáhne do částečné izolace.
    V jednom se ale IMO komentáře pletou. Putin díky tomu neposílí. Zapomínají na Trumpovo ego. V něčem se možná s malým carem shodnou, ale nenechá si ho přerůst přes hlavu.
    A taky předpokládám, že se Trump krátce po nástupu do úřadu tvrdě střetne s realitou. Nakecal toho spoustu o změnách a plánech, jak to spraví. Nepočítá s vládním molochem, kterého by musel nejdřív položit na lopatky. A to se mu nepodaří. V obou komorách Kongresu mají sice republikáni většinu, ale nemyslím si, že půjdou Trumpovi automaticky na ruku a budou mu schvalovat jeden zákon za druhým. (Vždyť oni taky musí hájit zájmy těch, kteří jim zaplatili cestu do úřadu.)

Když jsem poslouchala jeho projev po zvolení, tak jsem se jen škodolibě ušklíbala. Jsem tuze zvědavá, kde na ty plány hodlá vzít peníze, a jak je hodlá uvést do pohybu.
  • @Nevada každopádně to bude změna, no ne? :D Já myslím, že Trump nebude mít šanci něco pohnojit, přeci jen, není sám král Kazisvět VI. a jen tak něco mu neprojde.
  • @Dreamer po prečítaní článku musím povedať, že autor, hoci to zbytočne dramatizuje, má v podstate pravdu.
    Demokrati dlhodobo vytáčali pracujúcich a strednú triedu - tu Hillary stratila prvé hlasy. Ďalším problémom jej kampane bolo práve zameranie na rôzne menšiny - naštvala konzervatívnych Američanov. Mnohí by boli ochotní voliť ju, keby sa napr. až v takej miere nezameriavala na homosexuálov. Ale zároveň dodávam, že rozloženie voličov pri týchto voľbách je prekvapivé, pretože práve nižšie príjmové a vzdelanostné skupiny sa zaraďujú k typickým voličom demokratov, a rozhodne to nemyslím ako urážku. Ako som už povedala, je no chyba demokratov, že to nevyužili vo svoj prospech.
    No a ako už bolo spomenuté, najväčší omyl nastal v momente, keď strany nominovali takých kandidátov, akých nominovali. Je ťažké vybrať si, keď nie je z čoho.
    Trump je zas typický populista - poukáže na pálčivé problémy spoločnosti a prinesie "riešenia" na ne, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy neuskutoční.
    Podľa mňa to dopadlo celé zle (a bol to riadny šok), ale tak treba zaťať zuby a nejako už tie štyri roky vydržať.
    @Katrina já jsem radši za prohru Clintonové, už za to její pohrdání některými voliči, to byla velká chyba. Další problém byla ta nechutná mediální masáž a debaty mezi ní a Trumpem byly prohrou pro oba. Oba toho nažvanili hodně a oba mi svými proslovy byli protivní, každý se držel svých klišé, Clintonová se zaměřila na ta bezpečnější, co neurazí ani nenadchnou (i když někdy urážela, stejně jako její slavní a vlivní podporovatelé, kteří se k voličům Trumpa mnohdy vyjadřovali dosti hnusně). A ta soutěž médií, kdo vyhrabe víc špíny na Trumpa se také jaksi minula účinkem, kéž by z toho vzešla nějaká sebereflexe. Třeba si Amíci konečně uvědomí jak dementní mají volební systém a něco s tím udělají.
    V té nominační rovnice byla "vadná" jen jedna veličina. Trump. Kdyby nekandidoval, tak by si kteréhokoliv z kandidátů republikánů dala Clintonová k snídani. Naopak, kdyby nekandidovala ona, tak snad s výjimkou Sanderse, by asi i nevýrazní republikáni měli úřad poměrně snadno v kapse.
    Za práva žen a menšin bojovala Clintonová už od svých vysokoškolských studií. Kdyby za ně nebrala teď, tak by zradila sama sebe a výsledek by byl pro ni ještě horší.

Mimochodem, všimli jste si, že v povolebním projevu už se ani nehlásil moc ke straně, ale rovnou označil sebe a své podporovatele za nové hnutí?
  • @Nevada hmm, toho jsem si nevšimla, už mají Zeman s Ovčáčkem vyplněné přihlášky?
    V jednom je mi líto, že Clintonová nevyhrála. Když si vzpomenu na její výrok o tom, jak "donutí Čínu poslouchat", fakt bych rád viděl, jak to zkusí :twisted:
  • @Nevada ona se totiž ani strana tak nějak nehlásí k němu. Jinak Hillary rozhodně není prezidentkou, kterou by Spojené Státy potřebovaly. Další hyperkorektní kulturní marxistka... ne děkuji. Jednu už máme v Německu a to úplně stačí. Samozřejmě Trump není ideálním kandidátem (už jen to, že jde o dva nejnepopulárnější kandidáty v historii o lecčem vypovídá). Za nejlepšího jsem z nich považoval Sanderse, ale Hilary vyhrála u demokratů už kvůli svému jménu (vlastně jen díky němu). Její ministerská kariéra byl jeden velký průšvih a upřímně bych jí nesvěřil dozor snad nad ničím. Jinak prezident má i v USA dost omezenou moc, takže ta prohlášení o celosvětové katastrofě jsou úplně mimo. Zrovna tak by šlo prohlásit za světovou katastrofu slepici, která prohlásila, jak přivede Čínu k poslušnosti, a jak k tomu má skvělé prostředky (a ano, případný vojenský konflikt mezi USA a Čínou by opravdu BYLA světová katastrofa). Takže asi tak. Jestli bude Donald stejný idiot jako by byla Hillary se dozvíme časem. A boj za práva žen se opravdu nevyznačuje odsuzováním žen v domácnosti a pohrdáním a napadáním všech, co přesně nesdílejí její představu "moderní ženy".
  • Já jsem tak trochu zvědavý jak využijou republikáni svou převahu. Nevím jak to v americe funguje, ale mají většinu v kongresu, v senátu a teď budou mít i svého prezidenta.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Apokalypsa ne. Tou by byla Sarah Palinová v Bílém domě :)
    Jeden čas jsem se bála, že si Trump bude chtít nahnat hlasy žen tím, že si tuhle kravku vybere za kandidátku na viceprezidentku. Ale ještě pořád z ní může udělat ministryni zahraničí :-D
  • @Nevada Ano, Sanders je levicový, ale není kulturní marxista, který by veřejně podporoval pozitivní diskriminaci a podobné hovadiny. Navíc je na rozdíl od obou kandidátů kteří se dostali do finále schopný určité sebereflexe a kritického uvažování, což se ani o Hillary ani o Donaldovi říct nedá. A rozhodně to není ten typ člověka, který by šel vyhlašovat Číně nebo Mexiku válku na základě vlastních smyšlených důvodů nebo naprosto zkresleného vnímání reality. Dokonce si ani nemyslí, že vakcíny způsobují autismus (což je názor, který u mě deklasuje Trumpa na hodně nízkou úroveň). A ano, kdybych měl volit z dvojice Clintonová (která je jednou z nejneschopnějších a nejzkorumpovanějších osobností v dějinách USA) a Sanders (který je sice levičák, ale republikánský kongres by ho silně usměrňoval), tak bych rozhodně vybral Sanderse, už jen proto, že to není pokrytecký idiot.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.