Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Má víc asi o 150 tisíc teď.
V jednom se ale IMO komentáře pletou. Putin díky tomu neposílí. Zapomínají na Trumpovo ego. V něčem se možná s malým carem shodnou, ale nenechá si ho přerůst přes hlavu.
A taky předpokládám, že se Trump krátce po nástupu do úřadu tvrdě střetne s realitou. Nakecal toho spoustu o změnách a plánech, jak to spraví. Nepočítá s vládním molochem, kterého by musel nejdřív položit na lopatky. A to se mu nepodaří. V obou komorách Kongresu mají sice republikáni většinu, ale nemyslím si, že půjdou Trumpovi automaticky na ruku a budou mu schvalovat jeden zákon za druhým. (Vždyť oni taky musí hájit zájmy těch, kteří jim zaplatili cestu do úřadu.)
Když jsem poslouchala jeho projev po zvolení, tak jsem se jen škodolibě ušklíbala. Jsem tuze zvědavá, kde na ty plány hodlá vzít peníze, a jak je hodlá uvést do pohybu.
Demokrati dlhodobo vytáčali pracujúcich a strednú triedu - tu Hillary stratila prvé hlasy. Ďalším problémom jej kampane bolo práve zameranie na rôzne menšiny - naštvala konzervatívnych Američanov. Mnohí by boli ochotní voliť ju, keby sa napr. až v takej miere nezameriavala na homosexuálov. Ale zároveň dodávam, že rozloženie voličov pri týchto voľbách je prekvapivé, pretože práve nižšie príjmové a vzdelanostné skupiny sa zaraďujú k typickým voličom demokratov, a rozhodne to nemyslím ako urážku. Ako som už povedala, je no chyba demokratov, že to nevyužili vo svoj prospech.
No a ako už bolo spomenuté, najväčší omyl nastal v momente, keď strany nominovali takých kandidátov, akých nominovali. Je ťažké vybrať si, keď nie je z čoho.
Trump je zas typický populista - poukáže na pálčivé problémy spoločnosti a prinesie "riešenia" na ne, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy neuskutoční.
Podľa mňa to dopadlo celé zle (a bol to riadny šok), ale tak treba zaťať zuby a nejako už tie štyri roky vydržať.
Za práva žen a menšin bojovala Clintonová už od svých vysokoškolských studií. Kdyby za ně nebrala teď, tak by zradila sama sebe a výsledek by byl pro ni ještě horší.
Mimochodem, všimli jste si, že v povolebním projevu už se ani nehlásil moc ke straně, ale rovnou označil sebe a své podporovatele za nové hnutí?
Jeden čas jsem se bála, že si Trump bude chtít nahnat hlasy žen tím, že si tuhle kravku vybere za kandidátku na viceprezidentku. Ale ještě pořád z ní může udělat ministryni zahraničí :-D
Prezident Zeman ctí mott Pravda vítězí, ale počkat...... :-D