Hra o trůny 1x05 - Vlk a lev

upraveno 18. května 2011 v 1. řada
Připomínám, že u diskuzí k těmto článkům o epizodách je nutné všechny spoilery označovat speciálním tagem. Díky za ohleduplnost.

Název epizody: Vlk a lev
Režie: Brian Kirk
Scénář: David Benioff & D.B. Weiss

Číst celý článek zde
245678

Komentáře

  • upraveno 16. května 2011
    Mazec! Tak z tohodle dílu jsem fakt unešenej. Hodně dobrej a svym způsobem překvapivej i pro ty co četli knihy. Skvělý okamžiky: Hora, souboj Cleganů, Malíček & Varys, Renlyho (a pravděpodobně i Lorasova) homosexualita, Bran & Luwin (jeho suchý konstatování "...and failed rebellion" je fakt geniální :D), scéna na Orlím hnízdě, Lord Stark vs. Králokat.

    Přijde mi, že tenhle díl je neskutečně nabitej akcí, dějem, prostě všim! Akorát to orlí hnízdo z dálky mi moc nesedlo, ale to je detail.
  • upraveno 16. května 2011
    sarven: No právě ta otázka tam je... Docela by mne zajímalo jak to ošetřili...

    (a pravděpodobně i Lorasova) homosexualita - Haha Tak tohle mne rozesmálo... Nedokážu si představit, že by heterosexuál by byl s takovou grácii schopen toho čeho Ser Loras Botanik.... Brrr
  • upraveno 16. května 2011
    podľa mňa jediná možnosť je, že to bol umelý prsník. inak neverím, že by to bolo možné legálne natočiť.

    podobný prípad bol kick ass, to dievča ktoré hralo hit girl vlastne natočilo film, ktorý si legálne nebude môcť pozrieť Ďalších desať rokov :)
  • upraveno 16. května 2011
    super. prvykrát dávam 5*. akcia je veľmi slušná, zoťatie koňa naozaj strašidelné. GRRM písal, že ľudia sú nahnevaní kôli tomu, že bola zabitá Lady, som zvedavý čo sa stane teraz .... :)

    napriek tomu, že ide o riadnu poricu akcie, prikláňam sa k tomu, že korunu jej nasadzujú rozhovory špiónov a kráľov. Ceresei vyzerá v celkom kontexte trochu milšie, ale je pravda, že jej šialené chvílky ešte len prídu v ďalších knihách.

    Orlie hniezdo dodáva seriálu trochu fantasy prvku, čo je tiež fajn. aspoň si ľudia uvedomia, že to nie su tudorovci :)
    pre mňa osobne je ešte viac fantasy ( v zmysle, nereálne, nadnesené, groteskné) ako most do Orlieho hniezda postava Lysy. S tým odhaleným ňadrom, synom a trónom vyzerá ako šialená kráľovná z barbara conana :)

    ešte raz veľká spokojnosť, len mi je ľúto, že Syrio nedostal nejakú scénu. dúfam, že ešte dostane nejakú skôr ako posledný tanec.

    veľmi ma zaujal koniec bratského súboja. to ako "Pes" Sandor okamžite poslúchol kráľa a "rytier" Hora šalel bolo nielen vizuálne efektné.... ponúka to podtext o Sandorovej obľúbenej eseji "Na tému etiky rytierov, alebo do pekla s nimi!"
  • upraveno 16. května 2011
    Hlasím hotové titulky - na titulky.com
  • upraveno 16. května 2011
    Kojení určitě umělé, když pominu otázku legality, tak se stačí podívat na hereččin "reálný" hrudník :) Vsadím se, že se nad tímhle bude dost lidí pohoršovat, ale dýka zaražená do oka nebo useknutá hlava u koně jim už tradičně vadit nebudou.
  • upraveno 16. května 2011
    Viděli jste už někde tento díl ke stažení?
  • upraveno 16. května 2011
    Poradil bych ti prohledat typický shary... jako czshare, share-rapid, uloz.to, rapidshare (pres filestube), ale odkaz ti házet nebudu :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 16. května 2011
    To je mazec:
    "Čau. Jmenuji se Loras a jsem teplouš. Ale klidně mi říkejte buzna, bukvice, buzík nebo tepláček. Hej! Moje ségra je lezba. Ale i tak jsme to dali dohromady. Byl to rajc jak prase. Hej! Narostl jí ten pupek, tak už se mi nelíbí. Tak si teď hulíme se strejdou. Je děsně něžnej, i když je mrtvej. Hej. Těším se až To ségra vyprdne. Sežereme to! Pečený, s pečenejma dornskýma cibulkama a pak budeme zas moct píchat, píchat, píchat, protože jsme se ségrou profesionální růžičky"
  • upraveno 16. května 2011
    Začíná to být docela drsné. Přítelkyně zřejmě z té krve nadšená nebude :-X :-D
  • upraveno 16. května 2011
    Montezuma3: Ehm?

    Ulric: V jejím vlastním zájmu by se okamžitě měla přestat dívat na tento seriál, protože to bude jenom horší. :-D
  • upraveno 16. května 2011
    Montezuma: Co sis šlehnul?
  • upraveno 16. května 2011
    Tak super dílm hodně akce, scéna s koněm..jestli někomu přišlo drsné zabití Lady..:)) ale jinak souboj Hora s Ohařem, super, konec taky skvělý, Jamie a Ned..no už se těším na další díl
  • upraveno 16. května 2011
    jenom by ještě mohli udělat Ohaře trochu více drsnějším, sice tam neměl moc prostoru, ale celkově na mně působé docela sympaticky, stěží bych se ho bála..to samé cersei, víc z ní udělat mrchu by to chtělo, ale to se asi brzo dočkáme :))
  • upraveno 16. května 2011
    Mne by docela zajímalo jaký člověk by s Ohaře byl kdyby nevyrůstal vedle svého bratra... Ano, on tady vypadá docela sympaticky ( až tedy na Mycaha). Docela by mne zajímalo kde přímo říkal Martin co a jak a kdy se autoři sami rozhodli něco pozměnit....
  • upraveno 16. května 2011
    souboje jsou parádní, ale nepřijde vám škoda oseknout podle mého snad nejlepší akci první série, pobočníkův turnaj, na dvě klání o třech jízdách a dát tam Theona, který v té době myslím v knížce neměl vůbec roli, a ať už vysvětlujou pětiminutový rozhovory Varyse a Malíčka nebo Renlyho a Lorase cokoliv, já se těšil na něco jinýho, mě tenhle díl taky vyrazil dech ale nejen v dobrym
  • upraveno 16. května 2011
    tak turnaje je škoda, to jo, ale přeci jen, toho času tolik nemají a myslím, že se spíš snaží ukázat a vysvětlit co nejvíce, navíc by se dalo říci, a asi i v budoucnu, že té a té scéně mohli dát více prostoru, těžko říci, Theona se snaží divákům trochu představit už ted..
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 16. května 2011
    Olorin, Chmur: Nic v poho. Jen jsem vzhledem k nově odhaleným faktům, (Loras, Renly) chtěl konstatovat, že rodinka Tyrellů je složena z bukvice, lezby, mrzáka, vlez do prdele a vládne stará bába.
  • upraveno 16. května 2011
    ešte raz veľká spokojnosť, len mi je ľúto, že Syrio nedostal nejakú scénu.
    Podle preview z dalšího dílu to vypadá, že Syrio ještě bude.
  • upraveno 16. května 2011
    nojo, bylo v knížce že jsou Renly a obvzlášť ženami milovaný Loras homosexualové? jeko tady jsem dost civěl, protže jsem je měl oba za někoho poměrně jinýho ..
  • upraveno 16. května 2011
    jo a možná trochu zapomínaji detaily, když jsme viděli Lorase, ty jeho ručičky, hřebec nehřebec ( Horův neposlušnej ), myslím že takovýho obra by jen tak nesrazil, navíc ten nájezd vypadal, že ten kůň blázní před a ne při klání ( ovšem Malíček to pro nečtenáře vysvětlil ), ale souboj Cleaganů to byla paráda :D
  • upraveno 16. května 2011
    Strejda: Né přímo ale S pár náznaků se to dalo docela dobře odhadnout. Jako že Loras skoro propadl šílenství po smrti Renlyho...
  • upraveno 16. května 2011
    Přímo to v knihách řečeno nebylo, ale na spoustě fór a diskuzí se to přetřásalo, takže se to dalo asi vyčíst. A my, co jsme pochybovali, teď máme důkaz. Věřím, že tohle si nechali posvětit u GRRM.
  • upraveno 16. května 2011
    V preklade nemá byť "sire" namiesto "sere"? Alebo je ser aj v knižkách? Doteraz som ich nečítal.
  • upraveno 16. května 2011
    Autor používá „ser“, takže to je správně. Už včera jsem někoho na Twitteru uklidňoval, že v tomhle jsou titulky HBO v pořádku :-)
  • upraveno 16. května 2011
    V knize byly náznaky, ostatně jako u dalších věcí - v seriálu to všechno až moc jasně vysvětlujou, trochu se z toho pak vytrácí ta nejistota, co je a co není pravda, jako jsem měl při čtení knihy.

    Ano v knize je Ser.
  • upraveno 16. května 2011
    Ďakujem za objasnenie. Prečítam si až tie nové vydania kníh, takže čakám kedy talpress vydá konečne všetko tak ako má byť: jeden diel - jedna kniha :)
  • upraveno 16. května 2011
    Tak to si ještě počkáš, vždyť nevyšly ještě ani všechny díly ságy! :-)
  • upraveno 16. května 2011
    Montezuma:
    Tyrellů je složena z bukvice, lezby, mrzáka, vlez do prdele a vládne stará bába.
    Nějak v tom co píšeš, cítím hrozný despekt. Loras je homosexuál, ale taky odvážný válečník. Jeho sestra je inteligentní a celkem fajn. O Willasovi a Garlanovi moc nevím, ale působí na mě velice sympaticky. Takže nesympatičtí Tyrellové jsou jen dva....Olenna a Mace...
  • upraveno 16. května 2011
    Olorin:Jo to mne hodně mrzí jako třeba s Magistrem... Vůbec jsem si za prvý nebyl jistý jestli s Varisem je tam Ilyrio a za druhý jaký je Ilyriuv plán... Jestli nezapadá do nějakého většího celku. Tady to utnou hned na začátku
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.