@sarven Rozhodně se mi líbí víc, než ta první... Jen ten havran (nebo co to je) ve mně až příliš evokuje GoT. Hudba skvělá. :) Edit: Aha, koukám, že Fever Ray = Karin Dreijer Andersson z The Knife. Už chápu, proč se mi líbí. :D
Stejně jako Nevada doporučuju zkusit The Following. Kevin Bacon (konečně) hraje celkem normálního chlapa a Purefoy si střihnul vychytralého masového vraha, který se snad bude moct postavit vedle Johna Doea a Hannibala Lectera. Jeho proslov na konci prvního dílu byl totiž geniální, tohle je... člověk s plánem.
@svoa00 Přemýšlela jsem nad tím a koukám, že je venku epizoda 00 a 01 - je 00 pilot, nebo první verze prvního dílu? (= mám vidět nejdřív 00 nebo můžu jít rovnou na 01)
@svoa00 Nějak jsem se zděsila zápletky, že masoví psychopati mají spolupracovat (přece jenom by to měli být spíše samotáři a ne politici). Kdyby to bylo povedené, tak proč ne, ale čekám na ohlasy. :-)
@Krisa Venku je s01e01 (Pilot), děj tam i očividně začíná.
@BenNevis Mno, on není Dexter. Zato má charisma a umí dobře mluvit. Nejde o spolupráci, on prostě má kult obdivovatelů, kteří ho obdivují a poslouchají.
@sarven To se bát nemusíš, vypadá to především na klasický duel policajta a masového vraha, co mu bude dělat ze života pekla (nejen jemu). A že ten vrah nebude žádné ořezávátko...
Hm, hm, že bych to zkusila? Z Dextra jsem viděla asi 4 díly a moc mne nebavil, na druhé straně jsem začala ujíždět na tady taky doporučované Ripper Str. (fascinuje mne, jak MacFadyen vyslovuje "Emily" :-).
Justified, viděny první dvě série. Nechápu, proč jsem tenhle seriál tak dlouho ignorovala. Givens se pro mě stává seriálovým policajtem číslo jedna, povedený mix Huntera (nikdy nemine) a Walkera + smysl pro humor + příjemný vizuál a perfektní hlášky. Co nejdřív musím první díl pustit dědovi, po Chuckovi pak už ani nevzdechne :D Mimochodem, proč už chlapi nenosí klobouky, to je taková škoda :(
Olyphantovi klobouk neskutečně sekne. Tolik jsem si na něj v Justified zvykla, že když je v záběru bez klobouku, tak pořád přemýšlím, co mi na tom nesedí :) Jen by ve 4. sérii potřeboval trochu zkrátit vlasy.
Mám za sebou první díl Ripper Street a musím uznat, že jste měli pravdu - vypadá to hodně dobře (ale Copper se mi líbil trošku víc). Hlavní trojice je vybrána skvěle - moc se mi líbí odměřenost mezi Bromem a Američanem. A Emily má úžasný zuby :)
U projektů BBC je to normální. Někdy mají dokonce jen 4-6dílné. The Following je tzv. midseason seriál. Tam je počet dílů vždycky menší. Při velkém úspěchu takový seriál většinou dostane plnou sérii. Takhle začínaly třeba seriály Castle nebo White Collar (i když ten si pořád drží styl půl série v létě, půl série v zimě).
22-24 epizod na sérii mají skoro všechny seriály vysílané ve standardní sezóně podzim-jaro na veřejnoprávních stanicích (nevím jaké je jejich přesné označení) v USA. Jen občas do toho zasáhne výjimka jako je stávka scénáristů. A pak kulišárny jako předčasné zrušení nebo zkrácená závěrečná série (Chuck) a pod.
Nejlepší jsou seriály o cca 12 dílech/sérii (mluvím teď o hraných seriálech, kdy na sebe díly navazují - naopak u nenavazujících se animácích jako FG nebo Simpsni je jedno, jestli je dílů 10 nebo 20). Hrané seriály o 22 dílech a víc v sérii mi kolikrát přijdou zbytečně natahované.
Komentáře
Ta hudba se mi strašně líbí.
Hudba skvělá. :)
Edit: Aha, koukám, že Fever Ray = Karin Dreijer Andersson z The Knife. Už chápu, proč se mi líbí. :D
@BenNevis Mno, on není Dexter. Zato má charisma a umí dobře mluvit. Nejde o spolupráci, on prostě má kult obdivovatelů, kteří ho obdivují a poslouchají.
Mimochodem, proč už chlapi nenosí klobouky, to je taková škoda :(
Jen by ve 4. sérii potřeboval trochu zkrátit vlasy.
A Emily má úžasný zuby :)
Jen mě naštvalo, že když mě něco začne bavit, tak je to krátké.