TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1309310312314315361

Komentáře

  • To je jak od Stokerova potomka. Napsal pokráčko, kde tou zlou byla vlastně Báthory a naznačil, že byla něco jako příbuzná.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. února 2018
    Bažím po adaptaci Drákuly, která by měla aspoň něco společného s předlohou. ta sračka od Coppoly, navzdory přidrzlému názvu Bram Stoker's Dracula, to tedy nebyla. Upřímně zatím nejvěrnější asi byla česká TV inscenace z roku 1970, i když i v ní toho bylo hodně změněno nebo vypuštěno. Ale aspoň základní rozvržení příběhu a většina postav odpovídala.
    A v dnešní době už na věrné adaptace předloh asi můžu zapomenout úplně, klasická díla totiž v sobě obsahují příliš mnoho white (male heterosexual) supremacy.
  • AvivAviv
    upraveno 2. února 2018
    Češi maj vlastní adaptaci Draculu? Na to se musím podívat...
    Mně se Coppolovská verze líbila. Co ti na ni vadilo? :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Já kdysi viděl nějakou ještě černobílou verzi, myslím ze 30. let nebo tak. Z novějších jsem viděl akorát tu věc s Hughem Jackmanem, ale to bych asi radši neviděl.
  • Mmm, docela fajn film. Mám strašný vkus. :-D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Kate Beckinsale tam je docela fajn... :oops:
  • Hugh taky.
  • A upírske nevesty sa nepáčili?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. února 2018
    Aviv napsal(a):

    Češi maj vlastní adaptaci Draculu? Na to se musím podívat...
    Mně se Coppolovská verze líbila. Co ti na ni vadilo? :)

    Tu českou najdeš na ulozto. Zde profil na csfd. Mimochodem Ilja Racek velmi dobře odpovídá Drákulově popisu z knihy.
    Co setýče Coppoly, vadilo mi prakticky všechno. Za prvé tedy to, že knihu naprosto překrucuje, asi tak jako Davidové zmazali Píseň ledu a ohně. Jednou z hlavních myšlenek knihy je věrnost milované osobě bez ohledu na situaci. Vztah mezi Minou a Harkerem je tam takřka posvátný, Mina svého snoubence následuje do neznáma a naopak Harker se odváží bojovat za ni i proti vlastnímu strachu a vzpomínkám. Zato u Coppoly je Mina a ještě víc Lucy takřka děvka, co si potřebuje provětrat tělní otvory jen co narazí na prvního tajemného cizince, přičemž se tam tvoří ta nejprimitivnější romance mezi světy jak z Twilightu. Že by Drákula z knihy prahnul po lásce nebo náhradě zemřelé ženy, to už vůbec ne. Za druhé, Drákula je totiž takřka dokonale popsán jako predátor. Vůbec je hodně s podivem, že kniha s poměrně silným náboženským motivem vlastně výborně popisuje přírodní výběr a potravní řetězec. Proto se taky tolik věnuje Renfieldovi (kterého jsem zatím ještě v žádné adaptaci neviděl ztvárněného tak, jak je v knize). Za třetí, lidské postavy jsou u Coppoly většinou pojatí jako pitomci nebo jsou tak bizár, že by zapadli spíš do parodie Drákuloviny (van Helsing třeba, to je vyloženě výsměch své literární předloze). No a za čtvrté to není vůbec napínavé, je to vysloveně směšné.
  • Je fakt, že som pred videním filmu nemala prečítanú knihu, takže, ak by som mala, možno by mi to tiež vadilo.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Aviv
    Aviv napsal(a):

    To je jak od Stokerova potomka. Napsal pokráčko, kde tou zlou byla vlastně Báthory a naznačil, že byla něco jako příbuzná.

    Ááááh tak ty si četla Drákula nesmrtený od toho prasynovce :D. Největší sˇačka, kterou jsem kdy četl, už ani nevím, co mne na tom tenkrát lákalo, každopádně to pokračování mi skoro naprosto zničilo zážitek z první knížky. Navíc to byl takový opravdu mišmáš, kdy se autor snažil zakomponovat do toho Jacka Rozparovače, Báthoryovou, Drákulu a dokonce samotného Stokera (což prostě je nápad, který možná dobře zní, ale v knize byl úplně debilní) Obecně tahle kniha ve mne vyvolala odpor ke všem pokračováním od jiných autorů jako k Sherlocku Holmesovi, Hercuilu Poirotovi atd. atd., protože podle mne to je prostě vykrádání, na kterém se prostě snaží přiživit béčkoví autoři neschopni vyprodukovat cokoliv vlastního, hodně zajímavě se k tomu vyjádřil GRRM

    Úplně s ním souhlasím, taky doufám, že nikdy nevyjde pokračování Sauron strikes back a souhlasím i s tím, je nechutné vidět potomky toho autora, kteří se vůbec nestarají o jeho přání a snaží se z díla udělat dojnou krávu. Proto taky dej bůh ať Píseň nikdo nedopisuje v budoucnu, protože sám Martin bude mít velké problémy to smysluplně uzavřít a pokud to dostane někdo jiný tak konec teprve totální sajrajt, speciálně pokud si za vzor vezme tu debilní latinskou telenovelu.
  • Jo a musím souhlasit. Malo to potenciál a bolo to v rodine, tak som sa zvedavá pustila do čítania, ale výsledok bol jako když pejsek a kočička pekli dort.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    The end of fucking world je skvost. Jeden díl má dvacet minut, takže to ani nesežere moc času. Za mě :applause:
  • @DanielSvatoš bylo by fajn, kdyby se chudáci utiskovaní roboti nakonec ukázali být mnohem většími šmejdy než jejich ďábelsky vykreslení lidští stvořitelé...
  • @Dreamer Hej, já tu jejich protilidskou propagandu sledovat nebudu. Pokoušejí se tady o paralelu s utlačovanými menšinami. A dělají to stejně debilním způsobem, jako když chudáci upíři v True Blood měli být odkaz na homosexuály - a byli to přesně ty sadistické svině, které od nich ti jižanští burani plní předsudků očekávali.
  • @Dreamer já čekám boj pracujících robotů proti kapitalismu :D
  • @svoa00 já tu jejich premisu, kdy lidstvo využije obrovské finanční zdroje na vytvoření umělé inteligence a pak ji nacpe do lidských těl v zábavním parku neberu. Stejně tak ty jejich pokusy o rádoby hloubku v první sérii a tanečky kolem známého dilematu, kde začíná u mechanické hračky vědomí a kde končí naše lidské svědomí..meh, tohle už tu bylo stokrát a lépe podané. Tahle viktimizace umělé inteligence mě teda fakt neba :D Tohle bude vždycky zábavnější verze interakce AI a lidstva:

  • To bylo... Brilantné. A čo sa im nepáčilo na Barbare a Margaret?
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Dreamer tak toto sa mi pacilo
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    Altered Carbon zachytil to niekto?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Edem čekám, až budou titulky na celou sérii. Knihu mám už nějaký čas v seznamu k přečtení, tak zároveň váhám, do čeho se pustit jako první
  • Koho zajímají sekty, vyjednávání a seriály podle skutečných událostí doporučuji Waco. Šestidílná série o obléhání ranče sekty Davidánů. Davida Koreshe hraje Taylor Kitsch ( jeden z hrdinů druhé řady temného případu). Zatím jsou venku tři díly a hodně dobrý. Hned ten první zásah
    agentů ATF dost brutální na to, že věděli o ženách dětech na ranči.
  • upraveno 12. února 2018
    @Edem Zachytil som to, ale odkedy som zachytil že je to natočené podľa knižnej série, tak si dám najprv tú a potom sa do toho pustím. Mimochodom, toto som naposledy urobil u Magicians od Leva Grossmana a neľutujem to absolútne, ten seriál má neuveriteľné množstvo kultúrnych vložiek a ich rendering One Day More z Les Mis z nich pre mňa urobil v súčasnosti najväčšiu guilty pleasure vôbec.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ehe? Co že to? Nějak se nechytám.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Arutha tych som cital aj ja, ale serial sa mi paci viac aj je trochu iny.
  • @Edem Hrozne mi sedí ten štýl humoru, ktorý tam používajú, a fakt, že väčšinou sa nedá odhadnúť ako sa to bude vyvíjať (hlavne preto, že sú to také absurdity že by to nikoho nenapadlo :D ).
  • Koukal někdo z vás na Stargate Origins? Já u toho málem dostal "umlať všechny v MGM sekyrou" záchvat. Pokud máte rádi SG-1 a původní Stargate lore (už podle traileru jsem poznal, že to ničí lore), tak na tohle rozhodně nekoukejte.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.