@Dreamer: Kde na ní lidi vidí ten talent... no, tipnu, že chlapi v horní třetině trupu vepředu... :o) Ale jinak HG mě neoslovilo ač jsem asi dva díly viděl (beztak jde jen o sci-fi kopii fantastické Battle Royal) a v X-menech mám pocit, že blbě to nehrála, ale extratřída hodná zapamatování to taky nebyla.
No dobre, to je zrejme aj môj syndróm. Na druhej strane je hádam i užitočné, keďže niekto z filmu dokáže vytiahnuť a rozviť posolstvo, ktoré sa tam možno tak mihlo v nejasných kontúrach. Tak pokiaľ viem, dvojka je len mostíkom k trojke, ktorú som síce ešte nevidela, ale počula som, že sa tam pritvrdí.
@Aviv nebo si tam naroubovat poselství, které tam třeba ani není? Navíc ta kritika konzumu od filmu, jehož celá kampaň je na konzumu postavena (fakt tu ani zdaleka nejde o vzdělávání teenage holek) působí lehce směšně :)
@Aviv: Hmmm, já v tom směru chtěl komentovat marvelovky, ale prostě ne - při nejlepší vůli nemohu s čistým svědomím říct, že jsou jednoznačně zaměřené na chlapce... ne, prostě nejsou. Dokonce bych řekl, že znám víc holek co na ně chodí než kluků, ale to může být malou učební množinou a navíc vychýlenou tím že mluvím o 25+... (Ostatně mě k Marvelákům taky dotáhla kolegyně z práce...)
Ale jo, kritizovat možno i sebe sama (akurát to asi obvykle vypadá trocha jinak). Konzum je skrátka užitočný prostriedok ako niečo dostať do sveta. Nepopieram, že spúste ľudí je totálne fuk nejaký poučný faktor a chceli si len nabaliť vrecká, ale mám taký dojem, že do výroby sa zapojili aj osoby, ktoré boli rady, že môžu podať nejakú správu bez ohľadu na použitý prostriedok informovania. A úprimne, bez ohľadu na to, či to bolo, alebo nebolo účelom filmu, podstatnejšie asi je, čo si z toho vytiahneme sami. A v tomto smere vidím ďalšiu užitočnosť toho komentáru - ak si niekto vytiahol menej a potom si tento komentár prečítal, mohlo mu bliknúť a zbadal aj túto rovinu. Možno už ani tak nejde o film (ku knižkám sa nevyjadrujem, k tým som sa ešte nedostala vôbec), ale o to, čo okolo neho vyrastie a keď okolo toho vyrastajú aj podnetné veci, čert ber, že film tak podnetný možno ani nie je.
@Aviv pardon, ale kvalitní dílo nepotřebuje, aby jeho sdělení, či hlavní myšlenku někdo dovysvětloval, či nastavoval :) tady už jde jen o promítáni vlastních pocitů na prázdnou skořápku, k tomu může sloužit tisíc jiných filmů zaměřených na stejnou cílovku, HG není ničím výjimečné.
Hloubkovou sociální sondu může někdo vidět i v Babovřeskách, ale rozhodně bych to nepoužívala jako obhajobu skrytých kvalit filmu, které mi někdo musel ukázat, abych si jich všimla nebo jako důvod k tomu, aby vznikaly další podobné výplachy.
Ja zas myslím, že práve kvalitné diela môžu obzvlášť potrebovať nejaké to dovysvetľovanie, lebo je občas ťažké ich posolstvo obsiahnuť, prípadne sú robené takým tým naschvál nejasným spôsobom, že si človek musí s kamarátmi sadnúť a poriadne to predebatovať, aby došiel k tej hromade zaujímavých vecí. Minimálne ukazuje, že totalita je na nič. Mne osobne sa v dvojke páčil ten moment na párty, kde im ponúkli ten nápoj na vyvolanie zvracania a ten chalan si potom neodpustil komentár o tom, že zatiaľ čo tu dávia aby mohli jesť viac, u nich doma sa hladuje. Advokát by zo mňa nebol, toto je docela vyčerpávajúce... :D
@flanker.27 Ten komplexnější a obohacující vzor má pro holky být Bella ze Stmívání nebo Anna z Padesáti odstínu šedi a pro kluky... upřímně řečeno nevím. Ty příběhy o obyčejných klucích, co dokážou něco mimořádného, jako vzory brát nemůžu.
To jo. V histórii je toľko skvelých vzorov, že by jeden na fikciu ani nepomyslel. Akurát, že fikcia ponúka čosi, čo história len málokedy - priamy vhľad do prežívania danej osoby.
HG filmy jsem viděla (teda kromě posledního, zatím jsem nějak nenašla čas) a celkem se mi líbily. Nečekám od toho skvostné dílo, které bych chtěla sledovat každý týden, ale řadím je do filmů, které si pustím, když chci vypnout a bavit se (když jsem unavená/nemocná, tak ráda koukám na romantické komedie, pohádky a něco jako HG).
@sfik v Batmanech od Nolana byla nějaká skrytá osudová poselství? :-k já Nolanovy Batmany zbožňuju jako střízlivé hi-tech popcornovky, on v tom někdo hledá nějaká podobenství s realitou?
Komentáře
Ale jinak HG mě neoslovilo ač jsem asi dva díly viděl (beztak jde jen o sci-fi kopii fantastické Battle Royal) a v X-menech mám pocit, že blbě to nehrála, ale extratřída hodná zapamatování to taky nebyla.
Tak pokiaľ viem, dvojka je len mostíkom k trojke, ktorú som síce ešte nevidela, ale počula som, že sa tam pritvrdí.
Minimálne ukazuje, že totalita je na nič. Mne osobne sa v dvojke páčil ten moment na párty, kde im ponúkli ten nápoj na vyvolanie zvracania a ten chalan si potom neodpustil komentár o tom, že zatiaľ čo tu dávia aby mohli jesť viac, u nich doma sa hladuje.
Advokát by zo mňa nebol, toto je docela vyčerpávajúce... :D
A navíc v tom hraje Woody Harrelson :)
teď se teprv dostali do Anglie