Aréna

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Nápad: vhoďte do arény libovolné dvě postavy a nechte ostatní dohadovat se, kdo by z ní vyšel živý... Můžete doplnit výbavu, kondici, náladu protivníků, případně poslat dva proti jednomu, tři na tři atd. Např. Cersei Lannister a Catelyn Stark nebo opilého Ohaře proti seru Lorasovi nebo sera Barristana ozbrojeného koštětem proti Jorahovi, Arya kontra Joffrey, Jaime Lannister kontra Robb Stark a Jon Sníh atd. Funkce je samozřejmě čistě zábavní a oddechová (odpočinková ve srovnání s těžkopádnými psychologicko-objektivně-subjektivními polemiky vedené např. na slavném Chování postav)...

124»

Komentáře

  • upraveno 1. ledna 2007

    Asi došlo k drobnému nedorozumění. Myslel jsem, že losováním byl pověřen Eddard. Ale rád to udělám, není nad to se jako první dozvědět ta vyvolená jména. :) Jestli to tedy schvaluješ, nalosuji první čtyři dvojice a zveřejním je v tématu Turnaj.

  • upraveno 1. ledna 2007

    Nebylo mým záměrem být mystický. Myslel jsem skutečně tebe. Tak asi jo, dej se do toho.

    Pravidla jsou všem určitě jasná... :wink:

    Dáme 4 duely jako 4 témata a proběhne to jako normální anketa s hlasováním? Týden by měl stačit.

    Zajímalo by mě, jak to bude probíhat. :) Jestli budeš tahat z cylindru, nebo házet kostmi (podle starodávným zlovlčích obyčejů).

  • upraveno 1. ledna 2007

    Odeslal jsem svou zprávu do Turnaje ještě předtím, než jsem si přečetl tu tvou tady, takže jsem všechny čtyři duely dal do jednoho tématu. Snad to nevadí. Možná to tak dokonce bude lepší, alespoň budou mít ti hlasující větší motivaci napsat, proč se rozhodli tak, jak se rozhodli. A všichni uvidí, kdo koho volí a kdo má koho rád. :lol: Navíc by se asi docela těžko do ankety implantovalo to speciální přidělování více bodů. Wow, kdybych dokazoval shromažďovat armády tak, jak shromažďuji argumenty, dobyl bych svět. :wink:

    Proběhlo to tak, že jsem šel do lesa, strhnul jsem vysokou a z jejích vnitřností jsem tajemným rituálem vyčetl, kdo se má střetnout podle vůle prastarých, bezejmenných bohů lesa. Huhuhu. A nakonec jsem se parádně nažral. Neboj, dával jsem pozor, aby mi nezaskočilo paroží. :P

    Ehm, pravda je taková, že jsem losoval papírky s čísly. Přijde mi to takové osobnější, než kdybych to nechával generovat počítačem. První čtveřice vyšla hodně nespravedlivě a krutě, hlavně vůči Eddardovi a Drogovi, ale takový je život.

  • upraveno 1. ledna 2007

    Speciální body (Tyna může připínat šátečky) by se daly přičíst až dodatečně. Mimochodem, může hlasující změnit svůj 1 bod na 2-3 až v dalším průběhu, řekněme minutu před půlnocí, anebo tyto je povinen deklarovat předem?

    To rozlosování bych nesved líp. 8) Bude to napínavé.

  • upraveno 1. ledna 2007

    Samozřejmě, že by se to dalo udělat i tak, že by bylo pro každý duel nové téma, ale co teď s tím, když už jsem zveřejnil rozlosované dvojice v Turnaji a když už se objevil první hlasující. Raději už to tak nechme, však ono to bude fungovat i bez ankety. :wink:

    Asi bych to nechal tak, že kdokoliv může do uzávěrky svůj názor poopravit a změnit jak počet bodů, tak účastníky, kterým je dává. Třeba se někdo nechá přesvědčit argumenty, které pro určitý výsledek snesou jiní hlasující.

    Momentálně si zjišťuji informace ke Geroldu Daynovi a Geroldu Hightowerovi, abych byl schopen kvalifikovaně posoudit výsledek. Hlavně o tom druhém jmenovaném toho moc není. :?

  • upraveno 1. ledna 2007

    Jen doufám, že se to nezmění na 12 rozhněvaných mužů. :wink:

    Vidím, že to bereš poctivě. Já se asi spolehnu na intuici a momentální inspiraci. Jako vždycky. 8)

  • upraveno 1. ledna 2007

    ...a jednu rozhněvanou ženu a jednoho rozhněvaného zlovlka. :P

    Inu, já už svým způsobem inspirován jsem. Teď už mi zbývá jen najít argumenty a zdůvodnění. Musím přece dát dobrý příklad ostatním hlasujícím. 8)

  • upraveno 1. ledna 2007

    Nezapomeň, že papírové předpoklady neobstojí proti logice boje. 8)

    Nevažuješ o tom, že bys své dedukce shrnul do jediné věty, jako se to geniálně podařilo desaixxovi? :lol:

  • upraveno 1. ledna 2007

    Souhlasím v tom, že boj má podobnou logiku jako třeba ženy. :twisted:

    Ej, obávám se, že podobného zestručňovacího eskamotérství se svými současnými literárními dovednostmi nejsem schopen. To je něco, co dovedou pouze skuteční mistři řemesla. To se musí umět a musí se to dělat s citem, jak nám to desaixx dechberoucně předvedl. Myslím, že můžeme jen tiše závidět. :wink: Já teď půjdu lovit a při prohánění zvěře si promyslím, jak pojmu popis prvního souboje. Dobrou noc!

  • upraveno 2. ledna 2007

    Nechci zbytečně zaneřádit přímo téma turnaj, tak to dávám sem.

    Je to hezký tématický obrázek.

    Líbí se mi, jak malíř vystihl, v tom jak která dáma podává svůj šáteček, její povahu. Sansa je absolutně bezelstná a nadšená, na Cersei je vidět, že to nebude zadarmo, Margaery hledí dost nedůvěřivě, Dany jasně ukazuje, že je to tvoje povinost, bojovat právě za ni (nakonec, ona je pravá královna), Ellaria šátek podává s příslibem erotiky a Aša na tu šaškárnu kouká s naprostým opovržením a evidentně si říká, když budu někoho potřebovat porazit, nemusím si k tomu volit prostředníka, rozbiju mu hubu sama.

    http://www.sweb.cz/tobbi/turnaj.jpg

  • upraveno 2. ledna 2007

    Zapomeňte na všechno, co jsem kdy říkal ohledně Ygritte, Cersei, Dany nebo kterékoliv jiné západozemské dívky. Právě jsem se oficiálně zamiloval do Sansy a jejího nadšeného pohledu. 8) Jen růžová to může být!

    Je to výborný obrázek, kam na to jenom chodíš? Mám pocit, že ty tváře jsou stejné nebo minimálně hodně podobné jako na těch "běžných" amokovských ilustracích, ale nikdy by mě nenapadlo dát do takhle dohromady. Chudák ten, co to maloval, nachází se v pozici těžkého, přetěžkého výběru. :wink: Předpokládám, že autorem je asi taky Papsuev. Nevíte vlastně, proč Amoka stránky už dlouho nefungují?

    Na konci turnaje necháme zvoleného šampiona, ať vybere mezi touto šesticí královnu krásy. Nebo lépe řečeno odhlasujeme, koho by si vybral.

    PS: Kdyby se Sansa, Cersei, Margaery, Dany, Ellaria a Aša takhle sešly doopravdy, asi by z toho byla pranice, která by trumfla leckterý turnaj. :twisted:

  • upraveno 2. ledna 2007

    Teď jsem narazil na docela zajímavou galerii obrázků z Písně, je to na stránkách http://www.objectsoficeandfire.com/v/Art. Našel jsem tam i obrázky z Amoky (byť v menším rozlišení), které nejsou na českém Icefire, takže jsem spokojen. :)

  • upraveno 2. ledna 2007

    Tak jsem tu dopředu tipla, kdo by asi volil jakou královnu krásy. U někoho mám otazníčky, protože fakt netuším :lol:

    1. ser Arthur Dayne (Ellaria)

    2. ser Barristan Selmy (Dany)

    3. ser Jaime Lannister (Cersei)

    4. ser Gregor Clegane (Cersei)

    5. Sandor Clegane (Sansa/Cersei?)

    6. Dračí rytíř Aemon Targaryen (Dany)

    7. princ Rhaegar Targaryen (Dany)

    8. král Robert Baratheon (Cersei chá chá chá)

    9. princ Oberyn Martell (Ellaria)

    10. Usměvavý rytíř (?)

    11. khal Drogo (Dany)

    12. Areo Hotah (Ellaria)

    13. Viktarion Greyjoy (Aša)

    14. ser Loras Tyrell (Margaery)

    15. lord Bronn z Černovody (? Cersei? i když ho chtěla zabít? nějaká jiná? proč?)

    16. Syrio Forell (Sansa, na památku Aryi a Neda, který ho najal)

    17. Silný Belwas (Dany)

    18. ser Garlan Tyrell (Margaery)

    19. ser Gerold Hightower (asi Margaery, je to Tyrellský vazal)

    20. Eddard Stark (Sansa)

    21. Qhorin Půlruký (Sansa, je to seveřan)

    22. lord Berik Dondarrion (Margaery)

    23. Brienne z Tarthu (Sansa)

    24. Jon Sníh (Sansa)

    25. Temnohvězda Gerold Dayne (Já, tak ne :) Ellaria)

    26. Thoros z Myru (? Sansa, na památku Cat)

    27. Daario Naharis (Dany)

    28. ser Lyonel Baratheon (?)

    29. Šagga (?)

    30. lord Jason Mallister (?)

    31. Howland Reed (Sansa, kvůli Nedovi)

    32. Jiný (?)

  • upraveno 2. ledna 2007

    Leto: diky za ten link na obrazky, ten mi nak unik, a pritom je tam toho hafo novyho...amoky je skoda, taky by me zajimalo co se s ni stalo, vzdycky jsem na ni spolihal a rikal si ze j tam hafo obrazko co na IF nejsou a tak aktualizace budou permanentni - mel jsem to vul postahovat vsechno uz tehda:-(

    konec OT, zpet k Arene, taky uz bych se do ni moh zapojit, kdyz jste to pak pekne zorganizovali...

  • upraveno 2. ledna 2007

    Super obrázky, Tyno, máš jich víc? poděl se... já je sbírám.

    nebyla by třeba nějaká Dany s drakem? ale ne ta od Amoky, tu už mám

    prosím

  • upraveno 2. ledna 2007

    Škoda jen, že bylo upřeno právo účasti Lyanně Stark. :cry: Ta by neměla konkurenci. Muselo na ní být cosi výjimečného, když dokázala uhranout samotného Draka.

  • upraveno 2. ledna 2007

    Vodní tanečník: Nejzdařilejší Dany s drakem je imho tahle: http://www.objectsoficeandfire.com/v/Art/goldsmith/daenerys.jpg.html :P

    A jinak se zkus podívat třeba na adresy:

    http://www.objectsoficeandfire.com/v/Art

    http://ewsearch.lysator.liu.se/search.jsp?query=daenerys

    Určitě si vybereš.

    Alek: Jen se hezky zapoj a doveď své favority k vítězství. Minimálně jeden duel je ještě hodně vyrovnaný. Účastníci budou rádi za každý hlas. A když budeš mít štěstí na správné sázky, možná vyhraješ nějakou pěknou dýku. :wink:

    Královna krásy: Bronn by si možná vybral Dany, z té by mu mohl kápnout největší zisk. Po dobytí Západozemí jistě dojde k drobné pozemkové reformě v neprospěch "uchvatitelových psů". Jiný by si vybral Jinou. 8)

    Lyanna byla podle mě moc vznešená a éterická na to, aby učarovala takovým, jako jsou třeba Šagga nebo Bronn. Ale až Arya dospěje, tak jí možná bude docela podobná... ošklivé káčátko se promění v krásnou labuť. Občas to tak bývá. To je známo. :P

  • upraveno 3. ledna 2007

    Nějak nevim, kterej ten nam je nakonec definitivně platnej:)) Měl být asi hozenej na začátek turnaje s kompletním rozlosováním a až pak mělo začít hlasování pro první čtyři dvojice... Nu což, hoďte ho tam aspoň dostatečně a nebo ne, jak chcete:))

  • upraveno 3. ledna 2007

    to Peter: Zas to s tím uměním zkratky nepřeháněj :wink: Předpokládám, že dychtíš po seznamu účastníků. Ten se nachází na str. 6, je dostatečně zvýrazněn (se speciální úpravou pro barvoslepé).

    Kompletní rozlosování ještě není známo. Dozvíš se ho v pravý čas. 8)

  • upraveno 3. ledna 2007

    heavy_head wrote:
    to Peter: Zas to s tím uměním zkratky nepřeháněj :wink: Předpokládám, že dychtíš po seznamu účastníků. Ten se nachází na str. 6, je dostatečně zvýrazněn (se speciální úpravou pro barvoslepé).

    Kompletní rozlosování ještě není známo. Dozvíš se ho v pravý čas. 8)

    Dobře, dobře:)) Ale já bych přece jen udělal celé rozslosování hned na úvod, ať víme, co pěkného nás čeká, program turnaje je vždycky znám předem:)) A ještě jeden návrh: nevim, jak máte v plánu další kolo, ale nedělal bych klasickýho pavouka "vítězové první dvojice spolu, atd.", ale všechny vítěze bych znovu náhodně rozlosoval do dvojic... Bude tam větší prvek náhodnosti duelantů.

  • upraveno 3. ledna 2007

    Organizátoři rozhodli jinak. 8) Rozhodli se nechat hlasující v mučivě sladké nejistotě. Druhá skupina bude oznámena 9. ledna.

    Buď klidný, bude to losování.

  • upraveno 3. ledna 2007

    heavy_head wrote:
    Organizátoři rozhodli jinak. 8) Rozhodli se nechat hlasující v mučivě sladké nejistotě. Druhá skupina bude oznámena 9. ledna.

    Buď klidný, bude to losování.

    OK, už mlčim:)) [Dobře, určitě do něčeho ještě rejpnu, ale teď dam pokoj;))]

  • upraveno 3. ledna 2007

    Ne, ne! Klidně se rozepiš! Ale směřuj to spíše do sekce Turnaj. :arrow:

  • upraveno 3. ledna 2007

    heavy_head wrote:
    Ne, ne! Klidně se rozepiš! Ale směřuj to spíše do sekce Turnaj. :arrow:

    Já myslim, že původní smysl "Arény" se právě díky turnaji rozplynul, takže tady bych nechal vše kolem organizace, a tam by bylo dobrý psát pouze průběhy/výsledky soubojů, ať je to pěkně přehledný. Prostě "Aréna" je zázemí a zákulisí "Turnaje", to vyšlo náhodou docela hezky:))

  • upraveno 3. ledna 2007

    Dobrá, ať je tedy po mém. :D

  • upraveno 3. ledna 2007

    heavy_head wrote:
    Dobrá, ať je tedy po mém. :D

    Věřím, že to byl jen nemilý překlep, ŽE?:))

  • upraveno 3. ledna 2007

    Vlčí mlha je na tomto fóru poslední dobou poměrně frekventovaným jevem.

    Já tomu říkám humor. :wink:

  • upraveno 3. ledna 2007

    heavy_head wrote:
    Vlčí mlha je na tomto fóru poslední dobou poměrně frekventovaným jevem.

    Já tomu říkám humor. :wink:

    To víš, už je celkem pozdě:)) Leč věř, že kdybych to jako humor nebral, neoplácel bych ti stejně;)) (viz. Sansa)

    A už jdu dneska fakt spát...

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.