Aréna

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Nápad: vhoďte do arény libovolné dvě postavy a nechte ostatní dohadovat se, kdo by z ní vyšel živý... Můžete doplnit výbavu, kondici, náladu protivníků, případně poslat dva proti jednomu, tři na tři atd. Např. Cersei Lannister a Catelyn Stark nebo opilého Ohaře proti seru Lorasovi nebo sera Barristana ozbrojeného koštětem proti Jorahovi, Arya kontra Joffrey, Jaime Lannister kontra Robb Stark a Jon Sníh atd. Funkce je samozřejmě čistě zábavní a oddechová (odpočinková ve srovnání s těžkopádnými psychologicko-objektivně-subjektivními polemiky vedené např. na slavném Chování postav)...

13

Komentáře

  • upraveno 30. prosince 2006

    :)

    Randyll Tarly je podle mě na stejné úrovni jako Brynden Černá ryba. (Pokud jsi nemyslel Sama :wink: )

    Takže bys byl pro Thorose z Myru?

  • upraveno 30. prosince 2006

    Huf! Chvilku jsem mimo a hned se tady vyrojí taková smečka příspěvků. :) V rámci přehlednosti navrhuji, abychom zatím psali sem, a až začne turnaj samotný, přesuneme se do tématu Turnaj.

    Můj původní seznam je někde na těch úvodních stránkách, ale po důkladném zvážení vašich návrhů sem napíšu nový.

    Nasazení: Arthur Dayne, Jaime Lannister, Gregor Clegane, Sandor Clegane, Aemon Dračí rytíř, Rhaegar Targaryen, Robert Baratheon, Usměvavý rytíř, Barristan Selmy, Oberyn Martell, Areo Hotah, Loras Tyrell, Garlan Tyrell, Bronn, Syrio Forell, Viktarion Greyjoy

    Nenasazení: Silný Belwas, Duncan Vysoký, Gerold Hightower, Ned, Qhorin, Berik, Brienne, Jon, Mocný Mag (nebo Tormund Obrozhouba), Daario Naharis, Gerold Dayne, Šagga, khal Drogo, JINÝ (to je dobrý nápad), Baelor Targaryen, Lyonel Baratheon

    Nesouhlasím s: Osmund Černokotlý (to je šašek), Černá ryba (to je vynikající vojevůdce a sympaťák, ale do turnaje bych ho radši nebral, není místo, ledaže bychom měli 64 míst)

    Jason Mallister, Velký Jon Umber a Bronzový Yohn jsou podle mě málo známí a málo čtenářsky atraktivní.

    O Rákosníčkovi (Howland Reed) nevím, co si mám myslet. Ale mohlo by to být zajímavé oživení. Stejně tak bych bral i Thorose z Myru.

  • upraveno 30. prosince 2006

    Thoros z Myru bezne vyhraval pranice(podobne ako Robert Baratheon),takze by tu mohol byt....i ked je pravda,ze podobne ako Oberyon,pouzival specialnu zbran :) a sice ohnivy mec.

  • upraveno 30. prosince 2006

    Fajn. Takže zbývá 5. Další srdeční záležitosti? :wink:

  • upraveno 30. prosince 2006

    Jsem trochu mimo, nechce někdo shrnout, kdo všechno je tedy už v oficiálním seznamu? Ať vím, koho mám do té poslední pětice ještě tlačit. :)

    Můj návrh je zatím takovýto:

    1. Mag Mocný / Tormund Obrozhouba

    2. Daario Naharis s trojhrotým purpurovým vousem

    3. Duncan Vysoký z Blešího zadku

    4. Baelor Targaryen "Kopílam"

    5. Lyonel Baratheon, a přes toho nejede vlak. :P Sice jsem měl původně v úmyslu protlačit tam Cersei, ale to bych vám přeci nemohl udělat. Tak tedy Smějící se bouře.

  • upraveno 30. prosince 2006

    Já to tušil. 4.

  • upraveno 30. prosince 2006

    Hm, k tedy... No třeba takový Velký Jon Umber JE poměrně známá postava a troufám si říct, že i populární, takže toho bych dal určitě... Ovšem pokud bych si měl vybrat toho vlakem nepřejetelného favorita, byl by to určitě Jason Mallister... Nejsem si jistý, ale mám pocit, že jsem někde četl, že v mládí patřil k těm nejlepším bojovníkům Západozemí. Minimálně jeho figurka vypadá majestátně.

    http://www.georgerrmartin.com/knights/k-mallister.jpg

    Lyonela Smějící se bouři si pamatuju jenom matně, nezkusíš ji přiblížit nějakým citátem? Duncan a Daario jsou naprosto vyhovující, Baelora si pamatuju jenom jako turnajového jezdce... a Mag? Tak to je silné kafe... Proti tomu tak Oberyna s kopím... Nebo možná Gregora... Ale proč ne!? :-)

  • upraveno 30. prosince 2006

    3! Už jen 3 místa!! HURRY UP!!! (málokdy bývám patetický :wink: )

  • upraveno 30. prosince 2006

    Velký Jon Umber, to je ten výrobce rybích prstů pro zlovlky, že ano? Toho tam taky můžeme zařadit, kdybychom už nevěděli koho jiného. Určitou popularitu má, to nepopírám. :wink:

    Lyonel Baratheon:

    http://icefire.tym.cz/images/galerie/hedge/baratheon_lyonel.jpg

    http://leto.kvalitne.cz/03014.jpg

    http://leto.kvalitne.cz/03015.jpg

    (kdybyste někdo měli zájem o celý naskenovaný komiks Hedge Knight, můžu poskytnout)

  • upraveno 30. prosince 2006

    Hm. Nabídni ho Alekovi. Ten po tom určitě skočí. :wink:

  • upraveno 30. prosince 2006

    heavy_head wrote:
    Hm. Nabídni ho Alekovi. Ten po tom určitě skočí. :wink:


    Dohromady má ten komiks asi 60 MB, takže by bylo možné ho i uveřejnit, kdyby se slečna Autorské právo zrovna nedívala. A třeba bych ho mohl někdy v budoucnu i přeložit... přepsat ten text v bublinách snad není moc velká práce. :)
  • upraveno 30. prosince 2006

    To je skvělé. :!: Alek už ten comics má. Ode mně. 8) Tedy vlastně od mého bratra. On je do comicsů blázen. Stahuje je naskenované, sotva vyjdou v Americe. Má senzační sbírku, sežene všechno, na co si vzpomeneš. Fakt.

  • upraveno 30. prosince 2006

    Když máš ten komiks, tak jak je možné, že ještě nejsi fanouškem Smějící se bouře?! Ten chlap je démon, hvězda turnajového nebe a ozdoba bitevních polů, idol žen a postrach mužů! Jen se na něj podívej! Copak neslyšíš v uších dozvuk jeho děsivého chechotu jako ozvěnu těch nejprvotnějších lidských archetypů? :)

    Hm, hm. Nic dalšího, co by se týkalo Martina, mezi bratrovými komiksy už asi nenajdeme, což? Nebo přeci jen? :wink:

  • upraveno 30. prosince 2006

    uz som to tu pisal...pridajte tam niektoreho z pokrvnych jazdcov(bratov) Droga ci Daenerys...to su vcelku schopny bojovnici a nemusia byt iba do poctu.

  • upraveno 30. prosince 2006

    to Léto: Bohužel, do Písně se zatím ještě nepustili. Je tam tuším jen pár knižních adaptací, Gaimanovo Neverwhere, Zelaznyho Amber, obrázky ze Středozemě atp. On ujíždí spíš na Batmanech a Wonder Women :roll:

    to desaixx: Nevidíš, že jsi těžce offtopic? :lol: Ne, vážně. Řeklo se každý jen jedno jméno. Jak by k tomu přišla mlčící většina? :wink:

  • upraveno 30. prosince 2006

    to heavy_head: I tak to zní celkem zajímavě. Budu se muset někdy do toho komiksového světa trochu víc ponořit. :) Do zpracování Písně se nepustili a podle mě ani nepustí, to by byl vážně megalomanský projekt, i když bych se teda nezlobil. :wink: Spíše jsem myslel, že by mohli udělat ještě nějakou povídku, ať už scifi, či třeba Sworn Sword (i když to je rozsahem spíše už něco jako novela, nebo se pletu?)

    to desaixx: Hlavním problémem není nedostatek jmen, hlavním problémem je to, že těch kandidátů na zbývající tři místa máme až moc, tak čekáme na někoho, kdo své favority ještě neprotlačoval. :P

    Kdyby to bylo na mně, tak tam dám Maga, Daaria a Duncana. Koňáků už bylo dost. :twisted: A je pravda, že Baelor Targaryen byl spíše turnajový jezdec, takže už za něj bojovat a krvácet nebudu... ačkoliv je to velký sympaťák.

  • upraveno 30. prosince 2006

    Daario by byl jasný průnik. Zástupce zámoří, favorit samotné Velké Dračí Královny Západozemí. Rétoricky nadaný! Sexuálně výkonný! V boji drsný. Pyšný jako mladý Bůh. Empatický jako (teď zrovna mě nic nenapadá :roll: ). Zkrátka idol všech žen. A navíc barevný vous. 8)

  • upraveno 30. prosince 2006

    :lol: heavy_heade, ty jsi za minulého režimu psal kádrové posudky, jinak to nevidím! :lol:

    Ale myslím, že jsi chtěl říct "empatický jako Léto". :D

    Tak ho připiš mezi účastníky, skoro všichni ho ve svých seznamech jmenovali, takže se určitě neztratí. Stejně většina návštěvníků fóra už zákonné možnosti určit svého favorita dávno využila.

    A co zkusit toho Jiného? Je to dobrý nápad, špatný nápad, nebo jaký je to nápad? :roll:

  • upraveno 30. prosince 2006

    V tom případě by nám zbývalo jedno jediné POSLEDNÍ volné místo. Přetěžké rozhodování. A navíc, já svou volbu ještě nevyčerpal, jestli se nepletu, hihihi, jak by řekl Sam Hawkins, budiž mu prérie lehká.

  • upraveno 30. prosince 2006

    Já ti věřím, že rozhodneš moudře a spravedlivě a že tam nenominuješ třeba tu zmíněnou Cersei... i když je mi jasné, že mnoho dobrých rytířů a serů by mělo problém obrátit svou zbraň proti bezbranné ženě, takže by to mohlo do hry přidat neobvyklý a vzrušující prvek. :wink:

    A pak je tu samozřejmě ještě možnost, že budeš bezradný a v rámci soudružské kolegiality věnuješ onu poslední volbu svému oblíbenému zlovlkovi. :twisted:

  • upraveno 30. prosince 2006

    Ctěme pravidla. (námi vytvořená :) ) Co bychom byli bez nich? Něco mezi zlem a vlkem? Něco horšího? Kdo ví?

    Zbývá poslední jméno. Chvíle napětí. A to jméno zní: "-

  • upraveno 30. prosince 2006

    Já se řídím přirozeným právem a obecnými pravidly lidskosti (respektive zlovlkovitosti) uznávanými vyspělými státy (respektive smečkami). :wink:

    Mezi zlem a vlkem? Ještěže ne mezi kozlem a vlkem, trochu jsem se překoukl a jak jsem si tu chiméru představil, tak mi hned přejel Mráz po zádech. :P

    "A to jméno zní: ... "

    V tomto okamžiku by GRRM ukončil kapitolu, knížku a v nejextrémnějším případě také sérii. :twisted:

  • upraveno 30. prosince 2006

    A já říkám - buďme stejně tvrdí a v tom nejlepším přestaňme... Konec, turnaj se nekoná, šmitec šlus a uzávěrka. Poslední jméno se nikdy nedozvíte!!!

    ...ledaže byste četli dál...

    Mě totiž napadlo jedno opravdu pikantní: Kousač. Prasečí monstrum, které nemá nikdo rád a je jako dělané, aby si z něj v prvním kole ukrojil Dayne Úsvitem pořádný kus tučné šunky...

  • upraveno 30. prosince 2006

    to Eddard: Již je pozdě. Stavidla byla spuštěna. Volba ukončena. Smiřme se s tím s pokorou a důstojností. Dayne si bude muset naporcovat někoho jiného. :wink:

    to Léto: To by bylo přesně v Martinově stylu.

    A já bych se mohl konečně odhodlat jít spát. Uáá. Zív. Nějak mě to bere. Ale statečně vydržím. 8)

    Takže: Poslední jméno. Tepová frekvence se zrychluje. Na čele vyrážejí kapičky potu. Ruce zachvacuje neovladatelný třas. Vypadá to dokonce na epileptický záchvat. No bravo!

    Poslední jméno zní: "Šagga, zástupce horských klanů." Velké překvapení, což? :wink:

    Fajn. A máme to z krku. Demokraticky jsme to rozhodli. Proti tomu nemůže nikdo soudný a příčetný nic namítat. Ty to rozlosuješ. Ale tak, ať je to pěkně zajímavé! :twisted: Vkládám na tvá bedra tíhu velké zodpovědnosti! Jsi připraven ji unést? :?: :!: :arrow:

  • upraveno 30. prosince 2006

    Ned wrote:
    Prasečí monstrum, které nemá nikdo rád a je jako dělané, aby si z něj v prvním kole ukrojil Dayne Úsvitem pořádný kus tučné šunky...


    Kdybychom byli hodně oškliví a vulgární, tak bychom mohli říci, že by se tahle definice mohla vztahovat i na Samwella. :lol: :twisted: Ještěže takoví nejsme.

    Škoda, že neuvidíme v akci třeba toho Kousače, Maga nebo Duncana. Čím dál víc si říkám, že turnaj měl mít 32 účastníků. Co 32, rovnou 64! Nebo 128! 256! Účastnily by se ho všechny postavy, co jich v Písni je! Alespoň bychom je konečně spočítali. :P Tak snad příště.

    Šagga je dobrá volba, sere Heavy, synu Headův. Nyní nezbývá než čekat, jak o osudech hrdinů rozhodne nemilosrdné smrťákovo osudí.

  • upraveno 30. prosince 2006

    Jsi po tom všem schopen poskládat dokupy tu naši hvězdnou dvaatřicítku? Nasazení budou podle mě nebo tebe?

  • upraveno 31. prosince 2006

    Mám dojem, že ti naši nasazení se téměř shodovali, takže to je jedno. Konečná dvaatřicítka vyvolených vypadá tedy takto:

    1. ser Arthur Dayne

    2. ser Barristan Selmy

    3. ser Jaime Lannister

    4. ser Gregor Clegane

    5. Sandor Clegane

    6. Dračí rytíř Aemon Targaryen

    7. princ Rhaegar Targaryen

    8. král Robert Baratheon

    9. princ Oberyn Martell

    10. Usměvavý rytíř

    11. khal Drogo

    12. Areo Hotah

    13. Viktarion Greyjoy

    14. ser Loras Tyrell

    15. lord Bronn z Černovody

    16. Syrio Forell

    17. Silný Belwas

    18. ser Garlan Tyrell

    19. ser Gerold Hightower

    20. Eddard Stark

    21. Qhorin Půlruký

    22. lord Berik Dondarrion

    23. Brienne z Tarthu

    24. Jon Sníh

    25. Temnohvězda Gerold Dayne

    26. Thoros z Myru

    27. Daario Naharis

    28. ser Lyonel Baratheon

    29. Šagga

    30. lord Jason Mallister

    31. Howland Reed

    32. Jiný

  • upraveno 31. prosince 2006

    Může být. Já jen doufám, že dnešek přečkám ve zdraví. Takže asi až na Nový rok.

    Tak za rok. Good night, good year. Jako ty pneumatiky. :wink:

  • upraveno 31. prosince 2006

    Též já doufám. Máme letos zábavnou pyrotechniku, takže kdybych se od Nového roku začal podepisovat jako Sandor, víte, co se stalo. 8)

    Dobrou noc a šťastný nový rok! Nechť do něj vykročíš pravou tlapou! :wink:

  • upraveno 1. ledna 2007

    Je tu podezřelý klid. Že by ticho před bouří?

    Vzhledem k tomu, že nikdo nevznesl zásadní námitky proti složení účastníků, je možné přistoupit k další fázi.

    Rozlosování. Hm, Léto? Slyšíme se? Jak jsi na tom? Kdy to vypukne?

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.