Jon Sníh

upraveno 31. března 2011 v Postavy a bytosti
14748495153

Komentáře

• Mno ano, souhlasím, taky jsem vůči tomu vraždění postav otupěla. Otázka je, jestli by Martin by se svojí pověstí vůbec dokázal takhle zachraňovat důležité postavy, aby to působilo aspoň trochu uvěřitelně.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Se obávám, že pravdu mají ti, kteří říkají, že "živí mrtví" Beric a Catelyn tam byli proto, aby Jonovo obživnutí nepůsobilo tak násilně :(
  • @Ptolemaios To by nebylo cool, bylo by to trapné. Moc sleduješ Walking Dead. Jestli Martin Jona zabil jenom proto, aby ho vrátil jako třetí nebo čtvrtou zombie, definitivně mě ztratí.
    Bohové, jen ne Melisandru jako stálou POV, a už vůbec ne na Zdi.
  • @Ptolemaios Myslím si že Martin venoval až príliž veľa času postave - Jona, nato aby ju nakoniec spotvoril na nejaku chodiaci matohu. Z 90% Jon ostane tam kde je...a zvyšných 10% no....uvidíme ako sa Martin vyspí a ako zapracuje jeho fantazia.

Čo sa týka Mel ako POV na Zdi, tak prijde mi to podobne akokeby šefom lekárne mal byť narkoman =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 30. prosince 2013
  • ..ufff .. tak takto som sa teda na to nikdy nepozeral... nenapadlo by ma, že by mohla jestvovať logika, alebo nejaký princíp medzi názvami kapitol, počtom kapitol. pripadne neaka suvislosť medzi jednotlivými postavami ktorá viac a ktora menej tvorí dej..
  • @svoa00 Mne by sa to náhodou ľúbilo... ako hovorí Gepeto, mohol by sa pridať ku Branovi a odkryť ďalšiu časť sveta Detí lesa a Jiných (keďže Bran nemôže ísť von, bolo by dobré mať POV niekoho, kto nemôže ísť dnu).

@Nevada @Depresor Čo máte všetci proti Mel? :D Podľa mňa je to isto záživnejšie čítanie ako Brienne alebo Dany, navyše má väčší rozhľad o aktivitách Stannisa než by mal Jon.

@Branislav_Gepeto Skôr mi príde logické, že si tú POV obživnutého šetril pre niekoho iného, inak by to už potom nebolo také epické. Navyše Catelyn je nezaujímavá... ani neobesila Brienne, hoci som sa tak tešil...
    Áno, dozvedeli by sme sa viac z okolia Brana a možno aj zo "života" Studenorukého...
  • @Ptolemaios ...jednoducho zdieľam Davosov nazor na ňu. Stanisovi pomaha a preto mi je sympaticka, ale čo sa mi nepači je že kludne by obetovala nevinnych par ľudí pre uspech a to ešte s neistým vysledkom 8-) ..(metoda pokus-omyl)
  • Přesně, Mel je "rudý Qyburn", krom toho,ona má svůj cíl a figurky které ji stojí v cestě bude schazovat tak dlouho, dokud toho cíle nedosáhne. Tak trochu si neuvědomuje, že cesta je stejně důležitá, ne-li důležitější jako samotný cíl. Jednou až toho cíle dosáhne a podívá se nazpět, možná uvidí stejný obraz jaký by viděl její protějšek. Proto radši budu 100x sledovat příběh s pohledu Jona nebo Davose než této zmije :-DD. Jasně musí tam být, ale né v takové hojné míře jako mají major POV.
  • Tak to sa asi nemám priznávať, že mám Qyburna rád, čo? :D
  • Nejlepší bude reakce televizních diváků, kteří nečetli knihy. A jsou fanoušky nebo mají oblíbeného Jona. Ale zase to nebude tak strašný jako svatba. :D
  • @Azazel Cos to kouřil? Divácká reakce bude spíš cynické "Už zase?" Už kvůli tomu, co za pako z Jona v seriálu udělali, jim to asi srdíčko trhat nebude. Uznávám, že ještě mají dost času na postavě Jona zapracovat, ale jestliže už po té caesarovské akci nemá hrát žádnou roli, nemají k tomu důvod.

@BukovjanDavid A vtipné je, jak všem přišla nejhorší smrt postavy, která v předloze neexistuje. Duo hlavních scénáristů si dobře namasírovalo ega. Nestačí smrt lidí, co se provinili jenom tím, že nebyli zrádci, nebo to, že matce před očima vraždí syna, musí to být smrt těhotné ženské, aby to bylo podle jejich vkusu.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @BukovjanDavid Největší emocionální efekt na diváky hlavně měla smrt Šedého Větra. Když smrt CGI psa působí na diváky víc než smrt tří hlavních postav, ztráta dítěte (
    vlastně dvou), smrt těhotné manželky a definitivní porážka severu, tak je něco špatně...
  • @BukovjanDavid Respektuju tvůj názor, ale souhlasit nemůžu. Chápu, že chtěli mít v seriálu Robba víc ve středu dění, a to, že se to stalo prostřednictvím love story mi nevadí. Vadí mi, jak levná a klišovitá ta love story byla (celá postava Talisy je ostatně klišé, kterým se Martin snažil vyhnout), že převážila v téhle dějové lince nad čímkoliv jiným a že ze svojí postavy tvůrci udělali tu nejtragičtější postavu ve scéně "kvůli které hlavně chtěli seriál točit". Jestli tohle není znásilňování Martina zbytnělým egem, tak už nevím.
    @BukovjanDavid
    V seriáli to boli jatky. Severania si tam len tak sedeli a čakali, kedy ich ktosi podreže. Mohli tam dať aspoň nejaký odpor, hoci len mierny typu zdvihnutie zbrane. To by mohlo byť ešte ospravedlnené tak, že proste boli trocha spití, v nálade, nepripravení, prekvapení, takže jediné, na čo sa zmohli, by bolo zdvihnutie zbrane a vtedy by boli odstrelení kušou alebo prebodnutí. Čiže by to malo efekt jatok, ale nebolo by to také podivné.

Ďalej Starkovia evidentne dedia schopnosť prežiť aj z celou škálou šípov v sebe. Alebo sa mi len zdalo, že si v seriáli z Robba urobili ihelničku. Stačili dva až tri šípy do nohy na znehybnenie. A potom prebodnutie.

A hlavne by bolo IMHO lepšie, keby dali do pozadia Deště Kastameru. To ticho bolo síce určitým spôsobom na prehĺbenie šoku a dobré, ale mohli to spraviť tak, že keď sa začne vyvražďovanie, utlmia sa zvuky výkrikov, zostane len Rains of Castamere, poto pri závere utlmí hudbu a bude tam počuť Catlynino vyjednávanie, Cat podrežú a následne pohľad na dvojičky a záver hudby s gradujúcim bubnom a tma.

@svoa00
    Ono by ma zaujímalo, čo je na tom úprimnej pravdy. Či od začiatku chceli využiť Martinovo dielo, aby sa od neho odpichli do vlastnej verzie alebo na začiatku to s tým, ako milujú Pieseň mysleli vážne a až neskôr zvrtli k svojím fantáziám.
  • Brandon - Ty chceš po filmové fantasy realismus ? Jo tak to by byl dlouhý seznam, jak u seriálu, tak u knihy.
    To s tou hudbou není špatný nápad, ale zaleží na člověku, oboje je fajn.

Svoa - Upřímně, ja už od malička tíhnu ke knihám a filmové kultůře a popravdě mě příjde, že už mě nikdo po zpětné vazbě nedokáže překvapit, protože vždy si řeknu, tohle už jsem někde četl, tohle už jsem někde viděl. Jak Martin, tak scénáristi seriálu. Vše záleží na zpracování, kniha je zpracovaná škvěle, ale jsou tam momenty (postava Ygritte,Jaimeho vyzpovídání na Harrenově), kdy jsi řeknu wow, tohle je lepší jak v knize. Rudá svatba(a vše kolem toho) není sice moment, u kterého bych si řekl, že je lepší něž v knize, ale není to ani moment, který by mi rval vlasy. Jak říkáš, co člověk, to názor.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Přiznání: Jsem cynická obluda. Při Rudé svatbě mi bylo líto jen Šedého větra. Robb mě zanechal ledově chladnout, Catelyn mi přišla dobře zahraná (u ní mě však kopla ta pitomost se 150. ženou), Bolton+Frey byli boží a u Talisy jsem si řekla: "No konečně" :roll:

A nejsmutnější na tom je to, že jsem do nějakého 3.-5. dílu 3. série byla jeden z nejzapálenějších obhajovatelů seriálu, ale když už to přijde blbý i mně, tak to pro normálního kriticky uvažujícího člověka musí být fakt peklo!

A Jon Snow není degen!!!
  • Někdo je na zvířátka, někdo na těhotné ženy :-D, hlavně že to na tebe působilo.
    Btw Jon Snow je v seriálu strašný retard :-D.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @BukovjanDavid To nění o tom, že jsem na zvířátka a ne na těhotné ženy, ale o tom, jak byla jejich vražda zobrazená. Vidím velký rozdíl v zabití zastřelením v kleci a upícháním do těhotného břicha, aby to bylo táááák šokující a táááák hustý :roll:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.