Icefire RPG

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Teprve dneska jsem si všiml, že tady na d20 jsou i Herní kroniky. Napadlo mě, že bychom si tam mohli taky nějaké tažení uspořádat a nahlédnout společně do světa ledu a ohně.
Co myslíte?

Komentáře

  • upraveno 7. října 2008
    Až dneska? No pravda, na IF jsem to asi moc nerozšiřoval. Kroniky jsou super. Dokonce tam s náma jednu chvíli hrál i elxter (co plánuje tu on-line IF hru). Když se podíváte do Tažení, můžete dokonce do některých her nakouknout, omrknout, co to umí.
    No a když Joe přeložil ty základní pravidla pro IF od Green Ronin...od tý doby mám chuť to vyzkoušet. Už jsem naťukával právě Joea, řikal, že by do toho šel. Já určo taky. Jenže teď mam trochu víc školy, takže bych se asi zdráhal dělat Vypravěče. Tak co, máš na to chuť, Léto? :-) Případně bysme se mohli dohodnout na střídavym vyprávění...
  • upraveno 7. října 2008
    to je online hra, alebo fyzická?
  • upraveno 7. října 2008
    On-line hra na hrdiny, klasický RPG ala Dračí doupě, Dungeons dragons, víc viz naše matička www.d20.cz a FAQ. S tim rozdílem, že se prostě nesetkáte fyzicky. Z toho plynou jistý rozdíly, třeba se tolik nebojuje, hraje se víc popisně, hráči mají větší prostor pro hraní svojí postavy a částečně tak přebírají roli Vypravěče.
  • upraveno 7. října 2008
    ehm. skusim to tiez ak sa dohodneme na case....
  • upraveno 7. října 2008
    No to je výhoda Herních kronik a online hraní vůbec. Jednáš když můžeš, máš čas. Příspěvky tam na tebe počkaj. Samo je lepší, když se tam zrovna potkáš s ostatníma. Kor když je třeba souboj. :-)
  • upraveno 7. října 2008
    Je to hodně časově náročné? (Spravuji rozsáhlá panství)
  • upraveno 7. října 2008
    Časová náročnost odvisí od toho, jak moc se budeš chtít projevovat a jak rozsáhlé budou tvé opisy. Ale nebál bych se toho. :-)
    Jen s vyprávěním bude asi trochu problém, taky toho mám teď ve škole dost hodně. A navíc jsem dlouhé roky dělal vypravěče sám, a tudíž bych si to vyzkoušel pro změnu i z pozice sprostého hráče.
    Každopádně uvidíme, počkáme ještě na další reakce.
  • upraveno 7. října 2008
    Pro hráče ani tak ne, hlavně asi pro Vypravěče. Sám teď zvládám dvě hry jako hráč. Jaký si to uděláme, takový to bude. Nic nás nepožene kupředu než my samotní. :-)
  • upraveno 7. října 2008
    nuž tou poslednou vetou, Alek, si to tak trochu odsúdil nie :-)
    čím mám začať? pozrieť pravidlá, alebo tie kroniky?
  • upraveno 7. října 2008
    Nee, vůbec :-))
    Jo, do pravidel klidně mrknětě. Můžete promýšlet, co by vás bavilo hrát za postavu. My si zatim s Létem střihnem, kdo bude vyprávět. :) Do kronik se můžeš podívat hned. Viz odkaz v úvodním postu. Přihlašuje se tam stejně jako tady na web. Pak dáš Seznam tažení a Vstoupit jako bludná duše. Třeba do ransylvánie, to je jedna z her, kterou hraju já.
  • upraveno 7. října 2008
    Nejprve zkus pozřít pravidla. Pokud budeš mít hlad ještě i potom, zakousni se do těch Kronik. :-)
    Ech, omlouvám se, slovní hříčka, nemohl jsem si pomoci.
    Pravidla jsou docela zajímavá, ale na nich stejně většinou až tolik nezáleží. Je to spíše jenom taková berlička. Záležet bude hlavně na naší fantazii, na popisech a na zajímavém ztvárnění postav.
    Jen doufejme, že vypravěč bude, co do krutosti k hrdinům, trochu mírnější než pan autor. :-)
  • upraveno 8. října 2008
    Na Play-by-post(forum) je dobré fakt to, že máš čas si premyslieť, čo budeš robiť. Myslím, že jediná využívaná vec z pravidiel by boli konfliktové hody a boj. Väčšinu ostatných vecí myslím netreba riešiť hodmi, ostatne na to nabádajú aj pravidlá. A hlavne je jednoduchšie opísať, čo chce tvoja postava spraviť a nechať na Rozprávačovi, či to v rámci deja povolí (myslím, že na 99% nebude mať s tým problém), než neustále hádzať kockami a čakať na druhú stranu.
    Ako hráč by som do toho šiel.
  • upraveno 8. října 2008
    A jaké historické období by vám nejvíc vyhovovalo?
  • upraveno 8. října 2008
    ja myslím, že každá doba má krásne momenty. cez pieseň je nám blízky stredovek, ale napr. obdobie nástupu humanizmu a renesancie v talianksu, alebo viktorianske anglicko boli veľmi zvláštne doby kde rozum a veda boli novodobu mágiou a pekne sa to miešalo :-)
    ale ja sa rád prispôsobím. koval som články z každej ľudskej doby :)
  • upraveno 9. října 2008
    Já myslel, že budem hrát IceFire a Léto se ptá, které období v rámci něj; čili předtargaryenský, targaryenský či potargaryenský.
  • upraveno 9. října 2008
    aha :-) tak pardon. hm... tak v tom mám celkom jasne. to ktoré poznám najlepšie, teda posttargaryen
  • upraveno 9. října 2008
    Zase je třeba vzít v úvahu to, že čím lépe nějaké období známe, tím těžší bude pohybovat se v něm takovým způsobem, abychom se nedotkli faktů a událostí, které jsou prostě dané knížkou.
    Samozřejmě bychom mohli hrát i tak, že bychom začali v době Hry o trůny a další děj by se vyvíjel i podle našich zásahů. To znamená, že bychom se mohli odchýlit i od knih, taková alternativní budoucnost. :)
    Mě osobně by docela lákalo targaryenské období, někdy v době Dunka a Egga, nebo ještě dříve, když oblohu křižovali skuteční draci. Ale jsem ochoten se přizpůsobit většinovému mínění.
  • upraveno 9. října 2008
    Taky myslim, že je lepší vyhnout se ději knih, takže buď to situovat do jiných míst anebo spíš do období ne tak zmapovaného. To Dunkovo období by nemuselo bejt marný...
  • upraveno 10. října 2008
    ok. som za
  • upraveno 10. října 2008
    Mne by treba lákalo období těšně po Válce uchvatitele, mladý Robert na trůně, všichni se mu snaží zavděčit, ale mít zadní vrátka, kdyby se vrátili Targarienové... Znali bysme jména lordů a něco kolem, ale zároveň by jsme toho nevěděli tolik, aby to limitovalo ve hře. A taky by se mi líbily ty draci.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.